För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Focaccia med örter

Betyg (1-5):
3.48 (27 betyg)

Lättlagat bröd som blir mört och smakrikt tack vare olivoljan. Örter eller oliver och tomater gör det till en fest att äta brödet.

Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:225º
15 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 25 g jäst
  • 3.5 dl vatten
  • 6 dl vetemjöl, gärna vetemjöl special
  • 1 tsk salt
  • Smaksättning:
  • 1 dl olivolja
  • 2 hackade färska örter, t ex basilika, oregano
  • 1 färsk rosmarin på kvist
  • 1 msk flingsalt

Gör så här

  1. Rör ut jästen med ljummet vatten (cirka 37°). Tillsätt olja, salt och mjöl och arbeta ihop till en smidig deg. Jäs under bakduk i 1 timme. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna. Lägg degen i långpannan och platta ut eller kavla degen så att den blir lika stor som långpannan.
  2. Jäs under bakduk i 30 minuter. Blanda olja och örter. Gör fördjupningar här och där i focacciadegen med en tumme och häll i örtolja. Pensla på resten över degen. Lägg på några rosmarinkvistar och strö över flingsalt.
  3. Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter. Låt brödet svalna lite, gärna på galler, innan det skärs i bitar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lisa

2013-12-02

Bästa brödet, lagar det hela tiden! :)

Britt-Inger

2013-01-05

Det passar bra till en räkafton med grönsaker och dipp!

Eva

2013-01-02

Foccacia med örter - nyårsaftonsbröd!

Liknande recept

Lussebullar med kvarg

(116)

Knäckebröd

(2)

Kuvertbröd med fänkålsfrön

(1)

Vörtlimpor

(9)

Knäckebröd med rosmarin

(24)

Mjuk pepparkaka med kardemumma

(58)

Kalljäst kumminbröd

(4)

Veganska lussebullar

(10)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 25 g jäst
  • 3.5 dl vatten
  • 6 dl vetemjöl, gärna vetemjöl special
  • 1 tsk salt
  • Smaksättning:
  • 1 dl olivolja
  • 2 hackade färska örter, t ex basilika, oregano
  • 1 färsk rosmarin på kvist
  • 1 msk flingsalt

Focaccia med örter

Betyg (1-5):
3.48 (27 betyg)

Lättlagat bröd som blir mört och smakrikt tack vare olivoljan. Örter eller oliver och tomater gör det till en fest att äta brödet.

Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:225º
15 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ut jästen med ljummet vatten (cirka 37°). Tillsätt olja, salt och mjöl och arbeta ihop till en smidig deg. Jäs under bakduk i 1 timme. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna. Lägg degen i långpannan och platta ut eller kavla degen så att den blir lika stor som långpannan.
  2. Jäs under bakduk i 30 minuter. Blanda olja och örter. Gör fördjupningar här och där i focacciadegen med en tumme och häll i örtolja. Pensla på resten över degen. Lägg på några rosmarinkvistar och strö över flingsalt.
  3. Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter. Låt brödet svalna lite, gärna på galler, innan det skärs i bitar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lisa

2013-12-02

Bästa brödet, lagar det hela tiden! :)

Britt-Inger

2013-01-05

Det passar bra till en räkafton med grönsaker och dipp!

Eva

2013-01-02

Foccacia med örter - nyårsaftonsbröd!

Liknande recept

Lussebullar med kvarg

(116)

Knäckebröd

(2)

Kuvertbröd med fänkålsfrön

(1)

Vörtlimpor

(9)

Knäckebröd med rosmarin

(24)

Mjuk pepparkaka med kardemumma

(58)

Kalljäst kumminbröd

(4)

Veganska lussebullar

(10)