Focaccia med örter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(30)

Lättlagat bröd som blir mört och smakrikt tack vare olivoljan. Örter eller oliver och tomater gör det till en fest att äta brödet.

Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:225º
15 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 25 g jäst
  • 3.5 dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • 6 dl vetemjöl, gärna vetemjöl special
  • 1 tsk salt
  • Smaksättning:
  • 1 dl olivolja
  • 2 hackade färska örter, t ex basilika, oregano
  • 1 färsk rosmarin på kvist
  • 1 msk flingsalt

Gör så här

  1. Rör ut jästen med ljummet vatten (cirka 37°). Tillsätt olja, salt och mjöl och arbeta ihop till en smidig deg. Jäs under bakduk i 1 timme. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna. Lägg degen i långpannan och platta ut eller kavla degen så att den blir lika stor som långpannan.
  2. Jäs under bakduk i 30 minuter. Blanda olja och örter. Gör fördjupningar här och där i focacciadegen med en tumme och häll i örtolja. Pensla på resten över degen. Lägg på några rosmarinkvistar och strö över flingsalt.
  3. Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter. Låt brödet svalna lite, gärna på galler, innan det skärs i bitar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elina

2020-04-14

Fruktansvärt gott! Speciellt om man lägger lite hackad soltorkade tomat och en halv oliv i varje "tumhål"....MUMS!

Lisa

2013-12-02

Bästa brödet, lagar det hela tiden! :)

Britt-Inger

2013-01-05

Det passar bra till en räkafton med grönsaker och dipp!

Eva

2013-01-02

Foccacia med örter - nyårsaftonsbröd!

Liknande recept

Spara recept

Vörtlimpor

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Knäckebröd

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Grahamskex med timjan och rosmarin med vispat smör

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Baguetter med örter

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Veganska lussebullar

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Julkaka med lingon

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Kalljäst kumminbröd

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Fetaostbullar

Betyg
Betyg
(4)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 25 g jäst
  • 3.5 dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • 6 dl vetemjöl, gärna vetemjöl special
  • 1 tsk salt
  • Smaksättning:
  • 1 dl olivolja
  • 2 hackade färska örter, t ex basilika, oregano
  • 1 färsk rosmarin på kvist
  • 1 msk flingsalt

Focaccia med örter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(30)

Lättlagat bröd som blir mört och smakrikt tack vare olivoljan. Örter eller oliver och tomater gör det till en fest att äta brödet.

Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:225º
15 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ut jästen med ljummet vatten (cirka 37°). Tillsätt olja, salt och mjöl och arbeta ihop till en smidig deg. Jäs under bakduk i 1 timme. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna. Lägg degen i långpannan och platta ut eller kavla degen så att den blir lika stor som långpannan.
  2. Jäs under bakduk i 30 minuter. Blanda olja och örter. Gör fördjupningar här och där i focacciadegen med en tumme och häll i örtolja. Pensla på resten över degen. Lägg på några rosmarinkvistar och strö över flingsalt.
  3. Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter. Låt brödet svalna lite, gärna på galler, innan det skärs i bitar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elina

2020-04-14

Fruktansvärt gott! Speciellt om man lägger lite hackad soltorkade tomat och en halv oliv i varje "tumhål"....MUMS!

Lisa

2013-12-02

Bästa brödet, lagar det hela tiden! :)

Britt-Inger

2013-01-05

Det passar bra till en räkafton med grönsaker och dipp!

Eva

2013-01-02

Foccacia med örter - nyårsaftonsbröd!

Liknande recept

Spara recept

Vörtlimpor

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Knäckebröd

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Grahamskex med timjan och rosmarin med vispat smör

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Baguetter med örter

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Veganska lussebullar

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Julkaka med lingon

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Kalljäst kumminbröd

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Fetaostbullar

Betyg
Betyg
(4)