Fläskfilé med lime och asiatisk sås

Fläskfilé med lime och asiatisk sås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(24)

Fläskköttet blir extra saftigt, hett och syrligt i denna utsökta marinad med chili.

Tillagningstid: 3 timmar 45 minuter
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
  • 600 g putsad fläskfilé
  • Marinad:
  • 0.5 msk honung
  • 0.5 msk fisksås
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 5 salladslökar
  • 2 skalade vitlökar
  • 1 urkärnad röd chilifrukt
  • 0.5 dl färsk mynta eller koriander
  • 3 msk matolja
  • Sås:
  • 1 lime, strimlat skal och pressad saft
  • 3 msk riven färsk ingefära
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk råsocker
  • 1 finhackad röd chilifrukt
  • 2 msk fisksås
  • Tillbehör:
  • 200 g sockerärtor eller sugar snaps
  • 4 salladslökar eller motsvarande mängd purjolök

Gör så här

  1. Kör ingredienserna till marinaden i en mixer. lägg ner filén i en plastpåse, häll över marinaden och marinera 2-3 timmar.
  2. Sätt ugnen på 150°. Blanda alla ingredienser till såsen. tag upp köttet ur marinaden, skrapa av marinaden men spara den. Torka köttet torrt. Bryn köttet i en stekpanna och lägg över det i en lagom stor form. pensla med marinaden. Sätt in i ugnen och stek till 68 grader.
  3. Vira in köttet i folie och låt vila 10-15 minuter.

Servering

Skiva köttet, skeda över såsen och servera med ris och snabbt wokade ärter och salladslök.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Fläskfilé med lime och asiatisk sås
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 600 g putsad fläskfilé
  • Marinad:
  • 0.5 msk honung
  • 0.5 msk fisksås
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 5 salladslökar
  • 2 skalade vitlökar
  • 1 urkärnad röd chilifrukt
  • 0.5 dl färsk mynta eller koriander
  • 3 msk matolja
  • Sås:
  • 1 lime, strimlat skal och pressad saft
  • 3 msk riven färsk ingefära
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk råsocker
  • 1 finhackad röd chilifrukt
  • 2 msk fisksås
  • Tillbehör:
  • 200 g sockerärtor eller sugar snaps
  • 4 salladslökar eller motsvarande mängd purjolök

Fläskfilé med lime och asiatisk sås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(24)

Fläskköttet blir extra saftigt, hett och syrligt i denna utsökta marinad med chili.

Tillagningstid: 3 timmar 45 minuter
Ugnstemperatur:150º
4 portioner

Gör så här

  1. Kör ingredienserna till marinaden i en mixer. lägg ner filén i en plastpåse, häll över marinaden och marinera 2-3 timmar.
  2. Sätt ugnen på 150°. Blanda alla ingredienser till såsen. tag upp köttet ur marinaden, skrapa av marinaden men spara den. Torka köttet torrt. Bryn köttet i en stekpanna och lägg över det i en lagom stor form. pensla med marinaden. Sätt in i ugnen och stek till 68 grader.
  3. Vira in köttet i folie och låt vila 10-15 minuter.

Servering

Skiva köttet, skeda över såsen och servera med ris och snabbt wokade ärter och salladslök.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!