För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Fläskkotlett med grönpepparsås

Betyg (1-5):
3.12 (8 betyg)

Krämig grönpepparsås som serveras till kotlett och pasta.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g tagliatelle
  • 4 fläskkotletter
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 2 tsk smör
  • 2 dl grädde
  • 2 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 tsk grönpeppar, i lag
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 40 g rucola
  • 1 tsk grovmald svartpeppar
  • Vitkålssallad
  • 500 g vitkål, finstrimlad
  • 2 msk olja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 salt

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på paketet.

Vitkålssallad:

  1. Strimla vitkålen och krama runt med salt. Låt stå en stund. Krama ut vätskan som bildats i en sil och blanda kålen med olja, vitvinsvinäger och svartpeppar. Smaka ev av med lite socker eller honung.

Grönpepparsås:

  1. Värm upp en stekpanna och smält smöret, stek löken tills den blir mjuk. Tillsätt grädde, vatten och köttbuljongtärning, låt koka ihop.
  2. Lägg i grönpeppar och soja, låta såsen sjuda. Önskas tjockare konsistens häll ev i lite maizena.
  3. Hetta upp en stekpanna smör och stek kotletterna i smör tills genomstekta. salta och peppra. Blanda pastan med sås och rucola. Servera pastan till kotletterna med vitkålssallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anton

2017-04-17

Lätt att laga och gott. Men jag skulle säga att man måste reda såsen lite.

Liknande recept

Kåldolmar med savoykål

(2)

Köttfärssoppa tacostyle

(13)

Baconlindad järpe med primörer

(15)

Köttfärssås med hetta och sötma

(23)

Medelhavsgratäng

(22)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(6)

Helstekt fläskytterfilé med tomatsås och fetaost

(18)

Moussakagratäng

(52)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 400 g tagliatelle
  • 4 fläskkotletter
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 2 tsk smör
  • 2 dl grädde
  • 2 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 tsk grönpeppar, i lag
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 40 g rucola
  • 1 tsk grovmald svartpeppar
  • Vitkålssallad
  • 500 g vitkål, finstrimlad
  • 2 msk olja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 salt

Fläskkotlett med grönpepparsås

Betyg (1-5):
3.12 (8 betyg)

Krämig grönpepparsås som serveras till kotlett och pasta.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på paketet.

Vitkålssallad:

  1. Strimla vitkålen och krama runt med salt. Låt stå en stund. Krama ut vätskan som bildats i en sil och blanda kålen med olja, vitvinsvinäger och svartpeppar. Smaka ev av med lite socker eller honung.

Grönpepparsås:

  1. Värm upp en stekpanna och smält smöret, stek löken tills den blir mjuk. Tillsätt grädde, vatten och köttbuljongtärning, låt koka ihop.
  2. Lägg i grönpeppar och soja, låta såsen sjuda. Önskas tjockare konsistens häll ev i lite maizena.
  3. Hetta upp en stekpanna smör och stek kotletterna i smör tills genomstekta. salta och peppra. Blanda pastan med sås och rucola. Servera pastan till kotletterna med vitkålssallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anton

2017-04-17

Lätt att laga och gott. Men jag skulle säga att man måste reda såsen lite.

Liknande recept

Kåldolmar med savoykål

(2)

Köttfärssoppa tacostyle

(13)

Baconlindad järpe med primörer

(15)

Köttfärssås med hetta och sötma

(23)

Medelhavsgratäng

(22)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(6)

Helstekt fläskytterfilé med tomatsås och fetaost

(18)

Moussakagratäng

(52)