Fläskkotlett med skysås och mos

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.33 (6 betyg)

Saftig kotlett med klassiska tillbehör.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.5 kg potatis, skalad
  • 500 g morötter, i stavar
  • 2 tsk olivolja
  • 4 skivor fläskkotletter
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 4 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 tsk timjan, torkad
  • ljus redning
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten.
  2. Fördela morrotsstavarna på en plåt och vänd runt i olja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.
  3. Hetta upp en stekpanna och stek kotletterna i smör tills genomstekta. Salta och peppra. Lyft ur köttet ur stekpannan och häll i vatten. Rör runt så allt lossnar från stekpannans botten.
  4. Sila skyn ner i en kastrull och tillsätt vatten, buljong och timjan. Låt koka 3 min. Red av med redning enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Krossa potatisen och tillsätt mjölk och smör. Rör till ett krämigt mos och smaka av med salt. Servera köttet med mos, rostade morötter och skysås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rårakor med fläsk och rårörda lingon

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Saltrostad potatis och palsternacka med lövbiff och kryddsmör

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Köttbullar i grönpepparsås

Betyg
Betyg
(67)
Spara recept

Pannbiff med kryddpeppar och stekt lök

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Bolognese

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Oxfilétournedos med savoykål, bacon och tryffelpotatispuré

Betyg
Betyg
(62)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 0.5 kg potatis, skalad
  • 500 g morötter, i stavar
  • 2 tsk olivolja
  • 4 skivor fläskkotletter
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 4 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 tsk timjan, torkad
  • ljus redning
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt

Fläskkotlett med skysås och mos

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.33 (6 betyg)

Saftig kotlett med klassiska tillbehör.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten.
  2. Fördela morrotsstavarna på en plåt och vänd runt i olja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.
  3. Hetta upp en stekpanna och stek kotletterna i smör tills genomstekta. Salta och peppra. Lyft ur köttet ur stekpannan och häll i vatten. Rör runt så allt lossnar från stekpannans botten.
  4. Sila skyn ner i en kastrull och tillsätt vatten, buljong och timjan. Låt koka 3 min. Red av med redning enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Krossa potatisen och tillsätt mjölk och smör. Rör till ett krämigt mos och smaka av med salt. Servera köttet med mos, rostade morötter och skysås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rårakor med fläsk och rårörda lingon

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Saltrostad potatis och palsternacka med lövbiff och kryddsmör

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Köttbullar i grönpepparsås

Betyg
Betyg
(67)
Spara recept

Pannbiff med kryddpeppar och stekt lök

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Bolognese

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Oxfilétournedos med savoykål, bacon och tryffelpotatispuré

Betyg
Betyg
(62)