För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Fläskkotlett med kantareller

Betyg (1-5):
4.67 (3 betyg)

Kantareller hör sensommaren och hösten till. De är underbart goda i en gräddsås tillsammans med en köttbit och ett smakrikt mos med rotselleri .

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 fläskkotletter
  • 1 msk smör till stekning
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • Potatis- och rotsellerimos:
  • 500 g potatis
  • 500 g rotselleri
  • 20 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 500 g kantareller
  • 1 msk smör
  • salt och svartpeppar
  • 2 dl grädde
  • 225 g frysta gröna sojabönor
  • 1 salladslök, strimlad
  • 1 dl strimlad persilja

Gör så här

  1. Skala potatis och rotselleri och skär i jämna bitar. Koka i saltat vatten. Häll av vattnet och låt ånga av. Mosa och blanda i smör och mjölk. Smaka av med salt.
  2. Stek svampen i smör tills den vätskat av sig. Salta och peppra. Häll i grädde och låt småputtra ca 5 min. Värm sojabönorna enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Salta och peppra fläskkotletterna. Hetta upp en stekpanna och stek köttskivorna i smör tills de är genomstekta med fin färg. Servera med sojabönor blandade med salladslök och persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fläskytterfilégryta med svamp och bacon

(243)

Risoni med svamp och parmesan

(33)

Nem - Vietnamesiska vårrullar

(33)

Stora köttbullar i svampsås

(19)

Helstekt fläskfilé med höstsvamp och smålökar

(8)

Lamm- och rotsellerisoppa med ostronskivling och sparris

(0)

Fläskkotletter med kantarellsås

(4)

Köttfärssås med sidfläsk

(32)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 4 fläskkotletter
  • 1 msk smör till stekning
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • Potatis- och rotsellerimos:
  • 500 g potatis
  • 500 g rotselleri
  • 20 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 500 g kantareller
  • 1 msk smör
  • salt och svartpeppar
  • 2 dl grädde
  • 225 g frysta gröna sojabönor
  • 1 salladslök, strimlad
  • 1 dl strimlad persilja

Fläskkotlett med kantareller

Betyg (1-5):
4.67 (3 betyg)

Kantareller hör sensommaren och hösten till. De är underbart goda i en gräddsås tillsammans med en köttbit och ett smakrikt mos med rotselleri .

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala potatis och rotselleri och skär i jämna bitar. Koka i saltat vatten. Häll av vattnet och låt ånga av. Mosa och blanda i smör och mjölk. Smaka av med salt.
  2. Stek svampen i smör tills den vätskat av sig. Salta och peppra. Häll i grädde och låt småputtra ca 5 min. Värm sojabönorna enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Salta och peppra fläskkotletterna. Hetta upp en stekpanna och stek köttskivorna i smör tills de är genomstekta med fin färg. Servera med sojabönor blandade med salladslök och persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fläskytterfilégryta med svamp och bacon

(243)

Risoni med svamp och parmesan

(33)

Nem - Vietnamesiska vårrullar

(33)

Stora köttbullar i svampsås

(19)

Helstekt fläskfilé med höstsvamp och smålökar

(8)

Lamm- och rotsellerisoppa med ostronskivling och sparris

(0)

Fläskkotletter med kantarellsås

(4)

Köttfärssås med sidfläsk

(32)