
Fläskkotlett med kantareller
Betyg (1-5):
Kantareller hör sensommaren och hösten till. De är underbart goda i en gräddsås tillsammans med en köttbit och ett smakrikt mos med rotselleri .
Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- (16)
- 4 fläskkotletter
- 1 msk smör till stekning
- flingsalt
- svartpeppar
- Potatis- och rotsellerimos:
- 500 g potatis
- 500 g rotselleri
- 20 g smör
- 2 dl mjölk
- 1 tsk salt
- Till servering:
- 500 g kantareller
- 1 msk smör
- salt och svartpeppar
- 2 dl grädde
- 225 g frysta gröna sojabönor
- 1 salladslök, strimlad
- 1 dl strimlad persilja
Gör så här
- Skala potatis och rotselleri och skär i jämna bitar. Koka i saltat vatten. Häll av vattnet och låt ånga av. Mosa och blanda i smör och mjölk. Smaka av med salt.
- Stek svampen i smör tills den vätskat av sig. Salta och peppra. Häll i grädde och låt småputtra ca 5 min. Värm sojabönorna enligt anvisningen på förpackningen.
- Salta och peppra fläskkotletterna. Hetta upp en stekpanna och stek köttskivorna i smör tills de är genomstekta med fin färg. Servera med sojabönor blandade med salladslök och persilja.
Liknande recept
Fläskkotlett med kantareller
Betyg (1-5):
Kantareller hör sensommaren och hösten till. De är underbart goda i en gräddsås tillsammans med en köttbit och ett smakrikt mos med rotselleri .
Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skala potatis och rotselleri och skär i jämna bitar. Koka i saltat vatten. Häll av vattnet och låt ånga av. Mosa och blanda i smör och mjölk. Smaka av med salt.
- Stek svampen i smör tills den vätskat av sig. Salta och peppra. Häll i grädde och låt småputtra ca 5 min. Värm sojabönorna enligt anvisningen på förpackningen.
- Salta och peppra fläskkotletterna. Hetta upp en stekpanna och stek köttskivorna i smör tills de är genomstekta med fin färg. Servera med sojabönor blandade med salladslök och persilja.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!