Fläskkotlett med kantareller

Betyg (1-5):
4.67 (3 betyg)

Kantareller hör sensommaren och hösten till. De är underbart goda i en gräddsås tillsammans med en köttbit och ett smakrikt mos med rotselleri .

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (16)
  • 4 fläskkotletter
  • 1 msk smör till stekning
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • Potatis- och rotsellerimos:
  • 500 g potatis
  • 500 g rotselleri
  • 20 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 500 g kantareller
  • 1 msk smör
  • salt och svartpeppar
  • 2 dl grädde
  • 225 g frysta gröna sojabönor
  • 1 salladslök, strimlad
  • 1 dl strimlad persilja

Gör så här

  1. Skala potatis och rotselleri och skär i jämna bitar. Koka i saltat vatten. Häll av vattnet och låt ånga av. Mosa och blanda i smör och mjölk. Smaka av med salt.
  2. Stek svampen i smör tills den vätskat av sig. Salta och peppra. Häll i grädde och låt småputtra ca 5 min. Värm sojabönorna enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Salta och peppra fläskkotletterna. Hetta upp en stekpanna och stek köttskivorna i smör tills de är genomstekta med fin färg. Servera med sojabönor blandade med salladslök och persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Helstekt fläskfilé med höstsvamp och smålökar

(8)

Dumplings med räkor, fläskkött och svamp

(46)

Fläskkotletter med kantarellsås

(2)

Stora köttbullar i svampsås

(17)

Köttfärssås med sidfläsk

(28)

Fläskytterfilégryta med svamp och bacon

(178)

Klassisk boeuf bourguignon

(82)

Caesarsallad - grundrecept

(33)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 4 fläskkotletter
  • 1 msk smör till stekning
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • Potatis- och rotsellerimos:
  • 500 g potatis
  • 500 g rotselleri
  • 20 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 500 g kantareller
  • 1 msk smör
  • salt och svartpeppar
  • 2 dl grädde
  • 225 g frysta gröna sojabönor
  • 1 salladslök, strimlad
  • 1 dl strimlad persilja

Fläskkotlett med kantareller

Betyg (1-5):
4.67 (3 betyg)

Kantareller hör sensommaren och hösten till. De är underbart goda i en gräddsås tillsammans med en köttbit och ett smakrikt mos med rotselleri .

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala potatis och rotselleri och skär i jämna bitar. Koka i saltat vatten. Häll av vattnet och låt ånga av. Mosa och blanda i smör och mjölk. Smaka av med salt.
  2. Stek svampen i smör tills den vätskat av sig. Salta och peppra. Häll i grädde och låt småputtra ca 5 min. Värm sojabönorna enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Salta och peppra fläskkotletterna. Hetta upp en stekpanna och stek köttskivorna i smör tills de är genomstekta med fin färg. Servera med sojabönor blandade med salladslök och persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Helstekt fläskfilé med höstsvamp och smålökar

(8)

Dumplings med räkor, fläskkött och svamp

(46)

Fläskkotletter med kantarellsås

(2)

Stora köttbullar i svampsås

(17)

Köttfärssås med sidfläsk

(28)

Fläskytterfilégryta med svamp och bacon

(178)

Klassisk boeuf bourguignon

(82)

Caesarsallad - grundrecept

(33)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies