Fläskkotletter med sallad på stekta päron och ost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Stekta fläskkotletter med fruktigsallad.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 100 g riven sallad
  • 50 g manchegoost
  • 2 msk smör
  • 4 fläskkotletter
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 päron
  • 1 msk smör
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 3 msk vit balsamvinäger
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Fördela salladen på ett fat. Fördela hyvlad ost över salladen.
  2. Hetta upp en stekpanna med smör och stek kotletterna 2-4 min per sida. Salta och peppra.
  3. Skär päronen i klyftor och stek dem i smör och olja ca 2 min per sida. Salta och peppra.
  4. Lyft ur päronen och lägg dem på salladen. Låt smöret och oljan koka med balsamvinägern ca 2 min. Sila såsen genom en finmaskig sil och ringla den över salladsfatet.

Tips

Önskas mer kolhydrater koka några potatisar till.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Carin

2014-07-28

Blev mycket uppskattat!

Liknande recept

Spara recept

Snabbrimmad halstrad lax med äppelsalsa

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Fänkåls- och citrussallad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Tofusatay med vattenmelon och jordnötssås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Carnitas med äppelsalsa

Betyg
Betyg
(69)
Spara recept

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Julkalkon med cidersås

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Nudelsallad med räkor och mango

Betyg
Betyg
(43)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 100 g riven sallad
  • 50 g manchegoost
  • 2 msk smör
  • 4 fläskkotletter
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 päron
  • 1 msk smör
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 3 msk vit balsamvinäger
  • 0.5 tsk salt

Fläskkotletter med sallad på stekta päron och ost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Stekta fläskkotletter med fruktigsallad.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fördela salladen på ett fat. Fördela hyvlad ost över salladen.
  2. Hetta upp en stekpanna med smör och stek kotletterna 2-4 min per sida. Salta och peppra.
  3. Skär päronen i klyftor och stek dem i smör och olja ca 2 min per sida. Salta och peppra.
  4. Lyft ur päronen och lägg dem på salladen. Låt smöret och oljan koka med balsamvinägern ca 2 min. Sila såsen genom en finmaskig sil och ringla den över salladsfatet.

Tips

Önskas mer kolhydrater koka några potatisar till.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Carin

2014-07-28

Blev mycket uppskattat!

Liknande recept

Spara recept

Snabbrimmad halstrad lax med äppelsalsa

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Fänkåls- och citrussallad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Tofusatay med vattenmelon och jordnötssås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Carnitas med äppelsalsa

Betyg
Betyg
(69)
Spara recept

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Julkalkon med cidersås

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Nudelsallad med räkor och mango

Betyg
Betyg
(43)