Flygande jakob på torsk

Betyg (1-5):
3.47 (15 betyg)

Med smaksättning som går hem hos hela familjen blir fisk en favvo.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 600 g torskfilé eller torskrygg
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl vispgrädde
  • 0.75 dl chilisås
  • 1 dl jordnötter
  • 150 g bacon, tärnat
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 3 dl ris
  • 70 g salladsmix
  • 100 g körsbärstomater

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg fisken i en ugnsform. Salta och peppra.
  2. Vispa grädde och chilisås fluffigt. Häll detta över fisken och strö över jordnötterna.
  3. Gratinera mitt i ugnen 16–18 min. Fisken är klar vid 52–55°.
  4. Knaperstek baconet och strö det över fisken vid servering. Servera fisken med ris och sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Caroline

2018-09-24

Ska fisken vara tinad?

Sandra

2017-08-19

Tänk att det kunde vara så gott med torsk till flygande jacob! Rekommenderas till barn som inte gillar fisk!

Kajsa

2016-10-03

Gott! Bättre än kyckling

Liknande recept

Laxsida med picklad färskpotatissallad

(11)

Baconlindad torskrygg med potatiskross

(12)

Köttbullar med ansjovis och västerbottensost

(17)

Caesarburgare

(3)

Kalv med rökt lax

(0)

Gös i ugn

(63)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 600 g torskfilé eller torskrygg
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl vispgrädde
  • 0.75 dl chilisås
  • 1 dl jordnötter
  • 150 g bacon, tärnat
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 3 dl ris
  • 70 g salladsmix
  • 100 g körsbärstomater

Flygande jakob på torsk

Betyg (1-5):
3.47 (15 betyg)

Med smaksättning som går hem hos hela familjen blir fisk en favvo.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg fisken i en ugnsform. Salta och peppra.
  2. Vispa grädde och chilisås fluffigt. Häll detta över fisken och strö över jordnötterna.
  3. Gratinera mitt i ugnen 16–18 min. Fisken är klar vid 52–55°.
  4. Knaperstek baconet och strö det över fisken vid servering. Servera fisken med ris och sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Caroline

2018-09-24

Ska fisken vara tinad?

Sandra

2017-08-19

Tänk att det kunde vara så gott med torsk till flygande jacob! Rekommenderas till barn som inte gillar fisk!

Kajsa

2016-10-03

Gott! Bättre än kyckling

Liknande recept

Laxsida med picklad färskpotatissallad

(11)

Baconlindad torskrygg med potatiskross

(12)

Köttbullar med ansjovis och västerbottensost

(17)

Caesarburgare

(3)

Kalv med rökt lax

(0)

Gös i ugn

(63)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies