Fläskkotletter med kantarellsås

Betyg (1-5):
3.5 (2 betyg)

Passa på att laga kantareller när de finns tillgängliga i skog och mark. Gör en god gräddsås på dem och servera till nystekta fläskkotletter och picklad gurksallad.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (18)
  • 4 fläskkotletter
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör
  • Kantarellsås
  • 1 gul lök, hackad
  • 300 g kantareller
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 3 dl grädde
  • 0.5 tsk kinesisk soja
  • Picklad gurksallad
  • 0.5 gurka
  • 1 liten rödlök
  • 1.5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • Till servering
  • 1 kg potatis, skalad
  • 2 msk smör, smält
  • 0.5 dl hackad färsk persilja

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Skiva gurka och lök tunt, gärna med mandolin. Rör ihop vatten, socker och ättika tills sockret har smält. Vänd ner gurkan och löken. Låt dra minst 20 min.
  2. Fräs lök och kantareller i smör tills svampen vätskat ur sig och fått lite färg. Salta, peppra och häll på grädde. Låt småputtra några minuter och rör ner sojan.
  3. Salta och peppra fläskkotletterna. Hetta upp en stekpanna och stek köttet i smör tills det är genomstekt och har fin färg. Vänd runt potatisarna i smör och persilja, servera till fläskkotletterna med sås och picklad gurksallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Risoni med svamp och parmesan

(22)

Helstekt fläskfilé med höstsvamp och smålökar

(8)

Krämig köttfärssås med champinjoner

(79)

Klassisk boeuf bourguignon

(82)

Dumplings med räkor, fläskkött och svamp

(46)

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

(74)

Köttfärssås med sidfläsk

(28)

Fläskkotlett med kantareller

(3)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 4 fläskkotletter
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör
  • Kantarellsås
  • 1 gul lök, hackad
  • 300 g kantareller
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 3 dl grädde
  • 0.5 tsk kinesisk soja
  • Picklad gurksallad
  • 0.5 gurka
  • 1 liten rödlök
  • 1.5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • Till servering
  • 1 kg potatis, skalad
  • 2 msk smör, smält
  • 0.5 dl hackad färsk persilja

Fläskkotletter med kantarellsås

Betyg (1-5):
3.5 (2 betyg)

Passa på att laga kantareller när de finns tillgängliga i skog och mark. Gör en god gräddsås på dem och servera till nystekta fläskkotletter och picklad gurksallad.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Skiva gurka och lök tunt, gärna med mandolin. Rör ihop vatten, socker och ättika tills sockret har smält. Vänd ner gurkan och löken. Låt dra minst 20 min.
  2. Fräs lök och kantareller i smör tills svampen vätskat ur sig och fått lite färg. Salta, peppra och häll på grädde. Låt småputtra några minuter och rör ner sojan.
  3. Salta och peppra fläskkotletterna. Hetta upp en stekpanna och stek köttet i smör tills det är genomstekt och har fin färg. Vänd runt potatisarna i smör och persilja, servera till fläskkotletterna med sås och picklad gurksallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Risoni med svamp och parmesan

(22)

Helstekt fläskfilé med höstsvamp och smålökar

(8)

Krämig köttfärssås med champinjoner

(79)

Klassisk boeuf bourguignon

(82)

Dumplings med räkor, fläskkött och svamp

(46)

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

(74)

Köttfärssås med sidfläsk

(28)

Fläskkotlett med kantareller

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies