

Fläskwok med cashewnötter
En klassisk wok med broccoli, purjolök och fläsk som toppas med cashewnötter.
- 2 dl jasminris
- 500 g fläskbog
- 1 msk majsstärkelse
- 1 msk neutral olja
- 250 g broccoli, i mindre bitar
- 0.5 purjolök, tunt skivad
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
- 1 msk kinesisk soja
- 2 tsk strösocker
- 1 dl vatten
- 100 g cashewnötter
Gör så här
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Skär köttet i tunna strimlor och vänd runt med majsstärkelsen. Hetta upp olja i en wok eller stor stekpanna och stek broccoli, purjolök, cashewnötter och vitlök på hög värme.
- Stek hastigt så att grönsakerna behåller sin krispighet och lägg åt sidan. Bryn köttet lite åt gången, salta och peppra. Lägg i grönsakerna, häll på soja, socker och vatten och låt puttra ihop någon minut. Servera med riset.
Tips

Stek hastigt så att grönsakerna behåller sin krispighet och lägg åt sidan. Bryn köttet lite åt gången, salta och peppra. Lägg i grönsakerna, häll på soja, socker och vatten och låt puttra ihop någon minut. Servera med riset.
Fläskwok med cashewnötter
En klassisk wok med broccoli, purjolök och fläsk som toppas med cashewnötter.
Gör så här
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Skär köttet i tunna strimlor och vänd runt med majsstärkelsen. Hetta upp olja i en wok eller stor stekpanna och stek broccoli, purjolök, cashewnötter och vitlök på hög värme.
- Stek hastigt så att grönsakerna behåller sin krispighet och lägg åt sidan. Bryn köttet lite åt gången, salta och peppra. Lägg i grönsakerna, häll på soja, socker och vatten och låt puttra ihop någon minut. Servera med riset.
Tips

Stek hastigt så att grönsakerna behåller sin krispighet och lägg åt sidan. Bryn köttet lite åt gången, salta och peppra. Lägg i grönsakerna, häll på soja, socker och vatten och låt puttra ihop någon minut. Servera med riset.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2019-10-23
Måste säga att den är ganska smaklös. La på lite sesamolja och sesamfrön så fick den lite mer smak.
2019-04-25
Enkelt och väldigt gott!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Sinikka
2019-10-23
Måste säga att den är ganska smaklös. La på lite sesamolja och sesamfrön så fick den lite mer smak.
Sara
2019-04-25
Enkelt och väldigt gott!