Fläskkarré serverad med grillad isbergssallad och mojo rojo

Betyg (1-5):
4 (2 betyg)

Recept av Niklas Ekstedt och foto: Wolfgang Kleinschmidt

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (17)
  • 600 g fläskkarré benfri
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 isbergssallad
  • Mojo rojo
  • 2 schalottenlök, delade
  • 2 vitlöksklyftor, hela
  • 0.5 röd chili
  • 1 lagerblad
  • 2 dl olivolja
  • 2 grillad paprika i olja
  • 1 dl skalad mandel
  • 3 msk ströbröd
  • 2 msk sherryvinäger eller rödvinsvinäger
  • Fänkålssallad
  • 1 fänkål
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula) och saft
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk grovt hackad mandel (skalad)
  • 1 msk finhackad persilja

Gör så här

  1. Skär fläskkarrén i ca 3 cm tjocka skivor. Låt stå i rumstemperatur ca 30 min före grillning.

Mojo rojo:

  1. Lägg lök, vitlök, chili och lagerblad i en kastrull med olja. Koka upp och låt sjuda tills löken är mjuk, ca 10 min. Ta bort lagerbladet. Lyft upp lök, vitlök och chili med en hålslev och lägg i en mixer.
  2. Tillsätt paprika, mandel, ströbröd och vinäger. Mixa slätt och tillsätt oljan från kastrullen i jämn stråle under tiden mixern är igång. Smaka av med salt.

Fänkålssallad:

  1. Skär fänkålen supertunt, gärna med mandolin. Blanda citronskal och citronsaft med olja, mandel och persilja. Vänd runt fänkålen i citronetten och smaka av med salt.
  2. Torka av köttet med hushållspapper. Salta och peppra. Grilla över direkt glöd ca 4–5 min per sida. Skär salladen i fyra klyftor och grilla på den ena snittytan tills den fått fin färg. Den andra sidan får behålla sin krispighet. Skiva köttet och servera med grillad isbergssallad, fänkålssallad och mojo rojo.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fläskbogspett med koreansk rissallad

(1)

Marinerad fläskkarré med tomatsalsa

(28)

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

(18)

Grillad karré på surdegsbröd med chutney på nektariner och jalapeño

(6)

Isbergssallad med bacon och blue cheese-dressing

(3)

Spareribs hickory med krämig coleslaw

(10)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Grillad avokado- och baconsallad

(0)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 600 g fläskkarré benfri
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 isbergssallad
  • Mojo rojo
  • 2 schalottenlök, delade
  • 2 vitlöksklyftor, hela
  • 0.5 röd chili
  • 1 lagerblad
  • 2 dl olivolja
  • 2 grillad paprika i olja
  • 1 dl skalad mandel
  • 3 msk ströbröd
  • 2 msk sherryvinäger eller rödvinsvinäger
  • Fänkålssallad
  • 1 fänkål
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula) och saft
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk grovt hackad mandel (skalad)
  • 1 msk finhackad persilja

Fläskkarré serverad med grillad isbergssallad och mojo rojo

Betyg (1-5):
4 (2 betyg)

Recept av Niklas Ekstedt och foto: Wolfgang Kleinschmidt

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär fläskkarrén i ca 3 cm tjocka skivor. Låt stå i rumstemperatur ca 30 min före grillning.

Mojo rojo:

  1. Lägg lök, vitlök, chili och lagerblad i en kastrull med olja. Koka upp och låt sjuda tills löken är mjuk, ca 10 min. Ta bort lagerbladet. Lyft upp lök, vitlök och chili med en hålslev och lägg i en mixer.
  2. Tillsätt paprika, mandel, ströbröd och vinäger. Mixa slätt och tillsätt oljan från kastrullen i jämn stråle under tiden mixern är igång. Smaka av med salt.

Fänkålssallad:

  1. Skär fänkålen supertunt, gärna med mandolin. Blanda citronskal och citronsaft med olja, mandel och persilja. Vänd runt fänkålen i citronetten och smaka av med salt.
  2. Torka av köttet med hushållspapper. Salta och peppra. Grilla över direkt glöd ca 4–5 min per sida. Skär salladen i fyra klyftor och grilla på den ena snittytan tills den fått fin färg. Den andra sidan får behålla sin krispighet. Skiva köttet och servera med grillad isbergssallad, fänkålssallad och mojo rojo.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fläskbogspett med koreansk rissallad

(1)

Marinerad fläskkarré med tomatsalsa

(28)

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

(18)

Grillad karré på surdegsbröd med chutney på nektariner och jalapeño

(6)

Isbergssallad med bacon och blue cheese-dressing

(3)

Spareribs hickory med krämig coleslaw

(10)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Grillad avokado- och baconsallad

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies