Fläskkarrégryta med mos

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.4 (15 betyg)

Tillagningstid: 20 min + 40 min att koka
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g fläskkarré, eller kycklinglårfilé
  • 2 morötter
  • 2 gula lökar
  • 1 msk olja
  • 4 vitlökar, finhackade
  • 3 msk tomatpuré
  • 4 dl äppelmust
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 äpplen, klyftade
  • 1 tsk salt
  • Mos
  • 1 kg potatis
  • 25 g smör
  • 2 dl mjölk
  • salt

Gör så här

  1. Tärna köttet, slanta morötterna och skär löken i klyftor. Hetta upp en gryta och bryn köttet i olja. Salta och peppra.
  2. Lägg även alla grönsaker i grytan och tillsätt vitlök och tomatpuré. Stek under omrörning någon minut till.
  3. Häll i äppelmusten och lägg i buljongtärningen. Låt småputtra under lock 40 min. Lägg i äpplena efter 20 min.

Mos:

  1. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka i saltat vatten. Krossa potatisen och rör kraftigt ihop med smör och mjölk till ett fluffigt mos.
  2. Smaka av med salt. Servera grytan med mos och ev sugar snaps.

Tips

Ånga sugar snaps, ärter eller broccoli över potatisvattnet och servera till maten.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Axel

2019-01-18

Kan rekommendera detta till vuxna.

Andreas

2017-10-30

Otroligt gött! Kommer göra igen utan tvekan.

Liknande recept

Spara recept

Marinerad biff med mango

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kassler med ananas och ost

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Afrikansk gryta med högrev

Betyg
Betyg
(81)
Spara recept

Fläskfilé med curry, äpple och bacon

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Biffsallad med melon och fetaost

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Fläskkotletter med sallad på stekta päron och ost

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kasslerburgare med ananas och ost

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Enkla köttbullar med sirapsstekt savoykål

Betyg
Betyg
(6)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 600 g fläskkarré, eller kycklinglårfilé
  • 2 morötter
  • 2 gula lökar
  • 1 msk olja
  • 4 vitlökar, finhackade
  • 3 msk tomatpuré
  • 4 dl äppelmust
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 äpplen, klyftade
  • 1 tsk salt
  • Mos
  • 1 kg potatis
  • 25 g smör
  • 2 dl mjölk
  • salt

Fläskkarrégryta med mos

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.4 (15 betyg)

Tillagningstid: 20 min + 40 min att koka
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tärna köttet, slanta morötterna och skär löken i klyftor. Hetta upp en gryta och bryn köttet i olja. Salta och peppra.
  2. Lägg även alla grönsaker i grytan och tillsätt vitlök och tomatpuré. Stek under omrörning någon minut till.
  3. Häll i äppelmusten och lägg i buljongtärningen. Låt småputtra under lock 40 min. Lägg i äpplena efter 20 min.

Mos:

  1. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka i saltat vatten. Krossa potatisen och rör kraftigt ihop med smör och mjölk till ett fluffigt mos.
  2. Smaka av med salt. Servera grytan med mos och ev sugar snaps.

Tips

Ånga sugar snaps, ärter eller broccoli över potatisvattnet och servera till maten.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Axel

2019-01-18

Kan rekommendera detta till vuxna.

Andreas

2017-10-30

Otroligt gött! Kommer göra igen utan tvekan.

Liknande recept

Spara recept

Marinerad biff med mango

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kassler med ananas och ost

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Afrikansk gryta med högrev

Betyg
Betyg
(81)
Spara recept

Fläskfilé med curry, äpple och bacon

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Biffsallad med melon och fetaost

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Fläskkotletter med sallad på stekta päron och ost

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kasslerburgare med ananas och ost

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Enkla köttbullar med sirapsstekt savoykål

Betyg
Betyg
(6)