Fläskfilégryta med äpple och salvia

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Fläskfilégryta med äpple, äppelmust och grädde, smaksatt med färsk salvia blir en väldigt god kombo.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 500 g fläskfilé
  • 2 röda äpplen
  • smör, till stekning
  • 1 gul lök, hackad
  • 100 g purjolök, i tjocka strimlor
  • 10 salviablad
  • 3 dl äppelmust
  • 3 dl grädde
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 köttbuljongtärning
  • salt och svartpeppar
  • Rostad potatis
  • 1 kg kulpotatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Blanda potatis, olja och salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 30 min. Putsa köttet och skär i 2–3 cm bitar.
  2. Kärna ur äpplena och skär i bitar. Stek köttet i smör på hög värme till fin färg. Fräs äpple, lök, purjolök och salviablad i smör i en gryta några minuter. Tillsätt köttet i grytan. Häll i äppelmust, grädde och soja och smula i buljongtärningen. Låt sjuda ca 30 min. Smaka av med salt och peppar. Servera grytan med potatisen.

Tips

Även gott att servera med mos eller råris.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Gryta på vildsvin, aprikoser, nötter och russin

(17)

Nasi goreng

(44)

Kassler med ananas och ost

(43)

Kasslerburgare med ananas och ost

(2)

Kryddiga honungsribs

(19)

Plommonspäckad fläskkarré

(0)

Biffsallad med melon och fetaost

(21)

Köttgryta med ingefärssmak

(20)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 500 g fläskfilé
  • 2 röda äpplen
  • smör, till stekning
  • 1 gul lök, hackad
  • 100 g purjolök, i tjocka strimlor
  • 10 salviablad
  • 3 dl äppelmust
  • 3 dl grädde
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 köttbuljongtärning
  • salt och svartpeppar
  • Rostad potatis
  • 1 kg kulpotatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt

Fläskfilégryta med äpple och salvia

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Fläskfilégryta med äpple, äppelmust och grädde, smaksatt med färsk salvia blir en väldigt god kombo.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda potatis, olja och salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 30 min. Putsa köttet och skär i 2–3 cm bitar.
  2. Kärna ur äpplena och skär i bitar. Stek köttet i smör på hög värme till fin färg. Fräs äpple, lök, purjolök och salviablad i smör i en gryta några minuter. Tillsätt köttet i grytan. Häll i äppelmust, grädde och soja och smula i buljongtärningen. Låt sjuda ca 30 min. Smaka av med salt och peppar. Servera grytan med potatisen.

Tips

Även gott att servera med mos eller råris.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Gryta på vildsvin, aprikoser, nötter och russin

(17)

Nasi goreng

(44)

Kassler med ananas och ost

(43)

Kasslerburgare med ananas och ost

(2)

Kryddiga honungsribs

(19)

Plommonspäckad fläskkarré

(0)

Biffsallad med melon och fetaost

(21)

Köttgryta med ingefärssmak

(20)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies