Focaccia med örter

Betyg (1-5):
3.54 (26 betyg)

Lättlagat bröd som blir mört och smakrikt tack vare olivoljan. Örter eller oliver och tomater gör det till en fest att äta brödet.

Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:225º
15 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 25 g jäst
  • 3.5 dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • 6 dl vetemjöl, gärna vetemjöl special
  • Smaksättning:
  • 1 dl olivolja
  • 2 hackade färska örter, t ex basilika, oregano
  • 1 färsk rosmarin på kvist
  • 1 msk flingsalt

Gör så här

  1. Rör ut jästen med ljummet vatten (cirka 37°). Tillsätt olja, salt och mjöl och arbeta ihop till en smidig deg. Jäs under bakduk i 1 timme. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna. Lägg degen i långpannan och platta ut eller kavla degen så att den blir lika stor som långpannan.
  2. Jäs under bakduk i 30 minuter. Blanda olja och örter. Gör fördjupningar här och där i focacciadegen med en tumme och häll i örtolja. Pensla på resten över degen. Lägg på några rosmarinkvistar och strö över flingsalt.
  3. Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter. Låt brödet svalna lite, gärna på galler, innan det skärs i bitar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lisa

2013-12-02

Bästa brödet, lagar det hela tiden! :)

Britt-Inger

2013-01-05

Det passar bra till en räkafton med grönsaker och dipp!

Eva

2013-01-02

Foccacia med örter - nyårsaftonsbröd!

Liknande recept

Örtbaguetter

(1)

Knäckebröd med rosmarin

(24)

Bagels med sötpotatis

(4)

Julkaka med lingon

(13)

Grahamskex med timjan och rosmarin med vispat smör

(1)

Lussebullar med kvarg

(112)

Saffranskaka

(33)

Mjuk pepparkaka med kardemumma

(54)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 25 g jäst
  • 3.5 dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • 6 dl vetemjöl, gärna vetemjöl special
  • Smaksättning:
  • 1 dl olivolja
  • 2 hackade färska örter, t ex basilika, oregano
  • 1 färsk rosmarin på kvist
  • 1 msk flingsalt

Focaccia med örter

Betyg (1-5):
3.54 (26 betyg)

Lättlagat bröd som blir mört och smakrikt tack vare olivoljan. Örter eller oliver och tomater gör det till en fest att äta brödet.

Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:225º
15 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ut jästen med ljummet vatten (cirka 37°). Tillsätt olja, salt och mjöl och arbeta ihop till en smidig deg. Jäs under bakduk i 1 timme. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna. Lägg degen i långpannan och platta ut eller kavla degen så att den blir lika stor som långpannan.
  2. Jäs under bakduk i 30 minuter. Blanda olja och örter. Gör fördjupningar här och där i focacciadegen med en tumme och häll i örtolja. Pensla på resten över degen. Lägg på några rosmarinkvistar och strö över flingsalt.
  3. Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter. Låt brödet svalna lite, gärna på galler, innan det skärs i bitar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lisa

2013-12-02

Bästa brödet, lagar det hela tiden! :)

Britt-Inger

2013-01-05

Det passar bra till en räkafton med grönsaker och dipp!

Eva

2013-01-02

Foccacia med örter - nyårsaftonsbröd!

Liknande recept

Örtbaguetter

(1)

Knäckebröd med rosmarin

(24)

Bagels med sötpotatis

(4)

Julkaka med lingon

(13)

Grahamskex med timjan och rosmarin med vispat smör

(1)

Lussebullar med kvarg

(112)

Saffranskaka

(33)

Mjuk pepparkaka med kardemumma

(54)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies