
Flygande Jakob med grillad kyckling
Betyg (1-5):
Flyg tillbaka till 70-talet och laga en klassisk Flygande Jacob, här med grillad kyckling. Den här varianten är något lättare med kesella och lättyoghurt, smakrik med banan, chilisås och jordnötter.
Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 500 g grillad kyckling, rensat från skinn och ben
- 3 skivade bananer
- 3 dl Kesella
- 3 dl Naturell lättyoghurt
- 1.5 dl chilisås
- 0.5 dl jordnötter
Gör så här
- Olja en ugnsform, fördela kycklingköttet i botten och lägg de skivade bananerna över.
- Blanda kesella, yoghurt och chilisås och bred över bananerna.
- Strö över jordnötterna och sätt in i ugn cirka 15 minuter tills det gratängen har börjat puttra och fått lite färg.
Servering
Servera med ris och sallad.
Liknande recept
Flygande Jakob med grillad kyckling
Betyg (1-5):
Flyg tillbaka till 70-talet och laga en klassisk Flygande Jacob, här med grillad kyckling. Den här varianten är något lättare med kesella och lättyoghurt, smakrik med banan, chilisås och jordnötter.
Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Olja en ugnsform, fördela kycklingköttet i botten och lägg de skivade bananerna över.
- Blanda kesella, yoghurt och chilisås och bred över bananerna.
- Strö över jordnötterna och sätt in i ugn cirka 15 minuter tills det gratängen har börjat puttra och fått lite färg.
Servering
Servera med ris och sallad.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!