Fläskkotletter med sallad på stekta päron och ost

Betyg (1-5):
4.25 (4 betyg)

Stekta fläskkotletter med fruktigsallad.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 100 g riven sallad
  • 50 g manchegoost
  • 2 msk smör
  • 4 fläskkotletter
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 päron
  • 1 msk smör
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 3 msk vit balsamvinäger
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Fördela salladen på ett fat. Fördela hyvlad ost över salladen.
  2. Hetta upp en stekpanna med smör och stek kotletterna 2-4 min per sida. Salta och peppra.
  3. Skär päronen i klyftor och stek dem i smör och olja ca 2 min per sida. Salta och peppra.
  4. Lyft ur päronen och lägg dem på salladen. Låt smöret och oljan koka med balsamvinägern ca 2 min. Sila såsen genom en finmaskig sil och ringla den över salladsfatet.

Tips

Önskas mer kolhydrater koka några potatisar till.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Carin

2014-07-28

Blev mycket uppskattat!

Liknande recept

Fänkåls- och citrussallad

(2)

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

(3)

Julkalkon med cidersås

(8)

Nudelsallad med räkor och mango

(35)

Kryddiga honungsribs

(19)

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(7)

Tofusatay med vattenmelon och jordnötssås

(1)

Snabbrimmad halstrad lax med äppelsalsa

(12)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 100 g riven sallad
  • 50 g manchegoost
  • 2 msk smör
  • 4 fläskkotletter
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 päron
  • 1 msk smör
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 3 msk vit balsamvinäger
  • 0.5 tsk salt

Fläskkotletter med sallad på stekta päron och ost

Betyg (1-5):
4.25 (4 betyg)

Stekta fläskkotletter med fruktigsallad.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fördela salladen på ett fat. Fördela hyvlad ost över salladen.
  2. Hetta upp en stekpanna med smör och stek kotletterna 2-4 min per sida. Salta och peppra.
  3. Skär päronen i klyftor och stek dem i smör och olja ca 2 min per sida. Salta och peppra.
  4. Lyft ur päronen och lägg dem på salladen. Låt smöret och oljan koka med balsamvinägern ca 2 min. Sila såsen genom en finmaskig sil och ringla den över salladsfatet.

Tips

Önskas mer kolhydrater koka några potatisar till.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Carin

2014-07-28

Blev mycket uppskattat!

Liknande recept

Fänkåls- och citrussallad

(2)

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

(3)

Julkalkon med cidersås

(8)

Nudelsallad med räkor och mango

(35)

Kryddiga honungsribs

(19)

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(7)

Tofusatay med vattenmelon och jordnötssås

(1)

Snabbrimmad halstrad lax med äppelsalsa

(12)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies