Florentiner

Betyg (1-5):
3.4 (5 betyg)

Chokladdoppade mandelkakor. Underbart goda!

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
18 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (6)
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 1 dl vetemjöl
  • 100 g mandelspån
  • 100 g mörk choklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Häll grädde, socker och sirap i en kastrull och koka upp. Ta kastrullen från värmen och sikta ner mjölet, rör till en jämn smet.
  2. Vänd försiktigt ner mandelspånen och skeda upp små högar på två plåtar med bakplåtspapper Grädda mitt i ugnen till fin färg, ca 10 min.
  3. Låt svalna på plåten och kallna helt i frysen, ca 10 min. Smält chokladen varsamt i vattenbad eller mikro. Doppa kakorna i chokladen. Lägg tillbaka på bakplåtspapperet att stelna.

Tips

Kakorna flyter ut i ugnen, så klicka inte ut dem för tätt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop webbredaktör

2017-12-06

Till Kristina: Det ska inte vara några problem att frysa dem.

Kristina

2017-12-05

Går det bra att frysa dem?

Liknande recept

Kladdkaka med dadlar

(44)

Citrusglass med chokladöverdrag

(0)

Rickards kärleksmums

(5)

Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren

(0)

Rocky road med kola, nötter och rosépeppar

(0)

Kladdkaka med olivolja och nötter serverad med stekta päron

(0)

Chokladmousse med nektariner

(6)

Snabba browniebitar med jordnötssmör

(20)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 1 dl vetemjöl
  • 100 g mandelspån
  • 100 g mörk choklad

Florentiner

Betyg (1-5):
3.4 (5 betyg)

Chokladdoppade mandelkakor. Underbart goda!

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
18 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Häll grädde, socker och sirap i en kastrull och koka upp. Ta kastrullen från värmen och sikta ner mjölet, rör till en jämn smet.
  2. Vänd försiktigt ner mandelspånen och skeda upp små högar på två plåtar med bakplåtspapper Grädda mitt i ugnen till fin färg, ca 10 min.
  3. Låt svalna på plåten och kallna helt i frysen, ca 10 min. Smält chokladen varsamt i vattenbad eller mikro. Doppa kakorna i chokladen. Lägg tillbaka på bakplåtspapperet att stelna.

Tips

Kakorna flyter ut i ugnen, så klicka inte ut dem för tätt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop webbredaktör

2017-12-06

Till Kristina: Det ska inte vara några problem att frysa dem.

Kristina

2017-12-05

Går det bra att frysa dem?

Liknande recept

Kladdkaka med dadlar

(44)

Citrusglass med chokladöverdrag

(0)

Rickards kärleksmums

(5)

Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren

(0)

Rocky road med kola, nötter och rosépeppar

(0)

Kladdkaka med olivolja och nötter serverad med stekta päron

(0)

Chokladmousse med nektariner

(6)

Snabba browniebitar med jordnötssmör

(20)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies