Fläskkarrégryta med mos

Betyg (1-5):
3.9 (10 betyg)

Tillagningstid: 20 min + 40 min att koka
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 600 g fläskkarré, eller kycklinglårfilé
  • 2 morötter
  • 2 gula lökar
  • 1 msk olja
  • 4 vitlökar, finhackade
  • 3 msk tomatpuré
  • 4 dl äppelmust
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 äpplen, klyftade
  • Mos
  • 1 kg potatis
  • 25 g smör
  • 2 dl mjölk

Gör så här

  1. Tärna köttet, slanta morötterna och skär löken i klyftor. Hetta upp en gryta och bryn köttet i olja. Salta och peppra.
  2. Lägg även alla grönsaker i grytan och tillsätt vitlök och tomatpuré. Stek under omrörning någon minut till.
  3. Häll i äppelmusten och lägg i buljongtärningen. Låt småputtra under lock 40 min. Lägg i äpplena efter 20 min.

Mos:

  1. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka i saltat vatten. Krossa potatisen och rör kraftigt ihop med smör och mjölk till ett fluffigt mos.
  2. Smaka av med salt. Servera grytan med mos och ev sugar snaps.

Tips

Ånga sugar snaps, ärter eller broccoli över potatisvattnet och servera till maten.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Axel

2019-01-18

Kan rekommendera detta till vuxna.

Andreas

2017-10-30

Otroligt gött! Kommer göra igen utan tvekan.

Liknande recept

Linssoppa med fläsk och äppelpannkaka

(19)

Fläskkarré med äppel- och bönragu

(1)

Ugnspannkaka med wokade äpplen

(8)

Rotfruktsraggmunk med äpple och bacon

(7)

Fläskfilé africana

(40)

Gryta africana

(42)

Asiatisk färspanna med vitlök och lime

(53)

Kryddiga honungsribs

(17)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 600 g fläskkarré, eller kycklinglårfilé
  • 2 morötter
  • 2 gula lökar
  • 1 msk olja
  • 4 vitlökar, finhackade
  • 3 msk tomatpuré
  • 4 dl äppelmust
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 äpplen, klyftade
  • Mos
  • 1 kg potatis
  • 25 g smör
  • 2 dl mjölk

Fläskkarrégryta med mos

Betyg (1-5):
3.9 (10 betyg)

Tillagningstid: 20 min + 40 min att koka
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tärna köttet, slanta morötterna och skär löken i klyftor. Hetta upp en gryta och bryn köttet i olja. Salta och peppra.
  2. Lägg även alla grönsaker i grytan och tillsätt vitlök och tomatpuré. Stek under omrörning någon minut till.
  3. Häll i äppelmusten och lägg i buljongtärningen. Låt småputtra under lock 40 min. Lägg i äpplena efter 20 min.

Mos:

  1. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka i saltat vatten. Krossa potatisen och rör kraftigt ihop med smör och mjölk till ett fluffigt mos.
  2. Smaka av med salt. Servera grytan med mos och ev sugar snaps.

Tips

Ånga sugar snaps, ärter eller broccoli över potatisvattnet och servera till maten.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Axel

2019-01-18

Kan rekommendera detta till vuxna.

Andreas

2017-10-30

Otroligt gött! Kommer göra igen utan tvekan.

Liknande recept

Linssoppa med fläsk och äppelpannkaka

(19)

Fläskkarré med äppel- och bönragu

(1)

Ugnspannkaka med wokade äpplen

(8)

Rotfruktsraggmunk med äpple och bacon

(7)

Fläskfilé africana

(40)

Gryta africana

(42)

Asiatisk färspanna med vitlök och lime

(53)

Kryddiga honungsribs

(17)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies