Fläskfilé med potatissallad

Betyg (1-5):
3.25 (8 betyg)

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (20)
  • 500 g fläskfilé
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • Potatissallad:
  • 600 g färskpotatis
  • 250 g körsbärstomater, delade
  • 1 liten rödlök, strimlad
  • 150 g frysta gröna sojabönor, tinade
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 30 g vattenkrasse eller babyspenat
  • 0.5 tsk salt
  • Örtdressing:
  • 1 bananschalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0.5 kruka basilika
  • 0.5 kruka oregano
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 dl vitvinsvinäger
  • 1 msk flytande honung
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Putsa fläskfilén och krydda med salt och peppar. Grilla runt om till fin färg. Fortsätt grilla över indirekt glöd under lock till en innertemperatur på 67°. Lägg åt sidan att vila minst 5 min innan servering.
  2. Koka potatis i saltat vatten, låt svalna. Dela potatisen och vänd varsamt runt med tomater, lök, sojabönor, olja, vinäger, salt och peppar. Vänd ner vattenkrasse vid servering.
  3. Finhacka lök, vitlök och örter. Blanda med olja, vinäger, honung och salt. Skär köttet i skivor vid servering och skeda dressingen över. Servera med potatissalladen.

Tips

Örtdressingen är god även med balsamvinäger.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rosépepparfilé

(44)

Tacobåtar med kycklingfärs

(3)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Oxfilé med tartarsallad

(0)

Köttfärspirog

(21)

Köttbullar med parmaskinka

(0)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(8)
20 st
  • Ingredienser (20)
  • 500 g fläskfilé
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • Potatissallad:
  • 600 g färskpotatis
  • 250 g körsbärstomater, delade
  • 1 liten rödlök, strimlad
  • 150 g frysta gröna sojabönor, tinade
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 30 g vattenkrasse eller babyspenat
  • 0.5 tsk salt
  • Örtdressing:
  • 1 bananschalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0.5 kruka basilika
  • 0.5 kruka oregano
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 dl vitvinsvinäger
  • 1 msk flytande honung
  • 0.5 tsk salt

Fläskfilé med potatissallad

Betyg (1-5):
3.25 (8 betyg)

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Putsa fläskfilén och krydda med salt och peppar. Grilla runt om till fin färg. Fortsätt grilla över indirekt glöd under lock till en innertemperatur på 67°. Lägg åt sidan att vila minst 5 min innan servering.
  2. Koka potatis i saltat vatten, låt svalna. Dela potatisen och vänd varsamt runt med tomater, lök, sojabönor, olja, vinäger, salt och peppar. Vänd ner vattenkrasse vid servering.
  3. Finhacka lök, vitlök och örter. Blanda med olja, vinäger, honung och salt. Skär köttet i skivor vid servering och skeda dressingen över. Servera med potatissalladen.

Tips

Örtdressingen är god även med balsamvinäger.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rosépepparfilé

(44)

Tacobåtar med kycklingfärs

(3)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Oxfilé med tartarsallad

(0)

Köttfärspirog

(21)

Köttbullar med parmaskinka

(0)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies