Fläskpannkaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.33 (15 betyg)

Klassiskt recept på fläskpannkaka i ugn, mättande och gott är det en riktig familjefavorit. Servera gärna ugnspannkakan med lingonsylt.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 200 g bacon eller rimmat fläsk

Gör så här

  1. Skär baconet i bitar och sprid ut i en långpanna. Ställ mitt i ugnen och låt få lite färg, ca 10 min. Blanda mjöl och salt och vispa ner hälften av mjölken till en jämn smet. Häll i resten av mjölken och vispa i äggen.
  2. Blanda mjöl och salt och vispa ner hälften av mjölken till en jämn smet. Häll i resten av mjölken och vispa i äggen.
  3. Häll smeten över baconet. Grädda mitt i ugnen tills pannkakan fått fin färg, ca 30 min.

Tips

Servera med lingonsylt och en råkostsallad.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ugnsomelett med rökt skinka

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Okonomiyaki med chilidipp

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Brunchplåt

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Pocherat ägg med skinka och chilistekta bönor

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Pastagratäng med bacon

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Äggakaka med rårörda lingon

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Makaronipudding med skinka

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Spenatsallad med prosciutto

Betyg
Betyg
(0)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 3 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 200 g bacon eller rimmat fläsk

Fläskpannkaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.33 (15 betyg)

Klassiskt recept på fläskpannkaka i ugn, mättande och gott är det en riktig familjefavorit. Servera gärna ugnspannkakan med lingonsylt.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär baconet i bitar och sprid ut i en långpanna. Ställ mitt i ugnen och låt få lite färg, ca 10 min. Blanda mjöl och salt och vispa ner hälften av mjölken till en jämn smet. Häll i resten av mjölken och vispa i äggen.
  2. Blanda mjöl och salt och vispa ner hälften av mjölken till en jämn smet. Häll i resten av mjölken och vispa i äggen.
  3. Häll smeten över baconet. Grädda mitt i ugnen tills pannkakan fått fin färg, ca 30 min.

Tips

Servera med lingonsylt och en råkostsallad.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ugnsomelett med rökt skinka

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Okonomiyaki med chilidipp

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Brunchplåt

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Pocherat ägg med skinka och chilistekta bönor

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Pastagratäng med bacon

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Äggakaka med rårörda lingon

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Makaronipudding med skinka

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Spenatsallad med prosciutto

Betyg
Betyg
(0)