Fläskkotlett med röd quinoasallad

Betyg (1-5):
3.38 (8 betyg)

En härlig måltid med fetakräm som pricken på i:et.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 fläskkotletter med ben à 200g
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • Quinoasallad:
  • 2 dl röd quinoa
  • 600 g broccoli, i små bitar
  • 200 g fetaost, i bitar
  • 1 skivad rödlök
  • 12 gröna oliver
  • 2 tsk torkad rosmarin
  • 0.25 citron, rivet skal efter smak
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Gnid in köttet med salt och svartpeppar. Bryn det fort och på hög värme i olivolja. Avsluta med smör. Stek sedan cirka 3 minuter på varje sida, använd gärna en stektermometer. Köttet ska ha 65 grader i innertemperatur när det är klart.
  2. Koka quinoan enligt anvisningen på paketet. Koka broccolin mjuk i saltat vatten, 2-3 minuter. Sila bort vätskan. Blanda quinoa, broccoli, fetaost, rödlök, oliver, rosmarin, och citronskal. Smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera gärna med olivolja eller Citronyoghurt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ljummen matvetesallad med pannbiff och brynt löksmör

(1)

Kryddiga köttbullar med mustigt matvete

(19)

Råstekt broccoli med bulgur och grekiska köttbullar

(10)

Couscousbollar med biff

(1)

Kåldolmar med savoykål

(2)

Biff med grekisk tomatsallad

(24)

Chutneyglaserad fläskytterfilé med bönsallad

(32)

Quinoasallad med lammfärsburgare

(1)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 4 fläskkotletter med ben à 200g
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • Quinoasallad:
  • 2 dl röd quinoa
  • 600 g broccoli, i små bitar
  • 200 g fetaost, i bitar
  • 1 skivad rödlök
  • 12 gröna oliver
  • 2 tsk torkad rosmarin
  • 0.25 citron, rivet skal efter smak
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk olivolja

Fläskkotlett med röd quinoasallad

Betyg (1-5):
3.38 (8 betyg)

En härlig måltid med fetakräm som pricken på i:et.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Gnid in köttet med salt och svartpeppar. Bryn det fort och på hög värme i olivolja. Avsluta med smör. Stek sedan cirka 3 minuter på varje sida, använd gärna en stektermometer. Köttet ska ha 65 grader i innertemperatur när det är klart.
  2. Koka quinoan enligt anvisningen på paketet. Koka broccolin mjuk i saltat vatten, 2-3 minuter. Sila bort vätskan. Blanda quinoa, broccoli, fetaost, rödlök, oliver, rosmarin, och citronskal. Smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera gärna med olivolja eller Citronyoghurt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ljummen matvetesallad med pannbiff och brynt löksmör

(1)

Kryddiga köttbullar med mustigt matvete

(19)

Råstekt broccoli med bulgur och grekiska köttbullar

(10)

Couscousbollar med biff

(1)

Kåldolmar med savoykål

(2)

Biff med grekisk tomatsallad

(24)

Chutneyglaserad fläskytterfilé med bönsallad

(32)

Quinoasallad med lammfärsburgare

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies