Fläskfilé tonnato

Betyg (1-5):
1.83 (6 betyg)

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 14 st
  • 500 g fläskfilé
  • 1 msk olja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Sås:
  • 1 burk tonfisk i vatten (185 g)
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk citron, pressad
  • 1 msk små kapris
  • Tillbehör:
  • 1 citroner, i klyftor
  • 2 msk färska oreganoblad
  • 1 dl svarta oliver
  • 2 msk små kapris
  • 8 kapris cocktail

Gör så här

  1. Salta och peppra filén och bryn den runt om i olja i en stekpanna. Efterstek under lock på svag värme tills innertemperaturen är 68 grader, 15-20 minuter. Eller i en ugnssäker form i ugnen på 175°. Låt vila 5-10 min innan det skärs upp. Skär köttet i tunna skivor och lägg på ett serveringsfat.
  2. Mixa ingredienserna till såsen i en matberedare/mixer. Ta även med spadet från fisken. Smaka av med salt. Bred ut såsen över köttet. Lägg på citron, oregano, oliver och kapris. Servera gärna med kokt potatis och blandad sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

Färskostpaj med nässlor - Coop

(3)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra - Coop

(23)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

Vegopiroger - Coop

(8)

Krämig wasabisill - Coop

(6)
14 st
  • Ingredienser 14 st
  • 500 g fläskfilé
  • 1 msk olja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Sås:
  • 1 burk tonfisk i vatten (185 g)
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk citron, pressad
  • 1 msk små kapris
  • Tillbehör:
  • 1 citroner, i klyftor
  • 2 msk färska oreganoblad
  • 1 dl svarta oliver
  • 2 msk små kapris
  • 8 kapris cocktail

Fläskfilé tonnato

Betyg (1-5):
1.83 (6 betyg)

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Salta och peppra filén och bryn den runt om i olja i en stekpanna. Efterstek under lock på svag värme tills innertemperaturen är 68 grader, 15-20 minuter. Eller i en ugnssäker form i ugnen på 175°. Låt vila 5-10 min innan det skärs upp. Skär köttet i tunna skivor och lägg på ett serveringsfat.
  2. Mixa ingredienserna till såsen i en matberedare/mixer. Ta även med spadet från fisken. Smaka av med salt. Bred ut såsen över köttet. Lägg på citron, oregano, oliver och kapris. Servera gärna med kokt potatis och blandad sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

Färskostpaj med nässlor - Coop

(3)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra - Coop

(23)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

Vegopiroger - Coop

(8)

Krämig wasabisill - Coop

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies