Fläskwok med cashewnötter

Betyg (1-5):
4.17 (6 betyg)

En klassisk wok med broccoli, purjolök och fläsk som toppas med cashewnötter.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 13 st
  • 2 dl jasminris
  • 500 g fläskbog
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 msk neutral olja
  • 250 g broccoli, i mindre bitar
  • 0.5 purjolök, tunt skivad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 tsk strösocker
  • 1 dl vatten
  • 100 g cashewnötter

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Skär köttet i tunna strimlor och vänd runt med majsstärkelsen. Hetta upp olja i en wok eller stor stekpanna och stek broccoli, purjolök, cashewnötter och vitlök på hög värme.
  2. Stek hastigt så att grönsakerna behåller sin krispighet och lägg åt sidan. Bryn köttet lite åt gången, salta och peppra. Lägg i grönsakerna, häll på soja, socker och vatten och låt puttra ihop någon minut. Servera med riset.

Tips

Stek hastigt så att grönsakerna behåller sin krispighet och lägg åt sidan. Bryn köttet lite åt gången, salta och peppra. Lägg i grönsakerna, häll på soja, socker och vatten och låt puttra ihop någon minut. Servera med riset.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sara

2019-04-25

Enkelt och väldigt gott!

Liknande recept

Spenatgryta med bakat ägg och vitlöksbröd - Coop

(19)

Friterade kräftstjärtar med dippsås och ris - Coop

(1)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost - Coop

(1)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron - Coop

(95)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(17)

Red cooked pork - Coop

(13)

Fiskgryta med tomat och curry - Coop

(16)

Matvetesallad med varmrökt lax och ägg - Coop

(6)
13 st
  • Ingredienser 13 st
  • 2 dl jasminris
  • 500 g fläskbog
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 msk neutral olja
  • 250 g broccoli, i mindre bitar
  • 0.5 purjolök, tunt skivad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 tsk strösocker
  • 1 dl vatten
  • 100 g cashewnötter

Fläskwok med cashewnötter

Betyg (1-5):
4.17 (6 betyg)

En klassisk wok med broccoli, purjolök och fläsk som toppas med cashewnötter.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Skär köttet i tunna strimlor och vänd runt med majsstärkelsen. Hetta upp olja i en wok eller stor stekpanna och stek broccoli, purjolök, cashewnötter och vitlök på hög värme.
  2. Stek hastigt så att grönsakerna behåller sin krispighet och lägg åt sidan. Bryn köttet lite åt gången, salta och peppra. Lägg i grönsakerna, häll på soja, socker och vatten och låt puttra ihop någon minut. Servera med riset.

Tips

Stek hastigt så att grönsakerna behåller sin krispighet och lägg åt sidan. Bryn köttet lite åt gången, salta och peppra. Lägg i grönsakerna, häll på soja, socker och vatten och låt puttra ihop någon minut. Servera med riset.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sara

2019-04-25

Enkelt och väldigt gott!

Liknande recept

Spenatgryta med bakat ägg och vitlöksbröd - Coop

(19)

Friterade kräftstjärtar med dippsås och ris - Coop

(1)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost - Coop

(1)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron - Coop

(95)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(17)

Red cooked pork - Coop

(13)

Fiskgryta med tomat och curry - Coop

(16)

Matvetesallad med varmrökt lax och ägg - Coop

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies