
Fläskfilégryta med kabanoss och paprika
Kryddig, pikant och superenkel fläskfilégryta med smak av vitlök och tomat.
- 800 g fläskfilé
- 0.5 tsk svartpeppar
- 1 msk olja
- 250 g röda eller gula steklökar
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 3 msk tomatpuré
- 500 g grillad paprika
- 800 g hela tomater, 2 burkar
- 3 skivade kabanoss
- 2 tsk ättiksprit (12 %)
- 0.5 tsk kajennpeppar
- 0.5 tsk salt
- Till servering:
- 3 dl mathavre alt ris eller couscous
- 2 yoghurt (10%)
Gör så här
- Koka mathavre enligt anvisningen på förpackningen.
- Putsa fläskfilén och skär i ca 2 cm tjocka skivor. Salta och peppra. Hetta upp en rymlig stekpanna med olja och stek fläskfilén till fin stekyta runtom.
- Lägg i lök, vitlök och tomatpuré. Stek ytterligare någon minut.
- Skär paprikan i mindre bitar och lägg i stekpannan med tomater och korv. Låt sjuda ca 8 min, gärna under lock. Smaka av med ättiksprit, kajennpeppar och salt.
Till servering
- Servera med matvete, yoghurt och bröd.
Liknande recept
Fläskfilégryta med kabanoss och paprika
Kryddig, pikant och superenkel fläskfilégryta med smak av vitlök och tomat.
Gör så här
- Koka mathavre enligt anvisningen på förpackningen.
- Putsa fläskfilén och skär i ca 2 cm tjocka skivor. Salta och peppra. Hetta upp en rymlig stekpanna med olja och stek fläskfilén till fin stekyta runtom.
- Lägg i lök, vitlök och tomatpuré. Stek ytterligare någon minut.
- Skär paprikan i mindre bitar och lägg i stekpannan med tomater och korv. Låt sjuda ca 8 min, gärna under lock. Smaka av med ättiksprit, kajennpeppar och salt.
Till servering
- Servera med matvete, yoghurt och bröd.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2014-02-07
Ja, håller med Olle skulle aldrig köpa dansk eller utländst kött överhuvudtaget.Om vi konsumenter väljer kvalitet och köper svenskt så hade det inte funnits marknad för utländskt kött. Tänk efter vad ni lägger pengarna på, fint svenskt kött som gör oss friskare, eller chips och godis ?
2014-02-06
Jag skulle aldrig få för mig att köpa danskt fulkött från plågade antibiotikastinna grisar! Tråkigt att coop bidrar till det.
2014-02-05
Håller fullständigt med Nuffran ! Förstår vad du menar Anton men alla har inte råd att sponsra bönderna. Dom får redan 5,7 miljarder per år i bidrag.Jag som ensam får inte en krona av EU.!!!!
2014-02-04
Till Anton och Iréne, här ska man ge ett omdöme om själva maträtten. Vänd er till Kundservice eller liknande angående prisfrågor. PS Fläskfilén kostar 49.90 kr/kg den här veckan. Inte 17 behöver man köpa dyr svensk och färsk, när det finns billig och fryst dansk? Jag menar, du ska ju inte snacka med den...
2014-02-04
Gör Coop reklam för importerad fläskfilé då svenska bönder får sluta producera???
2014-02-04
Var köper jag svensk fläskfilé för 50 kr/kg? Förra veckan köpte jag filé för 150 kr/kg!!!
2013-10-28
brunkål med skinka de e grejer de.
2013-10-20
Gjorde exakt som receptet. Mycket gott. Åker i in i vår spara-recpet-pärm..Tackar
2013-10-20
Jättegod! Vi tog en fläskfilé på ca 500 gr men jag tror att 600-700 gr blir bättre. Sen körde vi i 5 st. kabanosser, det blev bra. Det står 2 burkar tomater och det finns skalade och oskalade. Vi tog oskalade, det blir nog bra vilket som. Vi hade basmatiris och grekiskt bröd till. En klick meze/matyoghurt blev perfekt.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Bitte
2014-02-07
Ja, håller med Olle skulle aldrig köpa dansk eller utländst kött överhuvudtaget.Om vi konsumenter väljer kvalitet och köper svenskt så hade det inte funnits marknad för utländskt kött. Tänk efter vad ni lägger pengarna på, fint svenskt kött som gör oss friskare, eller chips och godis ?
Olle
2014-02-06
Jag skulle aldrig få för mig att köpa danskt fulkött från plågade antibiotikastinna grisar! Tråkigt att coop bidrar till det.
Kjelle
2014-02-05
Håller fullständigt med Nuffran ! Förstår vad du menar Anton men alla har inte råd att sponsra bönderna. Dom får redan 5,7 miljarder per år i bidrag.Jag som ensam får inte en krona av EU.!!!!
Nuffran
2014-02-04
Till Anton och Iréne, här ska man ge ett omdöme om själva maträtten. Vänd er till Kundservice eller liknande angående prisfrågor. PS Fläskfilén kostar 49.90 kr/kg den här veckan. Inte 17 behöver man köpa dyr svensk och färsk, när det finns billig och fryst dansk? Jag menar, du ska ju inte snacka med den...
Anton
2014-02-04
Gör Coop reklam för importerad fläskfilé då svenska bönder får sluta producera???
Iréne Jonsson
2014-02-04
Var köper jag svensk fläskfilé för 50 kr/kg? Förra veckan köpte jag filé för 150 kr/kg!!!
kent fäldt
2013-10-28
brunkål med skinka de e grejer de.
Gith Ewertzh
2013-10-20
Gjorde exakt som receptet. Mycket gott. Åker i in i vår spara-recpet-pärm..Tackar
Mari Ljunghorn
2013-10-20
Jättegod! Vi tog en fläskfilé på ca 500 gr men jag tror att 600-700 gr blir bättre. Sen körde vi i 5 st. kabanosser, det blev bra. Det står 2 burkar tomater och det finns skalade och oskalade. Vi tog oskalade, det blir nog bra vilket som. Vi hade basmatiris och grekiskt bröd till. En klick meze/matyoghurt blev perfekt.