Fläskfilégryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Ett klassiskt fläskfilérecept från 80-talet med lite nya smaker.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g fläskfilé
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 1 tärnad zucchini
  • 1 strimlad gul lök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 dl vitt vin
  • 1.5 dl grädde
  • 0.5 dl vatten
  • 1 dl cornichon
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 1 kg potatis i klyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Lägg potatisen på en plåt och ringla över olivolja och salt. Låt stå i ugnen i 25 minuter.
  3. Putsa fläskfilén och skär i 2 centimeter tjocka skivor.
  4. Hetta upp en traktörpanna eller gryta med hälften av smör och olja. Stek zucchini, lök och vitlök i 3 minuter. Ta upp och lägg åt sidan.
  5. Bryn köttet i resten av smör och olja i samma panna. Lägg ner grönsakerna, salta och peppra, tillsätt vin, grädde och cornichons. Låt koka ihop ca 5 minuter. Servera med klyftpotatisen.

Tips

Förstärk smaken på grytan med ölkorv och red av med majsena om du önskar en krämigare sås. Tärna gärna ner en paprika och lite majs.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annika

2012-12-13

Helt underbar och ännu godare dagen efter. Jag skippade vinet men ska ta med det nästa gång

lena broström

2012-12-04

gammalt fint recept från 60-70-talet, då med pepperoni o svarta oliver, men ingen zuccini

Sussi

2012-11-11

Jag tyckte att det blev en god smak på grytan. Vispgrädden skulle jag inte velat bytt ut men jag undrar om man inte hade kunnat byta ut cornichon och syltlök mot något annat för det är ändå lite speciell smak på dem. Jag hade något längre stek- och koktid också och det blev nog bara godare!

jordana

2012-11-09

smaskens! vi provade med en chilipeppar-kryddad korv och sen blandade sylt löken med andra sorters små lök. vi bytte också ut vispgrädden med matlagningsgrädde...underbar blev den!

Liknande recept

Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Viltköttbullar med lingon och senapssås

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

Betyg
Betyg
(81)
Spara recept

Kött- och grönsakssoppa

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Karibisk köttgryta

Betyg
Betyg
(19)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 500 g fläskfilé
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 1 tärnad zucchini
  • 1 strimlad gul lök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 dl vitt vin
  • 1.5 dl grädde
  • 0.5 dl vatten
  • 1 dl cornichon
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 1 kg potatis i klyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt

Fläskfilégryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Ett klassiskt fläskfilérecept från 80-talet med lite nya smaker.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Lägg potatisen på en plåt och ringla över olivolja och salt. Låt stå i ugnen i 25 minuter.
  3. Putsa fläskfilén och skär i 2 centimeter tjocka skivor.
  4. Hetta upp en traktörpanna eller gryta med hälften av smör och olja. Stek zucchini, lök och vitlök i 3 minuter. Ta upp och lägg åt sidan.
  5. Bryn köttet i resten av smör och olja i samma panna. Lägg ner grönsakerna, salta och peppra, tillsätt vin, grädde och cornichons. Låt koka ihop ca 5 minuter. Servera med klyftpotatisen.

Tips

Förstärk smaken på grytan med ölkorv och red av med majsena om du önskar en krämigare sås. Tärna gärna ner en paprika och lite majs.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annika

2012-12-13

Helt underbar och ännu godare dagen efter. Jag skippade vinet men ska ta med det nästa gång

lena broström

2012-12-04

gammalt fint recept från 60-70-talet, då med pepperoni o svarta oliver, men ingen zuccini

Sussi

2012-11-11

Jag tyckte att det blev en god smak på grytan. Vispgrädden skulle jag inte velat bytt ut men jag undrar om man inte hade kunnat byta ut cornichon och syltlök mot något annat för det är ändå lite speciell smak på dem. Jag hade något längre stek- och koktid också och det blev nog bara godare!

jordana

2012-11-09

smaskens! vi provade med en chilipeppar-kryddad korv och sen blandade sylt löken med andra sorters små lök. vi bytte också ut vispgrädden med matlagningsgrädde...underbar blev den!

Liknande recept

Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Viltköttbullar med lingon och senapssås

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

Betyg
Betyg
(81)
Spara recept

Kött- och grönsakssoppa

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Karibisk köttgryta

Betyg
Betyg
(19)