Fläskfilégryta med kabanoss och paprika

Betyg (1-5):
3.75 (8 betyg)

Kryddig, pikant och superenkel fläskfilégryta med smak av vitlök och tomat.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 800 g fläskfilé
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk olja
  • 250 g röda eller gula steklökar
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 3 msk tomatpuré
  • 500 g grillad paprika
  • 800 g hela tomater, 2 burkar
  • 3 skivade kabanoss
  • 2 tsk ättiksprit (12 %)
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 3 dl mathavre alt ris eller couscous
  • 2 yoghurt (10%)

Gör så här

  1. Koka mathavre enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Putsa fläskfilén och skär i ca 2 cm tjocka skivor. Salta och peppra. Hetta upp en rymlig stekpanna med olja och stek fläskfilén till fin stekyta runtom.
  3. Lägg i lök, vitlök och tomatpuré. Stek ytterligare någon minut.
  4. Skär paprikan i mindre bitar och lägg i stekpannan med tomater och korv. Låt sjuda ca 8 min, gärna under lock. Smaka av med ättiksprit, kajennpeppar och salt.

Till servering

  1. Servera med matvete, yoghurt och bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Bitte

2014-02-07

Ja, håller med Olle skulle aldrig köpa dansk eller utländst kött överhuvudtaget.Om vi konsumenter väljer kvalitet och köper svenskt så hade det inte funnits marknad för utländskt kött. Tänk efter vad ni lägger pengarna på, fint svenskt kött som gör oss friskare, eller chips och godis ?

Olle

2014-02-06

Jag skulle aldrig få för mig att köpa danskt fulkött från plågade antibiotikastinna grisar! Tråkigt att coop bidrar till det.

Kjelle

2014-02-05

Håller fullständigt med Nuffran ! Förstår vad du menar Anton men alla har inte råd att sponsra bönderna. Dom får redan 5,7 miljarder per år i bidrag.Jag som ensam får inte en krona av EU.!!!!

Nuffran

2014-02-04

Till Anton och Iréne, här ska man ge ett omdöme om själva maträtten. Vänd er till Kundservice eller liknande angående prisfrågor. PS Fläskfilén kostar 49.90 kr/kg den här veckan. Inte 17 behöver man köpa dyr svensk och färsk, när det finns billig och fryst dansk? Jag menar, du ska ju inte snacka med den...

Anton

2014-02-04

Gör Coop reklam för importerad fläskfilé då svenska bönder får sluta producera???

Iréne Jonsson

2014-02-04

Var köper jag svensk fläskfilé för 50 kr/kg? Förra veckan köpte jag filé för 150 kr/kg!!!

kent fäldt

2013-10-28

brunkål med skinka de e grejer de.

Gith Ewertzh

2013-10-20

Gjorde exakt som receptet. Mycket gott. Åker i in i vår spara-recpet-pärm..Tackar

Mari Ljunghorn

2013-10-20

Jättegod! Vi tog en fläskfilé på ca 500 gr men jag tror att 600-700 gr blir bättre. Sen körde vi i 5 st. kabanosser, det blev bra. Det står 2 burkar tomater och det finns skalade och oskalade. Vi tog oskalade, det blir nog bra vilket som. Vi hade basmatiris och grekiskt bröd till. En klick meze/matyoghurt blev perfekt.

Liknande recept

Kimchisoppa med fläskkarré och tofu

(5)

Biff rydberg med en twist

(0)

Broccolisoppa med bacon

(22)

Japanskt långkok med nudlar

(40)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(12)

Baconlindad järpe med primörer

(15)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Kåldolmar med savoykål

(2)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 800 g fläskfilé
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk olja
  • 250 g röda eller gula steklökar
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 3 msk tomatpuré
  • 500 g grillad paprika
  • 800 g hela tomater, 2 burkar
  • 3 skivade kabanoss
  • 2 tsk ättiksprit (12 %)
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 3 dl mathavre alt ris eller couscous
  • 2 yoghurt (10%)

Fläskfilégryta med kabanoss och paprika

Betyg (1-5):
3.75 (8 betyg)

Kryddig, pikant och superenkel fläskfilégryta med smak av vitlök och tomat.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka mathavre enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Putsa fläskfilén och skär i ca 2 cm tjocka skivor. Salta och peppra. Hetta upp en rymlig stekpanna med olja och stek fläskfilén till fin stekyta runtom.
  3. Lägg i lök, vitlök och tomatpuré. Stek ytterligare någon minut.
  4. Skär paprikan i mindre bitar och lägg i stekpannan med tomater och korv. Låt sjuda ca 8 min, gärna under lock. Smaka av med ättiksprit, kajennpeppar och salt.

Till servering

  1. Servera med matvete, yoghurt och bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Bitte

2014-02-07

Ja, håller med Olle skulle aldrig köpa dansk eller utländst kött överhuvudtaget.Om vi konsumenter väljer kvalitet och köper svenskt så hade det inte funnits marknad för utländskt kött. Tänk efter vad ni lägger pengarna på, fint svenskt kött som gör oss friskare, eller chips och godis ?

Olle

2014-02-06

Jag skulle aldrig få för mig att köpa danskt fulkött från plågade antibiotikastinna grisar! Tråkigt att coop bidrar till det.

Kjelle

2014-02-05

Håller fullständigt med Nuffran ! Förstår vad du menar Anton men alla har inte råd att sponsra bönderna. Dom får redan 5,7 miljarder per år i bidrag.Jag som ensam får inte en krona av EU.!!!!

Nuffran

2014-02-04

Till Anton och Iréne, här ska man ge ett omdöme om själva maträtten. Vänd er till Kundservice eller liknande angående prisfrågor. PS Fläskfilén kostar 49.90 kr/kg den här veckan. Inte 17 behöver man köpa dyr svensk och färsk, när det finns billig och fryst dansk? Jag menar, du ska ju inte snacka med den...

Anton

2014-02-04

Gör Coop reklam för importerad fläskfilé då svenska bönder får sluta producera???

Iréne Jonsson

2014-02-04

Var köper jag svensk fläskfilé för 50 kr/kg? Förra veckan köpte jag filé för 150 kr/kg!!!

kent fäldt

2013-10-28

brunkål med skinka de e grejer de.

Gith Ewertzh

2013-10-20

Gjorde exakt som receptet. Mycket gott. Åker i in i vår spara-recpet-pärm..Tackar

Mari Ljunghorn

2013-10-20

Jättegod! Vi tog en fläskfilé på ca 500 gr men jag tror att 600-700 gr blir bättre. Sen körde vi i 5 st. kabanosser, det blev bra. Det står 2 burkar tomater och det finns skalade och oskalade. Vi tog oskalade, det blir nog bra vilket som. Vi hade basmatiris och grekiskt bröd till. En klick meze/matyoghurt blev perfekt.

Liknande recept

Kimchisoppa med fläskkarré och tofu

(5)

Biff rydberg med en twist

(0)

Broccolisoppa med bacon

(22)

Japanskt långkok med nudlar

(40)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(12)

Baconlindad järpe med primörer

(15)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Kåldolmar med savoykål

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies