Fläskytterfilégryta med svamp och bacon

Betyg (1-5):
3.63 (177 betyg)

Mustig gryta med fläskytterfilé, bacon och crème fraiche, serveras med ris eller matvete. Enkel att laga och passar till vardag som helg.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 1 fläskytterfilé
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 90 g bacon, strimlad
  • 250 g champinjoner, delade
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 2 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 morot, slantad
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk soja, kinesisk

Gör så här

  1. Putsa och skär köttet i 1 cm skivor. Hetta upp en stekpanna och bryn på båda sidor i olja. Salta och peppra. Lägg köttet åt sidan.
  2. Stek bacon till det fått färg. Tillsätt champinjoner, lök och vitlök. Stek under omrörning någon minut till.
  3. Lägg tillbaka köttet med dess saft och häll på vatten. Lägg i buljong, morot, crème fraiche och häll i soja. Låt sjuda under lock ca 20 min. Smaka av med salt.
  4. Servera med matvete eller ris.

Servering

Matvete eller ris

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marlene

2019-10-03

Mycket god. Tog egenplockad svamp istället - jättegott!!

Marie

2019-03-31

Supergod!! Har gjort den flera ggr och skall göra den idag. Mycket uppskattad.

Anna

2019-03-24

Riktigt gott! Vi bytte champinjoner mot kantareller och det höjde smaken avsevärt

Lars

2019-03-18

Alla var nöjda. Lite gele till blev gott.

Moa

2019-02-14

Väldigt god med lite kantareller i!

Anna

2019-02-10

God gryta som passar alla.

Linnea

2019-01-12

Tyckte det passade mycket bättre med pasta till denna rätt. Väldigt bra recept. Gott med lite riven ost på.

Helena

2018-09-18

Jättegod och smakrik gryta. Hela familjen åt med god aptit!

Erik

2018-09-15

Full poäng från alla i familjen!

Birgitta

2018-04-30

Mycket god, bra ingredienser. Hade dock ingen Soja, morötter eller buljong, men tycker inte det behövs.

Annica

2018-04-01

En gryta som blivit en favorit men mitt bestämda förslag är att ta bort buljongtärningen helt. Smaka av med ev. lite fond istället om det behövs. Tillräckligt med sälta i grytan ändå utan buljongen.

Elsa

2018-03-27

Jättegott

Ulf

2018-03-14

Jättegott! När jag brynt färdigt köttet delade jag bitarna i mindre. Ta gärna två morötter och mer champinjoner. Det behövs inte saltas och ingen soja. Strö gärna över klippt persilja innan servering.

Sandra

2017-12-26

Super god! Men behöver inte saltas extra då baconen och buljongtärningen gör sitt

Harry

2017-11-26

Utmärkt god, gillas av alla. Var försiktig med buljongtärning.

Ralph

2017-10-20

Mycket god gryta!!! Rekommenderas

Nathalia

2017-01-11

Supergod gryta

Annica

2016-11-27

Mycket god gryta men mitt råd är att ta en mindre del buljongtärning. Jag halverade med blev lite salt ändå trots sparsam med saltet under stekningen. En fjärdedels tärning blir nog lagom. Annars tummen upp för receptet!

Ulrica

2016-11-04

Denna gillade hela familjen :)

Magdalena

2016-09-26

Supergod !!

Sofia

2016-09-13

Lättlagad, smakade riktigt gott!!

Liknande recept

Älgskav med kantareller och rårörda lingon

(1)

Nem - Vietnamesiska vårrullar

(28)

Fläskkotlett med kantareller

(3)

Vildsvinsfärsrulle med kantarellfyllning

(32)

Boeuf bourguignon med högrevsfärs

(25)

Matkassens caesarsallad

(31)

Klassisk boeuf bourguignon

(82)

Risoni med svamp och parmesan

(22)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 fläskytterfilé
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 90 g bacon, strimlad
  • 250 g champinjoner, delade
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 2 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 morot, slantad
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk soja, kinesisk

Fläskytterfilégryta med svamp och bacon

Betyg (1-5):
3.63 (177 betyg)

Mustig gryta med fläskytterfilé, bacon och crème fraiche, serveras med ris eller matvete. Enkel att laga och passar till vardag som helg.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Putsa och skär köttet i 1 cm skivor. Hetta upp en stekpanna och bryn på båda sidor i olja. Salta och peppra. Lägg köttet åt sidan.
  2. Stek bacon till det fått färg. Tillsätt champinjoner, lök och vitlök. Stek under omrörning någon minut till.
  3. Lägg tillbaka köttet med dess saft och häll på vatten. Lägg i buljong, morot, crème fraiche och häll i soja. Låt sjuda under lock ca 20 min. Smaka av med salt.
  4. Servera med matvete eller ris.

Servering

Matvete eller ris

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marlene

2019-10-03

Mycket god. Tog egenplockad svamp istället - jättegott!!

Marie

2019-03-31

Supergod!! Har gjort den flera ggr och skall göra den idag. Mycket uppskattad.

Anna

2019-03-24

Riktigt gott! Vi bytte champinjoner mot kantareller och det höjde smaken avsevärt

Lars

2019-03-18

Alla var nöjda. Lite gele till blev gott.

Moa

2019-02-14

Väldigt god med lite kantareller i!

Anna

2019-02-10

God gryta som passar alla.

Linnea

2019-01-12

Tyckte det passade mycket bättre med pasta till denna rätt. Väldigt bra recept. Gott med lite riven ost på.

Helena

2018-09-18

Jättegod och smakrik gryta. Hela familjen åt med god aptit!

Erik

2018-09-15

Full poäng från alla i familjen!

Birgitta

2018-04-30

Mycket god, bra ingredienser. Hade dock ingen Soja, morötter eller buljong, men tycker inte det behövs.

Annica

2018-04-01

En gryta som blivit en favorit men mitt bestämda förslag är att ta bort buljongtärningen helt. Smaka av med ev. lite fond istället om det behövs. Tillräckligt med sälta i grytan ändå utan buljongen.

Elsa

2018-03-27

Jättegott

Ulf

2018-03-14

Jättegott! När jag brynt färdigt köttet delade jag bitarna i mindre. Ta gärna två morötter och mer champinjoner. Det behövs inte saltas och ingen soja. Strö gärna över klippt persilja innan servering.

Sandra

2017-12-26

Super god! Men behöver inte saltas extra då baconen och buljongtärningen gör sitt

Harry

2017-11-26

Utmärkt god, gillas av alla. Var försiktig med buljongtärning.

Ralph

2017-10-20

Mycket god gryta!!! Rekommenderas

Nathalia

2017-01-11

Supergod gryta

Annica

2016-11-27

Mycket god gryta men mitt råd är att ta en mindre del buljongtärning. Jag halverade med blev lite salt ändå trots sparsam med saltet under stekningen. En fjärdedels tärning blir nog lagom. Annars tummen upp för receptet!

Ulrica

2016-11-04

Denna gillade hela familjen :)

Magdalena

2016-09-26

Supergod !!

Sofia

2016-09-13

Lättlagad, smakade riktigt gott!!

Liknande recept

Älgskav med kantareller och rårörda lingon

(1)

Nem - Vietnamesiska vårrullar

(28)

Fläskkotlett med kantareller

(3)

Vildsvinsfärsrulle med kantarellfyllning

(32)

Boeuf bourguignon med högrevsfärs

(25)

Matkassens caesarsallad

(31)

Klassisk boeuf bourguignon

(82)

Risoni med svamp och parmesan

(22)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies