Focaccia

Betyg (1-5):
2.82 (56 betyg)

Baka ett härligt vitt bröd och toppa med dina favoritgrönsaker, olivolja och timjan.

Tillagningstid: 1 timme 30 min
Ugnstemperatur:225º
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 11 st
  • 25 g jäst
  • 2.5 dl vatten (37º)
  • 1 tsk honung, socker eller sirap
  • 1 msk olja
  • 6.5 dl vetemjöl special
  • 1 msk olivolja (till pensling)
  • 1 skivad röd lök
  • 1 dl svarta oliver
  • 250 g små cocktailtomater
  • 1 msk kvistar av timjan
  • 1 krm flingsalt

Gör så här

  1. Rör ut jästen i det ljumma vattnet i en bunke. Tillsätt honung, socker eller sirap, fett, salt och nästan allt mjöl och arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Tillsätt eventuellt lite mera mjöl, degen ska släppa från bunkens kant. Eller blanda allt i en degblandare och knåda väl. Låt jäsa övertäckt i bunke 30-40 minuter.
  2. Kavla ut degen direkt på plåten, så att den nästan täcks. Gör några gropar i degen med tummen och pensla på rikligt med olivolja.
  3. Strö på den skivade rödlök, svarta oliver och cocktailtomaterna, gärna olika färger. Tryck ner dem i degen och strö på kvistar av timjan och lite flingsalt.
  4. Jäs ca 15 minuter. Värm ugnen till 225º. Grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Knäckebröd med rosmarin

(24)

Sesambräck

(9)

Fisktaco med mangosalsa

(22)

Matmuffins med morötter och fetaost

(5)

Enchilada med bbq-kyckling

(1)

Brydlings enchiladas

(12)

Ost- och örtbrytbröd

(2)

Blomkålsplättar

(4)
11 st
  • Ingredienser 11 st
  • 25 g jäst
  • 2.5 dl vatten (37º)
  • 1 tsk honung, socker eller sirap
  • 1 msk olja
  • 6.5 dl vetemjöl special
  • 1 msk olivolja (till pensling)
  • 1 skivad röd lök
  • 1 dl svarta oliver
  • 250 g små cocktailtomater
  • 1 msk kvistar av timjan
  • 1 krm flingsalt

Focaccia

Betyg (1-5):
2.82 (56 betyg)

Baka ett härligt vitt bröd och toppa med dina favoritgrönsaker, olivolja och timjan.

Tillagningstid: 1 timme 30 min
Ugnstemperatur:225º
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ut jästen i det ljumma vattnet i en bunke. Tillsätt honung, socker eller sirap, fett, salt och nästan allt mjöl och arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Tillsätt eventuellt lite mera mjöl, degen ska släppa från bunkens kant. Eller blanda allt i en degblandare och knåda väl. Låt jäsa övertäckt i bunke 30-40 minuter.
  2. Kavla ut degen direkt på plåten, så att den nästan täcks. Gör några gropar i degen med tummen och pensla på rikligt med olivolja.
  3. Strö på den skivade rödlök, svarta oliver och cocktailtomaterna, gärna olika färger. Tryck ner dem i degen och strö på kvistar av timjan och lite flingsalt.
  4. Jäs ca 15 minuter. Värm ugnen till 225º. Grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Knäckebröd med rosmarin

(24)

Sesambräck

(9)

Fisktaco med mangosalsa

(22)

Matmuffins med morötter och fetaost

(5)

Enchilada med bbq-kyckling

(1)

Brydlings enchiladas

(12)

Ost- och örtbrytbröd

(2)

Blomkålsplättar

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies