Flatbread med julskinka och grönkålschips

Betyg (1-5):
4.67 (3 betyg)

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Grönkålschips:
  • 100 g ansad grönkål
  • 1 msk olivolja till pensling
  • 0.5 tsk salt
  • Flatbread:
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl naturell yoghurt 3%
  • ägg
  • 1 msk olivolja till pensling
  • 0.5 tsk salt
  • Topping:
  • 75 g cream cheese
  • 2 msk skånsk senap
  • 120 g tunt skivad julskinka
  • 2 msk rostade pinjenötter

Gör så här

  1. Riv grönkålen i mindre bitar och vänd runt i olja. Fördela på en ugnsplåt och rosta till chips mitt i ugnen 8–10 min. Salta.
  2. Blanda alla torra ingredienser till degen i en bunke. Tillsätt yoghurt och ägg och blanda ihop till en kladdig deg. Häll ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut med väl mjölade händer till ett avlångt bröd. Pensla med olja och grädda mitt i ugnen 10–15 min.
  3. Blanda cream cheese med senap och bred ut på det avsvalnade brödet. Toppa med skinka, några grönkålschips, rostade pinjenötter och granatäppelkärnor.

Tips

Ät grönkålschipsen som snacks!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ove

2015-12-16

Hur många ägg ska det vara i receptet?

Liknande recept

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

(4)

Broccolibollar med rostade rotfrukter och sweet chiliyoghurt

(31)

Vego-empandas/piroger

(6)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(13)

Fredagsmys med tacos

(17)

Grahamspaj med spenat och dill

(5)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Räksallad med japansk dressing

(90)
13 st
  • Grönkålschips:
  • 100 g ansad grönkål
  • 1 msk olivolja till pensling
  • 0.5 tsk salt
  • Flatbread:
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl naturell yoghurt 3%
  • ägg
  • 1 msk olivolja till pensling
  • 0.5 tsk salt
  • Topping:
  • 75 g cream cheese
  • 2 msk skånsk senap
  • 120 g tunt skivad julskinka
  • 2 msk rostade pinjenötter

Flatbread med julskinka och grönkålschips

Betyg (1-5):
4.67 (3 betyg)

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Riv grönkålen i mindre bitar och vänd runt i olja. Fördela på en ugnsplåt och rosta till chips mitt i ugnen 8–10 min. Salta.
  2. Blanda alla torra ingredienser till degen i en bunke. Tillsätt yoghurt och ägg och blanda ihop till en kladdig deg. Häll ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut med väl mjölade händer till ett avlångt bröd. Pensla med olja och grädda mitt i ugnen 10–15 min.
  3. Blanda cream cheese med senap och bred ut på det avsvalnade brödet. Toppa med skinka, några grönkålschips, rostade pinjenötter och granatäppelkärnor.

Tips

Ät grönkålschipsen som snacks!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ove

2015-12-16

Hur många ägg ska det vara i receptet?

Liknande recept

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

(4)

Broccolibollar med rostade rotfrukter och sweet chiliyoghurt

(31)

Vego-empandas/piroger

(6)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(13)

Fredagsmys med tacos

(17)

Grahamspaj med spenat och dill

(5)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Räksallad med japansk dressing

(90)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies