Fläskgryta i pepparsås

Betyg (1-5):
3.9 (21 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 st
  • 3 dl ris
  • 500 g fläskytterfilé
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 2 tsk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 1 tsk rosépeppar, krossade
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 msk grönpeppar, krossade
  • 1 tsk svartpeppar
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk oxfond

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Putsa köttet och tärna i 2 cm bitar. Tärna lök och paprika i lika stora bitar.
  2. Hetta upp olja i en gryta och bryn köttet, salta. Tillsätt lök, paprika och kryddor. Stek någon minut till. Häll på grädde och fond. Låt puttra 10-15 min. Servera grytan med ris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Susanne

2019-02-21

Har aldrig provat detta med fläsk, men har bytt ut köttet mot quornbitar och det är riktigt gott! Använder dock 300g qorn till detta recept för jag tycker att det blir för lite sås med 600g

Coop

2018-11-29

Hej Arne! Det hade tyvärr trillat bort ur receptet, men precis som du säger ska pepparkornen krossas. Lycka till med matlagningen! /Elsa, webbredaktör

Anne

2018-11-26

Ska pepparkornen krossas?

Liknande recept

Tacosoppa med färs

(6)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(176)

Stora köttbullar i svampsås

(16)

Ugnspannkaka med wokade äpplen

(7)

Ugnspannkaka med morot och bacon

(19)

Amirs burgare med sköna tillbehör

(3)

Flamberad oxfilé med peppar, rödvinssås och potatiskaka

(52)

Nacho de lux med pulled pork

(5)
12 st
  • Ingredienser 12 st
  • 3 dl ris
  • 500 g fläskytterfilé
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 2 tsk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 1 tsk rosépeppar, krossade
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 msk grönpeppar, krossade
  • 1 tsk svartpeppar
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk oxfond

Fläskgryta i pepparsås

Betyg (1-5):
3.9 (21 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Putsa köttet och tärna i 2 cm bitar. Tärna lök och paprika i lika stora bitar.
  2. Hetta upp olja i en gryta och bryn köttet, salta. Tillsätt lök, paprika och kryddor. Stek någon minut till. Häll på grädde och fond. Låt puttra 10-15 min. Servera grytan med ris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Susanne

2019-02-21

Har aldrig provat detta med fläsk, men har bytt ut köttet mot quornbitar och det är riktigt gott! Använder dock 300g qorn till detta recept för jag tycker att det blir för lite sås med 600g

Coop

2018-11-29

Hej Arne! Det hade tyvärr trillat bort ur receptet, men precis som du säger ska pepparkornen krossas. Lycka till med matlagningen! /Elsa, webbredaktör

Anne

2018-11-26

Ska pepparkornen krossas?

Liknande recept

Tacosoppa med färs

(6)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(176)

Stora köttbullar i svampsås

(16)

Ugnspannkaka med wokade äpplen

(7)

Ugnspannkaka med morot och bacon

(19)

Amirs burgare med sköna tillbehör

(3)

Flamberad oxfilé med peppar, rödvinssås och potatiskaka

(52)

Nacho de lux med pulled pork

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies