För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Fläsksida med syrade polkabetor

Betyg (1-5):
3.82 (11 betyg)

Fläsksida kryddad med timjan och lagerblad smakar härligt med inlagda färgglada rödbetor.

Tillagningstid: 5 minuter + 3 timmar
Ugnstemperatur:100º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g fläsksida
  • 4 lagerblad
  • 0.5 dl färsk timjan
  • 1 msk flingsalt
  • Polkabetor:
  • 400 g polkabetor
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skär ett rutmönster i svålen. Stick ner lagerblad och timjan.Salta fläsket runt om. Lägg fläsket på en plåt eller i en ugnsfast form och sätt in den i ugnen minst 3 timmar.

Polkabetor

  1. Skala och skiva polkabetorna med en osthyvel. Koka upp ättika, socker, salt och vatten i en kastrull. Slå lagen över betorna och låt dra minst 30 minuter, gärna längre.
  2. Serveras med potatismos.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fläskkotlett med skysås och mos

(5)

Köttfärssås på nytt sätt

(21)

Fläskfilé med morotsgirlanger och bandpasta

(20)

Rotfruktsraggmunk med fläsk och lingon

(3)

Lammkebab med rotsaker och morotsraita

(16)

Bourguignongryta med rotfruktskross

(6)

Nejlikebakad skinkstek med kålrot och ädelost

(6)

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

(0)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 800 g fläsksida
  • 4 lagerblad
  • 0.5 dl färsk timjan
  • 1 msk flingsalt
  • Polkabetor:
  • 400 g polkabetor
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk salt

Fläsksida med syrade polkabetor

Betyg (1-5):
3.82 (11 betyg)

Fläsksida kryddad med timjan och lagerblad smakar härligt med inlagda färgglada rödbetor.

Tillagningstid: 5 minuter + 3 timmar
Ugnstemperatur:100º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär ett rutmönster i svålen. Stick ner lagerblad och timjan.Salta fläsket runt om. Lägg fläsket på en plåt eller i en ugnsfast form och sätt in den i ugnen minst 3 timmar.

Polkabetor

  1. Skala och skiva polkabetorna med en osthyvel. Koka upp ättika, socker, salt och vatten i en kastrull. Slå lagen över betorna och låt dra minst 30 minuter, gärna längre.
  2. Serveras med potatismos.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fläskkotlett med skysås och mos

(5)

Köttfärssås på nytt sätt

(21)

Fläskfilé med morotsgirlanger och bandpasta

(20)

Rotfruktsraggmunk med fläsk och lingon

(3)

Lammkebab med rotsaker och morotsraita

(16)

Bourguignongryta med rotfruktskross

(6)

Nejlikebakad skinkstek med kålrot och ädelost

(6)

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

(0)