
Fläskkotlett med röd quinoasallad
Betyg (1-5):
En härlig måltid med fetakräm som pricken på i:et.
Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 4 fläskkotletter med ben à 200g
- 2 krm svartpeppar
- 1 msk olivolja
- 1 msk smör
- 1 tsk salt
- Quinoasallad:
- 2 dl röd quinoa
- 600 g broccoli, i små bitar
- 200 g fetaost, i bitar
- 1 skivad rödlök
- 12 gröna oliver
- 2 tsk torkad rosmarin
- 0.25 citron, rivet skal efter smak
- 1 tsk flingsalt
- 0.5 tsk svartpeppar
- 1 msk olivolja
Gör så här
- Gnid in köttet med salt och svartpeppar. Bryn det fort och på hög värme i olivolja. Avsluta med smör. Stek sedan cirka 3 minuter på varje sida, använd gärna en stektermometer. Köttet ska ha 65 grader i innertemperatur när det är klart.
- Koka quinoan enligt anvisningen på paketet. Koka broccolin mjuk i saltat vatten, 2-3 minuter. Sila bort vätskan. Blanda quinoa, broccoli, fetaost, rödlök, oliver, rosmarin, och citronskal. Smaka av med salt och peppar.
Servering
Servera gärna med olivolja eller Citronyoghurt.
Liknande recept
Fläskkotlett med röd quinoasallad
Betyg (1-5):
En härlig måltid med fetakräm som pricken på i:et.
Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Gnid in köttet med salt och svartpeppar. Bryn det fort och på hög värme i olivolja. Avsluta med smör. Stek sedan cirka 3 minuter på varje sida, använd gärna en stektermometer. Köttet ska ha 65 grader i innertemperatur när det är klart.
- Koka quinoan enligt anvisningen på paketet. Koka broccolin mjuk i saltat vatten, 2-3 minuter. Sila bort vätskan. Blanda quinoa, broccoli, fetaost, rödlök, oliver, rosmarin, och citronskal. Smaka av med salt och peppar.
Servering
Servera gärna med olivolja eller Citronyoghurt.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!