Focaccia med rödbeta, morot och blomkål

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Pröva denna matiga focaccia med rotfrukter, saftig och god.

Tillagningstid: 60 min + 1 tim jästid
Ugnstemperatur:150º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 25 g jäst
  • 6 dl vatten, rumsvarmt
  • 3 msk olivolja
  • 3.5 dl durumvetemjöl
  • 8 dl vetemjöl special
  • 2 msk olivolja, i formen
  • 2 tsk salt
  • Topping
  • 1 morot
  • 1 rödbeta
  • 100 g blomkål
  • 10 timjankvistar
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 msk flingsalt

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja och salt.
  2. Tillsätt lite mjöl i taget under omrörning. Arbeta degen i bunken med slev eller händerna. Degen ska bli slät och glansig på ytan men ändå vara rätt lös.
  3. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsform (30x20 cm) och ringla i olja. Häll i degen och tryck ut den ordentligt i hela formen med oljiga händer. Låt jäsa ca 1 timme.
  4. Skala och hyvla tunna skivor av morot och rödbeta med potatisskalare eller mandolin. Skär även supertunna skivor av blomkålen, gärna med mandolin.
  5. Tryck små gropar i degen med oljiga fingrar och fördela grönsakerna ovanpå. Ringla över olja och strö på flingsalt. Toppa med timjankvistar och grädda mitt i ugnen till en innertemperatur på 98°, ca 45 min. De sista 5 min kan man höja värmen om man vill ha en mer gyllene färg.

Tips

Den här focaccian är inte bara vacker, den är också riktigt god till soppa.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jan-Inge

2018-02-02

Otroligt smakrikt och saftigt bröd, lysande till soppor. Kan även avnjutas med smör.

Liknande recept

Vårrullar med lime- och ingefärsdipp

(6)

Köttfärssås på nytt sätt

(19)

Ängamat

(4)

Kimchi

(7)

Asiatisk kimchi med ingefära och sambal

(0)

Pumpapaj

(13)

Ljummen sallad med varmrökt lax

(9)

Falafel med rödbetsspagetti ”tabbouleh style” med tahinidipp

(2)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 25 g jäst
  • 6 dl vatten, rumsvarmt
  • 3 msk olivolja
  • 3.5 dl durumvetemjöl
  • 8 dl vetemjöl special
  • 2 msk olivolja, i formen
  • 2 tsk salt
  • Topping
  • 1 morot
  • 1 rödbeta
  • 100 g blomkål
  • 10 timjankvistar
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 msk flingsalt

Focaccia med rödbeta, morot och blomkål

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Pröva denna matiga focaccia med rotfrukter, saftig och god.

Tillagningstid: 60 min + 1 tim jästid
Ugnstemperatur:150º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja och salt.
  2. Tillsätt lite mjöl i taget under omrörning. Arbeta degen i bunken med slev eller händerna. Degen ska bli slät och glansig på ytan men ändå vara rätt lös.
  3. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsform (30x20 cm) och ringla i olja. Häll i degen och tryck ut den ordentligt i hela formen med oljiga händer. Låt jäsa ca 1 timme.
  4. Skala och hyvla tunna skivor av morot och rödbeta med potatisskalare eller mandolin. Skär även supertunna skivor av blomkålen, gärna med mandolin.
  5. Tryck små gropar i degen med oljiga fingrar och fördela grönsakerna ovanpå. Ringla över olja och strö på flingsalt. Toppa med timjankvistar och grädda mitt i ugnen till en innertemperatur på 98°, ca 45 min. De sista 5 min kan man höja värmen om man vill ha en mer gyllene färg.

Tips

Den här focaccian är inte bara vacker, den är också riktigt god till soppa.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jan-Inge

2018-02-02

Otroligt smakrikt och saftigt bröd, lysande till soppor. Kan även avnjutas med smör.

Liknande recept

Vårrullar med lime- och ingefärsdipp

(6)

Köttfärssås på nytt sätt

(19)

Ängamat

(4)

Kimchi

(7)

Asiatisk kimchi med ingefära och sambal

(0)

Pumpapaj

(13)

Ljummen sallad med varmrökt lax

(9)

Falafel med rödbetsspagetti ”tabbouleh style” med tahinidipp

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies