Fläskstek med surkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.25 (4 betyg)

Fläskstek smaksatt med kummin. Som serveras med ugnsstekt potatis och surkål. Passar perfekt som söndagsmiddag.

Tillagningstid: 30 min + 1 tim 30 min i ugn
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.2 kg fläskkarré, i bit
  • 3 vitlöksklyftor, finrivna
  • 2 tsk salt
  • 1 kg potatis
  • Surkål
  • 6 dl surkål
  • 2 dl vatten
  • 1 msk oxfond
  • 0.5 msk kumminfrön

Gör så här

  1. Skär täta snitt i fettkappan på fläskkarrén. Gnid in köttet med vitlök, kummin och salt. Lägg i en rymlig ugnsform och tillaga mitt i ugnen ca 1 ½ tim.
  2. Skala potatisarna och lägg bredvid köttet efter 30 min. Salta lätt. Vänd potatisarna och skeda skyn över köttet några gånger under ugnstiden.
  3. Sjud surkål, vatten, fond och kummin i ca 10 min.
  4. Skär köttet i skivor och servera med potatis och surkål.

Tips

Välj en köttbit med mycket fett ovanpå så blir den krispig och god.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

Betyg
Betyg
(78)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Viltköttbullar med lingon och senapssås

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(17)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1.2 kg fläskkarré, i bit
  • 3 vitlöksklyftor, finrivna
  • 2 tsk salt
  • 1 kg potatis
  • Surkål
  • 6 dl surkål
  • 2 dl vatten
  • 1 msk oxfond
  • 0.5 msk kumminfrön

Fläskstek med surkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.25 (4 betyg)

Fläskstek smaksatt med kummin. Som serveras med ugnsstekt potatis och surkål. Passar perfekt som söndagsmiddag.

Tillagningstid: 30 min + 1 tim 30 min i ugn
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär täta snitt i fettkappan på fläskkarrén. Gnid in köttet med vitlök, kummin och salt. Lägg i en rymlig ugnsform och tillaga mitt i ugnen ca 1 ½ tim.
  2. Skala potatisarna och lägg bredvid köttet efter 30 min. Salta lätt. Vänd potatisarna och skeda skyn över köttet några gånger under ugnstiden.
  3. Sjud surkål, vatten, fond och kummin i ca 10 min.
  4. Skär köttet i skivor och servera med potatis och surkål.

Tips

Välj en köttbit med mycket fett ovanpå så blir den krispig och god.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

Betyg
Betyg
(78)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Viltköttbullar med lingon och senapssås

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(17)