Fläskfilé täckt av solrospesto

Betyg (1-5):
3.7 (30 betyg)

Fläskfilén får god smak när den täcks med pesto av solroskärnor, basilika och vitlök.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 10 st
  • 600 g fläskfilé
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • Solrospesto:
  • 1 dl solroskärnor + 2 msk till topping
  • 2 krukor basilika, bladen
  • 1 vitlöksklyfta ev mer
  • 1 citron, 1 msk pressas saft + finrivet skal
  • 2 dl olivolja
  • 2 dl finriven parmesanost

Gör så här

  1. Rosta solrosfröna i en torr het stekpanna tills de är gyllene i färgen. Lägg undan fröna till toppingen.

Solrospesto

  1. Mixa alla ingredienser till peston i en matberedare eller med stavmixer. Smaka av med salt.
  2. Putsa fläskfilén och krydda med salt och peppar. Hetta upp smör och olja i en stekpanna. Bryn köttet runtom tills hela filén har fått en fin stekyta.
  3. Lägg filén i en ugnsform och stek mitt i ugnen på 200° i cirka 20 minuter eller tills innertemperaturen är 67°. Ta ut köttet och skeda över 2/3 av peston. Svep in köttet i folie och låt vila i cirka 10 minuter.
  4. Skär köttet i skivor och ringla över resterande pesto och strö över de sparade solrosfröna.

Tips

Den här rätten passar bra på en buffé. Räkna då med att receptet räcker till 6-8 personer.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marianne

2015-07-25

Ett riktigt bra recept. Jag serverade potatisgratäng, smörstekta skivade Karljohansvampar och en grönsallad till. En riktig festmåltid. :)

Cecilia

2013-03-08

Serverade den mycket goda peston till fläskkotletter och pasta.

Birgitta

2013-02-28

Peston var riktigt god. Jag hade ugnsrostade rotfrukter med ringlad honung till. Mycket gott.

Liknande recept

Köttfärssoppa tacostyle

(10)

Grillad entrecôte med svensk örtpesto

(1)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(0)

Pizza med olika topping

(1)

Miniburgare med gorgonzola och karamelliserad lök

(0)

Godaste köttbullarna

(0)

Lammrostbiff med betor, chèvre och pinjenötter

(4)

Pastasallad med fylld pasta och basilika

(4)
10 st
  • Ingredienser 10 st
  • 600 g fläskfilé
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • Solrospesto:
  • 1 dl solroskärnor + 2 msk till topping
  • 2 krukor basilika, bladen
  • 1 vitlöksklyfta ev mer
  • 1 citron, 1 msk pressas saft + finrivet skal
  • 2 dl olivolja
  • 2 dl finriven parmesanost

Fläskfilé täckt av solrospesto

Betyg (1-5):
3.7 (30 betyg)

Fläskfilén får god smak när den täcks med pesto av solroskärnor, basilika och vitlök.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rosta solrosfröna i en torr het stekpanna tills de är gyllene i färgen. Lägg undan fröna till toppingen.

Solrospesto

  1. Mixa alla ingredienser till peston i en matberedare eller med stavmixer. Smaka av med salt.
  2. Putsa fläskfilén och krydda med salt och peppar. Hetta upp smör och olja i en stekpanna. Bryn köttet runtom tills hela filén har fått en fin stekyta.
  3. Lägg filén i en ugnsform och stek mitt i ugnen på 200° i cirka 20 minuter eller tills innertemperaturen är 67°. Ta ut köttet och skeda över 2/3 av peston. Svep in köttet i folie och låt vila i cirka 10 minuter.
  4. Skär köttet i skivor och ringla över resterande pesto och strö över de sparade solrosfröna.

Tips

Den här rätten passar bra på en buffé. Räkna då med att receptet räcker till 6-8 personer.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marianne

2015-07-25

Ett riktigt bra recept. Jag serverade potatisgratäng, smörstekta skivade Karljohansvampar och en grönsallad till. En riktig festmåltid. :)

Cecilia

2013-03-08

Serverade den mycket goda peston till fläskkotletter och pasta.

Birgitta

2013-02-28

Peston var riktigt god. Jag hade ugnsrostade rotfrukter med ringlad honung till. Mycket gott.

Liknande recept

Köttfärssoppa tacostyle

(10)

Grillad entrecôte med svensk örtpesto

(1)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(0)

Pizza med olika topping

(1)

Miniburgare med gorgonzola och karamelliserad lök

(0)

Godaste köttbullarna

(0)

Lammrostbiff med betor, chèvre och pinjenötter

(4)

Pastasallad med fylld pasta och basilika

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies