Fläskkotlett med skysås och mos

Betyg (1-5):
3.4 (5 betyg)

Saftig kotlett med klassiska tillbehör.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 0.5 kg potatis, skalad
  • 500 g morötter, i stavar
  • 2 tsk olivolja
  • 4 skivor fläskkotletter
  • 0.5 msk smör
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 4 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 tsk timjan, torkad
  • ljus redning
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten.
  2. Fördela morrotsstavarna på en plåt och vänd runt i olja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.
  3. Hetta upp en stekpanna och stek kotletterna i smör tills genomstekta. Salta och peppra. Lyft ur köttet ur stekpannan och häll i vatten. Rör runt så allt lossnar från stekpannans botten.
  4. Sila skyn ner i en kastrull och tillsätt vatten, buljong och timjan. Låt koka 3 min. Red av med redning enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Krossa potatisen och tillsätt mjölk och smör. Rör till ett krämigt mos och smaka av med salt. Servera köttet med mos, rostade morötter och skysås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Klassisk kalops

(4)

Köttbullar i grönpepparsås

(62)

Tunnbrödsrulle med viltskav och karamelliserad lök

(2)

Bolognese

(9)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(8)

Oxfilétournedos med savoykål, bacon och tryffelpotatispuré

(61)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(3)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 0.5 kg potatis, skalad
  • 500 g morötter, i stavar
  • 2 tsk olivolja
  • 4 skivor fläskkotletter
  • 0.5 msk smör
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 4 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 tsk timjan, torkad
  • ljus redning
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt

Fläskkotlett med skysås och mos

Betyg (1-5):
3.4 (5 betyg)

Saftig kotlett med klassiska tillbehör.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten.
  2. Fördela morrotsstavarna på en plåt och vänd runt i olja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.
  3. Hetta upp en stekpanna och stek kotletterna i smör tills genomstekta. Salta och peppra. Lyft ur köttet ur stekpannan och häll i vatten. Rör runt så allt lossnar från stekpannans botten.
  4. Sila skyn ner i en kastrull och tillsätt vatten, buljong och timjan. Låt koka 3 min. Red av med redning enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Krossa potatisen och tillsätt mjölk och smör. Rör till ett krämigt mos och smaka av med salt. Servera köttet med mos, rostade morötter och skysås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Klassisk kalops

(4)

Köttbullar i grönpepparsås

(62)

Tunnbrödsrulle med viltskav och karamelliserad lök

(2)

Bolognese

(9)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(8)

Oxfilétournedos med savoykål, bacon och tryffelpotatispuré

(61)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies