Fläskfilé med potatissallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g fläskfilé
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • Potatissallad:
  • 600 g färskpotatis
  • 250 g körsbärstomater, delade
  • 1 liten rödlök, strimlad
  • 150 g frysta gröna sojabönor, tinade
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 30 g vattenkrasse eller babyspenat
  • 0.5 tsk salt
  • Örtdressing:
  • 1 bananschalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0.5 kruka basilika
  • 0.5 kruka oregano
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 dl vitvinsvinäger
  • 1 msk flytande honung
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Putsa fläskfilén och krydda med salt och peppar. Grilla runt om till fin färg. Fortsätt grilla över indirekt glöd under lock till en innertemperatur på 67°. Lägg åt sidan att vila minst 5 min innan servering.
  2. Koka potatis i saltat vatten, låt svalna. Dela potatisen och vänd varsamt runt med tomater, lök, sojabönor, olja, vinäger, salt och peppar. Vänd ner vattenkrasse vid servering.
  3. Finhacka lök, vitlök och örter. Blanda med olja, vinäger, honung och salt. Skär köttet i skivor vid servering och skeda dressingen över. Servera med potatissalladen.

Tips

Örtdressingen är god även med balsamvinäger.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Julglaserade revbensspjäll

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Köttbullar med chèvre

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Tacobåtar med kycklingfärs

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Oxfilé med tartarsallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Rosépepparfilé

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(13)
20 st
  • Ingredienser (20)
  • 500 g fläskfilé
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • Potatissallad:
  • 600 g färskpotatis
  • 250 g körsbärstomater, delade
  • 1 liten rödlök, strimlad
  • 150 g frysta gröna sojabönor, tinade
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 30 g vattenkrasse eller babyspenat
  • 0.5 tsk salt
  • Örtdressing:
  • 1 bananschalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0.5 kruka basilika
  • 0.5 kruka oregano
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 dl vitvinsvinäger
  • 1 msk flytande honung
  • 0.5 tsk salt

Fläskfilé med potatissallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Putsa fläskfilén och krydda med salt och peppar. Grilla runt om till fin färg. Fortsätt grilla över indirekt glöd under lock till en innertemperatur på 67°. Lägg åt sidan att vila minst 5 min innan servering.
  2. Koka potatis i saltat vatten, låt svalna. Dela potatisen och vänd varsamt runt med tomater, lök, sojabönor, olja, vinäger, salt och peppar. Vänd ner vattenkrasse vid servering.
  3. Finhacka lök, vitlök och örter. Blanda med olja, vinäger, honung och salt. Skär köttet i skivor vid servering och skeda dressingen över. Servera med potatissalladen.

Tips

Örtdressingen är god även med balsamvinäger.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Julglaserade revbensspjäll

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Köttbullar med chèvre

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Tacobåtar med kycklingfärs

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Oxfilé med tartarsallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Rosépepparfilé

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(13)