
Fläskfilé med lime och asiatisk sås
Betyg (1-5):
Fläskköttet blir extra saftigt, hett och syrligt i denna utsökta marinad med chili.
Tillagningstid: 3 timmar 45 minuter
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
- 600 g putsad fläskfilé
- Marinad:
- 0.5 msk honung
- 0.5 msk fisksås
- 0.5 tsk vitpeppar
- 5 salladslökar
- 2 skalade vitlökar
- 1 urkärnad röd chilifrukt
- 0.5 dl färsk mynta eller koriander
- 3 msk matolja
- Sås:
- 1 lime, strimlat skal och pressad saft
- 3 msk riven färsk ingefära
- 2 finhackade vitlöksklyftor
- 2 msk råsocker
- 1 finhackad röd chilifrukt
- 2 msk fisksås
- Tillbehör:
- 200 g sockerärtor eller sugar snaps
- 4 salladslökar eller motsvarande mängd purjolök
Gör så här
- Kör ingredienserna till marinaden i en mixer. lägg ner filén i en plastpåse, häll över marinaden och marinera 2-3 timmar.
- Sätt ugnen på 150°. Blanda alla ingredienser till såsen. tag upp köttet ur marinaden, skrapa av marinaden men spara den. Torka köttet torrt. Bryn köttet i en stekpanna och lägg över det i en lagom stor form. pensla med marinaden. Sätt in i ugnen och stek till 68 grader.
- Vira in köttet i folie och låt vila 10-15 minuter.
Servering
Skiva köttet, skeda över såsen och servera med ris och snabbt wokade ärter och salladslök.
Fläskfilé med lime och asiatisk sås
Betyg (1-5):
Fläskköttet blir extra saftigt, hett och syrligt i denna utsökta marinad med chili.
Tillagningstid: 3 timmar 45 minuter
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Gör så här
- Kör ingredienserna till marinaden i en mixer. lägg ner filén i en plastpåse, häll över marinaden och marinera 2-3 timmar.
- Sätt ugnen på 150°. Blanda alla ingredienser till såsen. tag upp köttet ur marinaden, skrapa av marinaden men spara den. Torka köttet torrt. Bryn köttet i en stekpanna och lägg över det i en lagom stor form. pensla med marinaden. Sätt in i ugnen och stek till 68 grader.
- Vira in köttet i folie och låt vila 10-15 minuter.
Servering
Skiva köttet, skeda över såsen och servera med ris och snabbt wokade ärter och salladslök.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!