Fläskwok med cashewnötter

Betyg (1-5):
4 (10 betyg)

En klassisk wok med broccoli, purjolök och fläsk som toppas med cashewnötter.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 2 dl jasminris
  • 500 g fläskbog
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 msk neutral olja
  • 250 g broccoli, i mindre bitar
  • 0.5 purjolök, tunt skivad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 tsk strösocker
  • 1 dl vatten
  • 100 g cashewnötter

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Skär köttet i tunna strimlor och vänd runt med majsstärkelsen. Hetta upp olja i en wok eller stor stekpanna och stek broccoli, purjolök, cashewnötter och vitlök på hög värme.
  2. Stek hastigt så att grönsakerna behåller sin krispighet och lägg åt sidan. Bryn köttet lite åt gången, salta och peppra. Lägg i grönsakerna, häll på soja, socker och vatten och låt puttra ihop någon minut. Servera med riset.

Tips

Stek hastigt så att grönsakerna behåller sin krispighet och lägg åt sidan. Bryn köttet lite åt gången, salta och peppra. Lägg i grönsakerna, häll på soja, socker och vatten och låt puttra ihop någon minut. Servera med riset.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sinikka

2019-10-23

Måste säga att den är ganska smaklös. La på lite sesamolja och sesamfrön så fick den lite mer smak.

Sara

2019-04-25

Enkelt och väldigt gott!

Liknande recept

Kycklingbollar med dill och citron

(55)

Moussakagratäng

(36)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(30)

Kålwrap med grillade bönbiffar

(6)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(60)

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(54)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(47)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 2 dl jasminris
  • 500 g fläskbog
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 msk neutral olja
  • 250 g broccoli, i mindre bitar
  • 0.5 purjolök, tunt skivad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 tsk strösocker
  • 1 dl vatten
  • 100 g cashewnötter

Fläskwok med cashewnötter

Betyg (1-5):
4 (10 betyg)

En klassisk wok med broccoli, purjolök och fläsk som toppas med cashewnötter.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Skär köttet i tunna strimlor och vänd runt med majsstärkelsen. Hetta upp olja i en wok eller stor stekpanna och stek broccoli, purjolök, cashewnötter och vitlök på hög värme.
  2. Stek hastigt så att grönsakerna behåller sin krispighet och lägg åt sidan. Bryn köttet lite åt gången, salta och peppra. Lägg i grönsakerna, häll på soja, socker och vatten och låt puttra ihop någon minut. Servera med riset.

Tips

Stek hastigt så att grönsakerna behåller sin krispighet och lägg åt sidan. Bryn köttet lite åt gången, salta och peppra. Lägg i grönsakerna, häll på soja, socker och vatten och låt puttra ihop någon minut. Servera med riset.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sinikka

2019-10-23

Måste säga att den är ganska smaklös. La på lite sesamolja och sesamfrön så fick den lite mer smak.

Sara

2019-04-25

Enkelt och väldigt gott!

Liknande recept

Kycklingbollar med dill och citron

(55)

Moussakagratäng

(36)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(30)

Kålwrap med grillade bönbiffar

(6)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(60)

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(54)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(47)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies