Fläskfilé med snabb bea och rostade kulpotatisar

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Festlig vardag med helstekt fläskfilé och underbart goda rostade potatisar.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 11 st
  • 600 g fläskfilé
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Rostade kulpotatisar
  • 1 kg kulpotatisar
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 tsk flingsalt
  • Snabb bea
  • 0.5 dl finhackad gul lök
  • 2 msk dragonvinäger
  • 1 dl finhackad färsk persilja
  • 2 dl crème fraiche

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Putsa köttet från senor och krydda med salt och peppar.
  2. Tvätta potatisen och vänd runt i olja och ev timjan på en ugnsplåt. Salta och rosta mitt i ugnen ca 40 min.
  3. Rör ihop löken med dragonvinäger och persilja. Rör ner crème fraichen efter ca 5 min. Smaka av med salt.
  4. Grilla eller stek köttet till fin färg runt om och stek klart i ugnen eller på indirekt glöd till en innertemperatur på 70°. Servera med potatis och bea.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Minipiroger med köttfärs

(39)

Fläskfilépasta

(14)

Burgare i pitabröd med ajvar och vitlökssås

(10)

Amirs burgare med sköna tillbehör

(3)

Viltköttbullar

(11)

Färsbiffar med sötpotatis och persiljeyoghurt

(24)

Indisk lammgryta med yoghurt

(41)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(175)
11 st
  • Ingredienser 11 st
  • 600 g fläskfilé
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Rostade kulpotatisar
  • 1 kg kulpotatisar
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 tsk flingsalt
  • Snabb bea
  • 0.5 dl finhackad gul lök
  • 2 msk dragonvinäger
  • 1 dl finhackad färsk persilja
  • 2 dl crème fraiche

Fläskfilé med snabb bea och rostade kulpotatisar

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Festlig vardag med helstekt fläskfilé och underbart goda rostade potatisar.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Putsa köttet från senor och krydda med salt och peppar.
  2. Tvätta potatisen och vänd runt i olja och ev timjan på en ugnsplåt. Salta och rosta mitt i ugnen ca 40 min.
  3. Rör ihop löken med dragonvinäger och persilja. Rör ner crème fraichen efter ca 5 min. Smaka av med salt.
  4. Grilla eller stek köttet till fin färg runt om och stek klart i ugnen eller på indirekt glöd till en innertemperatur på 70°. Servera med potatis och bea.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Minipiroger med köttfärs

(39)

Fläskfilépasta

(14)

Burgare i pitabröd med ajvar och vitlökssås

(10)

Amirs burgare med sköna tillbehör

(3)

Viltköttbullar

(11)

Färsbiffar med sötpotatis och persiljeyoghurt

(24)

Indisk lammgryta med yoghurt

(41)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(175)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies