Flygande Jakob med grillad kyckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.22 (50 betyg)

Flyg tillbaka till 70-talet och laga en klassisk Flygande Jacob, här med grillad kyckling. Den här varianten är något lättare med kesella och lättyoghurt, smakrik med banan, chilisås och jordnötter.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g grillad kyckling, rensat från skinn och ben
  • 3 skivade bananer
  • 3 dl Kesella
  • 3 dl Naturell lättyoghurt
  • 1.5 dl chilisås
  • 0.5 dl jordnötter

Gör så här

  1. Olja en ugnsform, fördela kycklingköttet i botten och lägg de skivade bananerna över.
  2. Blanda kesella, yoghurt och chilisås och bred över bananerna.
  3. Strö över jordnötterna och sätt in i ugn cirka 15 minuter tills det gratängen har börjat puttra och fått lite färg.

Servering

Servera med ris och sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kryddig plommonkyckling

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Julkalkon med cidersås

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Citron- och saffranskyckling

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Hel bbq-kyckling med fänkål och citron

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Lotta Lundgren - Kyckling i ugn med citron och rostade rotfrukter

Betyg
Betyg
(96)
Spara recept

Mangokyckling med habanero

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Mangokyckling

Betyg
Betyg
(57)
Spara recept

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

Betyg
Betyg
(2)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 500 g grillad kyckling, rensat från skinn och ben
  • 3 skivade bananer
  • 3 dl Kesella
  • 3 dl Naturell lättyoghurt
  • 1.5 dl chilisås
  • 0.5 dl jordnötter

Flygande Jakob med grillad kyckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.22 (50 betyg)

Flyg tillbaka till 70-talet och laga en klassisk Flygande Jacob, här med grillad kyckling. Den här varianten är något lättare med kesella och lättyoghurt, smakrik med banan, chilisås och jordnötter.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Olja en ugnsform, fördela kycklingköttet i botten och lägg de skivade bananerna över.
  2. Blanda kesella, yoghurt och chilisås och bred över bananerna.
  3. Strö över jordnötterna och sätt in i ugn cirka 15 minuter tills det gratängen har börjat puttra och fått lite färg.

Servering

Servera med ris och sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kryddig plommonkyckling

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Julkalkon med cidersås

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Citron- och saffranskyckling

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Hel bbq-kyckling med fänkål och citron

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Lotta Lundgren - Kyckling i ugn med citron och rostade rotfrukter

Betyg
Betyg
(96)
Spara recept

Mangokyckling med habanero

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Mangokyckling

Betyg
Betyg
(57)
Spara recept

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

Betyg
Betyg
(2)