Fläskfilé med lime och asiatisk sås

Fläskfilé med lime och asiatisk sås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(24)

Fläskköttet blir extra saftigt, hett och syrligt i denna utsökta thaimarinad.

Tillagningstid: 3 timmar 45 minuter
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g putsad fläskfilé
  • Marinad:
  • 0.5 msk honung
  • 0.5 msk fisksås
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 5 salladslökar
  • 2 skalade vitlökar
  • 1 urkärnad röd chilifrukt
  • 0.5 dl färsk mynta eller koriander
  • 3 msk matolja
  • Sås:
  • 1 lime, strimlat skal och pressad saft
  • 3 msk riven färsk ingefära
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk råsocker
  • 1 finhackad röd chilifrukt
  • 2 msk fisksås
  • Tillbehör:
  • 200 g sockerärtor eller sugar snaps
  • 4 salladslökar eller motsvarande mängd purjolök

Gör så här

  1. Kör ingredienserna till marinaden i en mixer. lägg ner filén i en plastpåse, häll över marinaden och marinera 2-3 timmar.
  2. Blanda alla ingredienser till såsen. tag upp köttet ur mari-naden, skrapa av marinaden men spara den. Torka köttet torrt. Bryn köttet i en stekpanna och lägg över det i en lagom stor form. pensla med marinaden. Sätt in i ugnen och stek till 65 grader.
  3. Vira in köttet i folie och låt vila 10-15 minuter.

Servering

Skiva köttet, skeda över såsen och servera med ris och snabbt wokade ärter och salladslök.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Marinerad biff med papaya

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Limemarinerad fläskfilé

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Plommonspäckad fläskkarré

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Marinerad biff med mango

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Enkla köttbullar med sirapsstekt savoykål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Fläskfilé med curry, äpple och bacon

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Nasi goreng

Betyg
Betyg
(49)
Fläskfilé med lime och asiatisk sås
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 600 g putsad fläskfilé
  • Marinad:
  • 0.5 msk honung
  • 0.5 msk fisksås
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 5 salladslökar
  • 2 skalade vitlökar
  • 1 urkärnad röd chilifrukt
  • 0.5 dl färsk mynta eller koriander
  • 3 msk matolja
  • Sås:
  • 1 lime, strimlat skal och pressad saft
  • 3 msk riven färsk ingefära
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk råsocker
  • 1 finhackad röd chilifrukt
  • 2 msk fisksås
  • Tillbehör:
  • 200 g sockerärtor eller sugar snaps
  • 4 salladslökar eller motsvarande mängd purjolök

Fläskfilé med lime och asiatisk sås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(24)

Fläskköttet blir extra saftigt, hett och syrligt i denna utsökta thaimarinad.

Tillagningstid: 3 timmar 45 minuter
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Kör ingredienserna till marinaden i en mixer. lägg ner filén i en plastpåse, häll över marinaden och marinera 2-3 timmar.
  2. Blanda alla ingredienser till såsen. tag upp köttet ur mari-naden, skrapa av marinaden men spara den. Torka köttet torrt. Bryn köttet i en stekpanna och lägg över det i en lagom stor form. pensla med marinaden. Sätt in i ugnen och stek till 65 grader.
  3. Vira in köttet i folie och låt vila 10-15 minuter.

Servering

Skiva köttet, skeda över såsen och servera med ris och snabbt wokade ärter och salladslök.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Marinerad biff med papaya

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Limemarinerad fläskfilé

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Plommonspäckad fläskkarré

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Marinerad biff med mango

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Enkla köttbullar med sirapsstekt savoykål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Fläskfilé med curry, äpple och bacon

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Nasi goreng

Betyg
Betyg
(49)