Fläskfilé med mandeltäcke och potatiskaka

Betyg (1-5):
3.62 (16 betyg)

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 600 g fläskfilé
  • 1 msk smör till stekning
  • svartpeppar
  • Mandeltäcke:
  • 50 g smör
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk svensk senap
  • 1 dl finhackad persilja
  • 1 msk ströbröd
  • 25 g flagad mandel
  • Potatiskaka:
  • 7 tunt skivade fasta potatisar
  • 50 g smör eller margarin
  • 1 dl riven parmesan
  • 0.5 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Putsa filén och skär den i 3 cm tjocka skivor. Platta ut skivorna, salta och peppra. Bryn dem hastigt runt om. Flytta köttet till en ugnsform.
  2. Smält smöret till mandeltäcket i en kastrull och blanda ner övriga ingredienser. Fördela blandningen över fläskfiléskivorna. Gratinera ca 10 minuter. Passa så att mandeln inte blir bränd.

Potatiskaka

  1. Låt lite av smöret bli ljusbrunt i en stekpanna. Lägg i potatisskivorna med ost, salt och peppar mellan varven och smörklickar överst. Stek potatisen mjuk under lock på svag värme och utan omrörning ca 20 minuter. Potatisen har då stekt ihop till en kaka. Vänd den på en tallrik och stek andra sidan på lite starkare värme ca 5 minuter.

Servering

Servera gärna med en fräsch grönsallad med dressing.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mertz Laakso

2013-12-08

Gott var det, köttet blev saftigt. Och det gick rätt snabbt att laga. Skall jag säga, det var ju frugan som lagade :-)

Maria Olofsson

2012-10-18

Detta är så oerhört gott, saftigt och smakFULLT.

Liknande recept

Limemarinerad fläskfilé

(6)

Fläskfilégryta med aprikoser och mandel

(52)

Flygande jakob på torsk

(13)

Lotta Lundgren - Kroppkakor med rostade hasselnötter

(47)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(47)

Färsspett med rödkål och pinjenötter

(1)

Lamminnerfilé med sallad

(27)

Köttgryta med frukt och mandel

(2)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 600 g fläskfilé
  • 1 msk smör till stekning
  • svartpeppar
  • Mandeltäcke:
  • 50 g smör
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk svensk senap
  • 1 dl finhackad persilja
  • 1 msk ströbröd
  • 25 g flagad mandel
  • Potatiskaka:
  • 7 tunt skivade fasta potatisar
  • 50 g smör eller margarin
  • 1 dl riven parmesan
  • 0.5 tsk svartpeppar

Fläskfilé med mandeltäcke och potatiskaka

Betyg (1-5):
3.62 (16 betyg)

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Putsa filén och skär den i 3 cm tjocka skivor. Platta ut skivorna, salta och peppra. Bryn dem hastigt runt om. Flytta köttet till en ugnsform.
  2. Smält smöret till mandeltäcket i en kastrull och blanda ner övriga ingredienser. Fördela blandningen över fläskfiléskivorna. Gratinera ca 10 minuter. Passa så att mandeln inte blir bränd.

Potatiskaka

  1. Låt lite av smöret bli ljusbrunt i en stekpanna. Lägg i potatisskivorna med ost, salt och peppar mellan varven och smörklickar överst. Stek potatisen mjuk under lock på svag värme och utan omrörning ca 20 minuter. Potatisen har då stekt ihop till en kaka. Vänd den på en tallrik och stek andra sidan på lite starkare värme ca 5 minuter.

Servering

Servera gärna med en fräsch grönsallad med dressing.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mertz Laakso

2013-12-08

Gott var det, köttet blev saftigt. Och det gick rätt snabbt att laga. Skall jag säga, det var ju frugan som lagade :-)

Maria Olofsson

2012-10-18

Detta är så oerhört gott, saftigt och smakFULLT.

Liknande recept

Limemarinerad fläskfilé

(6)

Fläskfilégryta med aprikoser och mandel

(52)

Flygande jakob på torsk

(13)

Lotta Lundgren - Kroppkakor med rostade hasselnötter

(47)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(47)

Färsspett med rödkål och pinjenötter

(1)

Lamminnerfilé med sallad

(27)

Köttgryta med frukt och mandel

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies