Fläskkotlett med röd quinoasallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.38 (8 betyg)

En härlig måltid med fetakräm som pricken på i:et.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 fläskkotletter med ben à 200g
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • Quinoasallad:
  • 2 dl röd quinoa
  • 600 g broccoli, i små bitar
  • 200 g fetaost, i bitar
  • 1 skivad rödlök
  • 12 gröna oliver
  • 2 tsk torkad rosmarin
  • 0.25 citron, rivet skal efter smak
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Gnid in köttet med salt och svartpeppar. Bryn det fort och på hög värme i olivolja. Avsluta med smör. Stek sedan cirka 3 minuter på varje sida, använd gärna en stektermometer. Köttet ska ha 65 grader i innertemperatur när det är klart.
  2. Koka quinoan enligt anvisningen på paketet. Koka broccolin mjuk i saltat vatten, 2-3 minuter. Sila bort vätskan. Blanda quinoa, broccoli, fetaost, rödlök, oliver, rosmarin, och citronskal. Smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera gärna med olivolja eller Citronyoghurt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Köttfärssås med bovete

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Kryddiga köttbullar med mustigt matvete

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Couscousbollar med biff

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Lammytterfilé med grönsakscouscous

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Chutneyglaserad fläskytterfilé med bönsallad

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Ljummen matvetesallad med pannbiff och brynt löksmör

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Lammstek med grön couscous

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Råstekt broccoli med bulgur och grekiska köttbullar

Betyg
Betyg
(10)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 4 fläskkotletter med ben à 200g
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • Quinoasallad:
  • 2 dl röd quinoa
  • 600 g broccoli, i små bitar
  • 200 g fetaost, i bitar
  • 1 skivad rödlök
  • 12 gröna oliver
  • 2 tsk torkad rosmarin
  • 0.25 citron, rivet skal efter smak
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk olivolja

Fläskkotlett med röd quinoasallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.38 (8 betyg)

En härlig måltid med fetakräm som pricken på i:et.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Gnid in köttet med salt och svartpeppar. Bryn det fort och på hög värme i olivolja. Avsluta med smör. Stek sedan cirka 3 minuter på varje sida, använd gärna en stektermometer. Köttet ska ha 65 grader i innertemperatur när det är klart.
  2. Koka quinoan enligt anvisningen på paketet. Koka broccolin mjuk i saltat vatten, 2-3 minuter. Sila bort vätskan. Blanda quinoa, broccoli, fetaost, rödlök, oliver, rosmarin, och citronskal. Smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera gärna med olivolja eller Citronyoghurt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Köttfärssås med bovete

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Kryddiga köttbullar med mustigt matvete

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Couscousbollar med biff

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Lammytterfilé med grönsakscouscous

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Chutneyglaserad fläskytterfilé med bönsallad

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Ljummen matvetesallad med pannbiff och brynt löksmör

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Lammstek med grön couscous

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Råstekt broccoli med bulgur och grekiska köttbullar

Betyg
Betyg
(10)