Fläsksida med syrade polkabetor

Betyg (1-5):
3.82 (11 betyg)

Fläsksida kryddad med timjan och lagerblad smakar härligt med inlagda färgglada rödbetor.

Tillagningstid: 5 minuter + 3 timmar
Ugnstemperatur:100º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 st
  • 800 g fläsksida
  • 4 lagerblad
  • 0.5 dl färsk timjan
  • 1 msk flingsalt
  • Polkabetor:
  • 400 g polkabetor
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten

Gör så här

  1. Skär ett rutmönster i svålen. Stick ner lagerblad och timjan.Salta fläsket runt om. Lägg fläsket på en plåt eller i en ugnsfast form och sätt in den i ugnen minst 3 timmar.

Polkabetor

  1. Skala och skiva polkabetorna med en osthyvel. Koka upp ättika, socker, salt och vatten i en kastrull. Slå lagen över betorna och låt dra minst 30 minuter, gärna längre.
  2. Serveras med potatismos.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rustik bondgryta - Coop

(34)

Helstekt fläskfilé med rotfruktsgratäng toppad med västerbottensost - Coop

(5)

Fläskfärsbiffar med sirapsslungad kål och ingefärsrotmos - Coop

(8)

Musslor med bacon och rotfrukter - Coop

(4)

Helstekt oxfilé med rotsellerigratäng och rödvinssås med fikon - Coop

(17)

Rotfruktsraggmunk med äpple och bacon - Coop

(5)

Morotsnudelsallad med biff - Coop

(3)

Köttbullar med rivna morötter och ingefära - Coop

(0)
8 st
  • Ingredienser 8 st
  • 800 g fläsksida
  • 4 lagerblad
  • 0.5 dl färsk timjan
  • 1 msk flingsalt
  • Polkabetor:
  • 400 g polkabetor
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten

Fläsksida med syrade polkabetor

Betyg (1-5):
3.82 (11 betyg)

Fläsksida kryddad med timjan och lagerblad smakar härligt med inlagda färgglada rödbetor.

Tillagningstid: 5 minuter + 3 timmar
Ugnstemperatur:100º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär ett rutmönster i svålen. Stick ner lagerblad och timjan.Salta fläsket runt om. Lägg fläsket på en plåt eller i en ugnsfast form och sätt in den i ugnen minst 3 timmar.

Polkabetor

  1. Skala och skiva polkabetorna med en osthyvel. Koka upp ättika, socker, salt och vatten i en kastrull. Slå lagen över betorna och låt dra minst 30 minuter, gärna längre.
  2. Serveras med potatismos.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rustik bondgryta - Coop

(34)

Helstekt fläskfilé med rotfruktsgratäng toppad med västerbottensost - Coop

(5)

Fläskfärsbiffar med sirapsslungad kål och ingefärsrotmos - Coop

(8)

Musslor med bacon och rotfrukter - Coop

(4)

Helstekt oxfilé med rotsellerigratäng och rödvinssås med fikon - Coop

(17)

Rotfruktsraggmunk med äpple och bacon - Coop

(5)

Morotsnudelsallad med biff - Coop

(3)

Köttbullar med rivna morötter och ingefära - Coop

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies