För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Fläskytterfilé med kantarellsås

Betyg (1-5):
2.87 (79 betyg)

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g fläskytterfilé eller benfri kotlettrad av rapsgris
  • 1 msk hel rosépeppar
  • 1 msk mortlad hel svartpeppar
  • 1 msk flingsalt
  • 1 msk olja
  • Kantarellsås:
  • 400 g kantareller
  • 2 msk smör
  • 1 dl vatten
  • 3 dl grädde
  • 1 tsk soja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk hel rosépeppar
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Putsa köttet om det behövs och krydda köttet runt om med rosépeppar, svartpeppar och flingsalt. Stek i en het panna med lite olja i tills köttet fått en fin stekyta runt om hela.
  2. Låt stå i ugnen cirka 20 minuter till en innetemperatur på 67 grader.

Kantarellsås

  1. Stek svampen i smör tills all vätska försvunnit och svampen börjar få lite fin färg. Slå på vatten, grädde och soja. Smaka av med kryddorna. Låt småputtra 5 minuter. Späd eventuellt med vatten om det behövs.
  2. Servera me, kokt eller råstekt potatis alternativt potatismos.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cornelia

2018-12-30

Lite kantarellfond i såsen gjorde susen!

michan

2017-10-27

Rött matlagningsvin i såsen är inte fel.

Ingemar

2016-04-28

Tänk på att när det står t.ex. 67 grader i ett recept, då är det oftast inte rätt på just min ugn. Det är ungefär som på bilhastighetsmätaren. 0 rätt!

Barbro

2016-03-06

Använde champinjoner till såsen. Såsen blev bra men rosépeppar i såsen kommer jag inte att ta nästa gång. För starkt enligt min smak. Köttet fick stå inne till 71 grader. Det blev bra.

Maria

2015-11-24

Jätte gott och smidigt,men tog ut köttet vid 67 grader.Och tyckte inte alls att det var riktigt klart. Men såsen räddade upp det hela. Kommer lätt att göra om det, men då ska jag ta ut köttet vid 69 grader.

Ellen

2015-08-16

Vill bara tipsa om att köra köttet på 125 grader i ugnen till innertemperaturen blir 68% . Blir mycket saftigare och mörare om man tillagar under en lite längre tid!

Sonja Andersson

2015-08-14

Det var jätte gott, mycket smak

Katarina

2015-01-25

Jättegott

Navve

2015-01-02

Snabbt och smidigt

Björn

2014-01-30

Jättegott!

Solwej

2014-01-14

Bjöd på denna rätt och hade klyftpotatis till. Alla lovordade rätten, mycket saftig och kantarellsåsen var riktigt god

Eva Persson

2013-12-21

Riktigt gott och lättlagat! Köttet perfekt stekt, smälte i munnen (trodde det skulle bli lite torrt, men inte alls!). Gott även utan sås till t.ex ugnsrostade grönsaker

Marianne

2013-10-19

Jättegott, enkel tillagning och perfekt med potatisbakelse till

Åke Johansson

2013-09-26

Låter mycket gott. Skall prova detta som plankstek i helgen.

Birgitta

2013-09-25

Jättegott och kan förberedas. Hade gäster som alla ville ha receptet.

jacqueline

2013-01-18

gött gött gött

Ditt namn

2012-10-22

Skriv din kommentar här

Liknande recept

Stor pizza med skink- och rucolatopping

(20)

Fläskbogspett med koreansk rissallad

(1)

Köttfärslimpa med kantareller och bacon

(29)

Rostbiff med champinjonsallad

(29)

Nem - Vietnamesiska vårrullar

(32)

Vildsvinsköttbullar

(66)

Vildsvinsfärsrulle med kantarellfyllning

(32)

Grillad pizza med oxfilé och bearnaisesås

(19)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 600 g fläskytterfilé eller benfri kotlettrad av rapsgris
  • 1 msk hel rosépeppar
  • 1 msk mortlad hel svartpeppar
  • 1 msk flingsalt
  • 1 msk olja
  • Kantarellsås:
  • 400 g kantareller
  • 2 msk smör
  • 1 dl vatten
  • 3 dl grädde
  • 1 tsk soja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk hel rosépeppar
  • 1 tsk salt

Fläskytterfilé med kantarellsås

Betyg (1-5):
2.87 (79 betyg)

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Putsa köttet om det behövs och krydda köttet runt om med rosépeppar, svartpeppar och flingsalt. Stek i en het panna med lite olja i tills köttet fått en fin stekyta runt om hela.
  2. Låt stå i ugnen cirka 20 minuter till en innetemperatur på 67 grader.

Kantarellsås

  1. Stek svampen i smör tills all vätska försvunnit och svampen börjar få lite fin färg. Slå på vatten, grädde och soja. Smaka av med kryddorna. Låt småputtra 5 minuter. Späd eventuellt med vatten om det behövs.
  2. Servera me, kokt eller råstekt potatis alternativt potatismos.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cornelia

2018-12-30

Lite kantarellfond i såsen gjorde susen!

michan

2017-10-27

Rött matlagningsvin i såsen är inte fel.

Ingemar

2016-04-28

Tänk på att när det står t.ex. 67 grader i ett recept, då är det oftast inte rätt på just min ugn. Det är ungefär som på bilhastighetsmätaren. 0 rätt!

Barbro

2016-03-06

Använde champinjoner till såsen. Såsen blev bra men rosépeppar i såsen kommer jag inte att ta nästa gång. För starkt enligt min smak. Köttet fick stå inne till 71 grader. Det blev bra.

Maria

2015-11-24

Jätte gott och smidigt,men tog ut köttet vid 67 grader.Och tyckte inte alls att det var riktigt klart. Men såsen räddade upp det hela. Kommer lätt att göra om det, men då ska jag ta ut köttet vid 69 grader.

Ellen

2015-08-16

Vill bara tipsa om att köra köttet på 125 grader i ugnen till innertemperaturen blir 68% . Blir mycket saftigare och mörare om man tillagar under en lite längre tid!

Sonja Andersson

2015-08-14

Det var jätte gott, mycket smak

Katarina

2015-01-25

Jättegott

Navve

2015-01-02

Snabbt och smidigt

Björn

2014-01-30

Jättegott!

Solwej

2014-01-14

Bjöd på denna rätt och hade klyftpotatis till. Alla lovordade rätten, mycket saftig och kantarellsåsen var riktigt god

Eva Persson

2013-12-21

Riktigt gott och lättlagat! Köttet perfekt stekt, smälte i munnen (trodde det skulle bli lite torrt, men inte alls!). Gott även utan sås till t.ex ugnsrostade grönsaker

Marianne

2013-10-19

Jättegott, enkel tillagning och perfekt med potatisbakelse till

Åke Johansson

2013-09-26

Låter mycket gott. Skall prova detta som plankstek i helgen.

Birgitta

2013-09-25

Jättegott och kan förberedas. Hade gäster som alla ville ha receptet.

jacqueline

2013-01-18

gött gött gött

Ditt namn

2012-10-22

Skriv din kommentar här

Liknande recept

Stor pizza med skink- och rucolatopping

(20)

Fläskbogspett med koreansk rissallad

(1)

Köttfärslimpa med kantareller och bacon

(29)

Rostbiff med champinjonsallad

(29)

Nem - Vietnamesiska vårrullar

(32)

Vildsvinsköttbullar

(66)

Vildsvinsfärsrulle med kantarellfyllning

(32)

Grillad pizza med oxfilé och bearnaisesås

(19)