Fläskgryta i pepparsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.62 (39 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl ris
  • 500 g fläskytterfilé
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 2 tsk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 1 tsk rosépeppar, krossade
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 msk grönpeppar, krossade
  • 1 tsk svartpeppar
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk oxfond

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Putsa köttet och tärna i 2 cm bitar. Tärna lök och paprika i lika stora bitar.
  2. Hetta upp olja i en gryta och bryn köttet, salta. Tillsätt lök, paprika och kryddor. Stek någon minut till. Häll på grädde och fond. Låt puttra 10-15 min. Servera grytan med ris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eivor

2020-09-06

Fans ingen grädde hemma, ersatte med kokosmjölk.Lika gott.

Susanne

2019-02-21

Har aldrig provat detta med fläsk, men har bytt ut köttet mot quornbitar och det är riktigt gott! Använder dock 300g qorn till detta recept för jag tycker att det blir för lite sås med 600g

Checkbox Coop

2018-11-29

Hej Arne! Det hade tyvärr trillat bort ur receptet, men precis som du säger ska pepparkornen krossas. Lycka till med matlagningen! /Elsa, webbredaktör

Anne

2018-11-26

Ska pepparkornen krossas?

Liknande recept

Spara recept

Köttfärssås och spagetti

Betyg
Betyg
(103)
Spara recept

Lammstek med potatis- och svartrotsgratäng

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Wallenbergare på lammfärs

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Köttbullar med chèvre

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Steak au poivre - Pepparbiff

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Fläskytterfilé med proseccosås och ugnsstekta grönsaker

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Gormetrulle

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Viltskav

Betyg
Betyg
(31)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 3 dl ris
  • 500 g fläskytterfilé
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 2 tsk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 1 tsk rosépeppar, krossade
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 msk grönpeppar, krossade
  • 1 tsk svartpeppar
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk oxfond

Fläskgryta i pepparsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.62 (39 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Putsa köttet och tärna i 2 cm bitar. Tärna lök och paprika i lika stora bitar.
  2. Hetta upp olja i en gryta och bryn köttet, salta. Tillsätt lök, paprika och kryddor. Stek någon minut till. Häll på grädde och fond. Låt puttra 10-15 min. Servera grytan med ris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eivor

2020-09-06

Fans ingen grädde hemma, ersatte med kokosmjölk.Lika gott.

Susanne

2019-02-21

Har aldrig provat detta med fläsk, men har bytt ut köttet mot quornbitar och det är riktigt gott! Använder dock 300g qorn till detta recept för jag tycker att det blir för lite sås med 600g

Checkbox Coop

2018-11-29

Hej Arne! Det hade tyvärr trillat bort ur receptet, men precis som du säger ska pepparkornen krossas. Lycka till med matlagningen! /Elsa, webbredaktör

Anne

2018-11-26

Ska pepparkornen krossas?

Liknande recept

Spara recept

Köttfärssås och spagetti

Betyg
Betyg
(103)
Spara recept

Lammstek med potatis- och svartrotsgratäng

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Wallenbergare på lammfärs

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Köttbullar med chèvre

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Steak au poivre - Pepparbiff

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Fläskytterfilé med proseccosås och ugnsstekta grönsaker

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Gormetrulle

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Viltskav

Betyg
Betyg
(31)