Fläskfilé tonnato

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
1.83 (6 betyg)

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g fläskfilé
  • 1 msk olja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Sås:
  • 1 burk tonfisk i vatten (185 g)
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk citron, pressad
  • 1 msk små kapris
  • 0.5 tsk salt
  • Tillbehör:
  • 1 citroner, i klyftor
  • 2 msk färska oreganoblad
  • 1 dl svarta oliver
  • 2 msk små kapris
  • 8 kapris cocktail

Gör så här

  1. Salta och peppra filén och bryn den runt om i olja i en stekpanna. Efterstek under lock på svag värme tills innertemperaturen är 68 grader, 15-20 minuter. Eller i en ugnssäker form i ugnen på 175°. Låt vila 5-10 min innan det skärs upp. Skär köttet i tunna skivor och lägg på ett serveringsfat.
  2. Mixa ingredienserna till såsen i en matberedare/mixer. Ta även med spadet från fisken. Smaka av med salt. Bred ut såsen över köttet. Lägg på citron, oregano, oliver och kapris. Servera gärna med kokt potatis och blandad sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Senapssill och lingonsill

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Jordgubbssallad med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(84)
Spara recept

Spicy tuna roll

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Sesammarinerad lax med vattenkrasse

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Lax- och prosciuttosallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Fjordlax eschabeche

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Inkokt lax

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Sashimilax med sallad

Betyg
Betyg
(8)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 500 g fläskfilé
  • 1 msk olja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Sås:
  • 1 burk tonfisk i vatten (185 g)
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk citron, pressad
  • 1 msk små kapris
  • 0.5 tsk salt
  • Tillbehör:
  • 1 citroner, i klyftor
  • 2 msk färska oreganoblad
  • 1 dl svarta oliver
  • 2 msk små kapris
  • 8 kapris cocktail

Fläskfilé tonnato

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
1.83 (6 betyg)

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Salta och peppra filén och bryn den runt om i olja i en stekpanna. Efterstek under lock på svag värme tills innertemperaturen är 68 grader, 15-20 minuter. Eller i en ugnssäker form i ugnen på 175°. Låt vila 5-10 min innan det skärs upp. Skär köttet i tunna skivor och lägg på ett serveringsfat.
  2. Mixa ingredienserna till såsen i en matberedare/mixer. Ta även med spadet från fisken. Smaka av med salt. Bred ut såsen över köttet. Lägg på citron, oregano, oliver och kapris. Servera gärna med kokt potatis och blandad sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Senapssill och lingonsill

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Jordgubbssallad med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(84)
Spara recept

Spicy tuna roll

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Sesammarinerad lax med vattenkrasse

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Lax- och prosciuttosallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Fjordlax eschabeche

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Inkokt lax

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Sashimilax med sallad

Betyg
Betyg
(8)