Flygande jakob på torsk

Betyg (1-5):
3.47 (15 betyg)

Med smaksättning som går hem hos hela familjen blir fisk en favvo.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 600 g torskfilé eller torskrygg
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl vispgrädde
  • 0.75 dl chilisås
  • 1 dl jordnötter
  • 150 g bacon, tärnat
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 3 dl ris
  • 70 g salladsmix
  • 100 g körsbärstomater

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg fisken i en ugnsform. Salta och peppra.
  2. Vispa grädde och chilisås fluffigt. Häll detta över fisken och strö över jordnötterna.
  3. Gratinera mitt i ugnen 16–18 min. Fisken är klar vid 52–55°.
  4. Knaperstek baconet och strö det över fisken vid servering. Servera fisken med ris och sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Caroline

2018-09-24

Ska fisken vara tinad?

Sandra

2017-08-19

Tänk att det kunde vara så gott med torsk till flygande jacob! Rekommenderas till barn som inte gillar fisk!

Kajsa

2016-10-03

Gott! Bättre än kyckling

Liknande recept

Laxsida med picklad färskpotatissallad

(11)

Kalv med rökt lax

(0)

Köttbullar med ansjovis och västerbottensost

(17)

Caesarburgare

(3)

Gös i ugn

(63)

Baconlindad torskrygg med potatiskross

(12)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 600 g torskfilé eller torskrygg
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl vispgrädde
  • 0.75 dl chilisås
  • 1 dl jordnötter
  • 150 g bacon, tärnat
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 3 dl ris
  • 70 g salladsmix
  • 100 g körsbärstomater

Flygande jakob på torsk

Betyg (1-5):
3.47 (15 betyg)

Med smaksättning som går hem hos hela familjen blir fisk en favvo.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg fisken i en ugnsform. Salta och peppra.
  2. Vispa grädde och chilisås fluffigt. Häll detta över fisken och strö över jordnötterna.
  3. Gratinera mitt i ugnen 16–18 min. Fisken är klar vid 52–55°.
  4. Knaperstek baconet och strö det över fisken vid servering. Servera fisken med ris och sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Caroline

2018-09-24

Ska fisken vara tinad?

Sandra

2017-08-19

Tänk att det kunde vara så gott med torsk till flygande jacob! Rekommenderas till barn som inte gillar fisk!

Kajsa

2016-10-03

Gott! Bättre än kyckling

Liknande recept

Laxsida med picklad färskpotatissallad

(11)

Kalv med rökt lax

(0)

Köttbullar med ansjovis och västerbottensost

(17)

Caesarburgare

(3)

Gös i ugn

(63)

Baconlindad torskrygg med potatiskross

(12)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies