Fläskfilé med solrostäcke och honungsglaserad pumpa

Betyg (1-5):
3.07 (27 betyg)

Rosmarinkryddad och färglad fläskfilé.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (21)
  • 600 g putsad fläskfilé
  • 0.5 msk plockade blad från färsk rosmarin
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk vitpeppar
  • 1 msk smör
  • 2 dl stark kalvbuljong
  • 1 dl rödvin
  • 1 msk balsamvinäger
  • Solrostäcke:
  • 100 g solrosfrön
  • 2 pressade vitlöksklyftor,
  • 25 g rumstempererat smör
  • 0.5 msk hackad färsk rosmarin
  • 2 tsk senap
  • 1 äggula
  • Honungsglacerad pumpa:
  • 800 g pumpakött, skuren i 2cm stora tärningar
  • 200 g skalade smålök
  • 2 msk smör eller margarin
  • 0.5 apelsin, rivet skal och pressad saft
  • 2 krm peppar
  • 1 msk flytande honung
  • 0.5 dl hackad persilja

Gör så här

  1. Rosta solrosfröna i en torr stekpanna utan att de blir brända. Hacka dem fint och blanda med övriga ingredienser till täcket.
  2. Blanda alla ingredienser till pumpan och bred ut i en ugnsform. Sätt in i ugnen cirka 10 minuter.
  3. Stek fläskfilén runt om i en stekpanna tillsammans med rosmarin och vitlök, ca 5 minuter. Salta och peppra.
  4. Vispa ur stekpannan med kalvbuljong, häll över i en kastrull. Tillsätt rödvin och balsamvinäger. Koka ihop tills hälften återstår. Skiva under tiden köttet.
  5. Tag ut pumpan ur ugnen och rör om. Placera det skivade köttet ovanpå pumpan. Bred ut solrosfrötäcket på köttet och sätt in i ugnen ca 15 minuter tills täcket fått fin färg.

Servering

Servera med såsen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kött- och grönsakssoppa

(32)

Saltimbocca med kalvfärs

(38)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Skomakarlåda

(12)

Stor pizza med skink- och rucolatopping

(20)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(9)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(4)

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

(19)
21 st
  • Ingredienser (21)
  • 600 g putsad fläskfilé
  • 0.5 msk plockade blad från färsk rosmarin
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk vitpeppar
  • 1 msk smör
  • 2 dl stark kalvbuljong
  • 1 dl rödvin
  • 1 msk balsamvinäger
  • Solrostäcke:
  • 100 g solrosfrön
  • 2 pressade vitlöksklyftor,
  • 25 g rumstempererat smör
  • 0.5 msk hackad färsk rosmarin
  • 2 tsk senap
  • 1 äggula
  • Honungsglacerad pumpa:
  • 800 g pumpakött, skuren i 2cm stora tärningar
  • 200 g skalade smålök
  • 2 msk smör eller margarin
  • 0.5 apelsin, rivet skal och pressad saft
  • 2 krm peppar
  • 1 msk flytande honung
  • 0.5 dl hackad persilja

Fläskfilé med solrostäcke och honungsglaserad pumpa

Betyg (1-5):
3.07 (27 betyg)

Rosmarinkryddad och färglad fläskfilé.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rosta solrosfröna i en torr stekpanna utan att de blir brända. Hacka dem fint och blanda med övriga ingredienser till täcket.
  2. Blanda alla ingredienser till pumpan och bred ut i en ugnsform. Sätt in i ugnen cirka 10 minuter.
  3. Stek fläskfilén runt om i en stekpanna tillsammans med rosmarin och vitlök, ca 5 minuter. Salta och peppra.
  4. Vispa ur stekpannan med kalvbuljong, häll över i en kastrull. Tillsätt rödvin och balsamvinäger. Koka ihop tills hälften återstår. Skiva under tiden köttet.
  5. Tag ut pumpan ur ugnen och rör om. Placera det skivade köttet ovanpå pumpan. Bred ut solrosfrötäcket på köttet och sätt in i ugnen ca 15 minuter tills täcket fått fin färg.

Servering

Servera med såsen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kött- och grönsakssoppa

(32)

Saltimbocca med kalvfärs

(38)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Skomakarlåda

(12)

Stor pizza med skink- och rucolatopping

(20)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(9)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(4)

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

(19)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies