Fläskfilé med krispig örttopping

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.13 (15 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g fläskfilé eller fläskytterfilé
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Krispig örttopping:
  • 4 dl gårdagens bröd i små tärningar
  • 1 dl plockade persiljeblad
  • 0.5 dl plockade basilikablad
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 citron, finrivet skal
  • 100 g riven parmesanost
  • 0.5 dl olivolja

Gör så här

  1. Putsa fläskfilén och krydda runtom med salt och peppar. Grilla på indirekt värme till en innertemperatur på 67°, 20-30 min. Låt köttet vila 5 min innan det skärs upp.
  2. Blanda alla ingredienserna till toppingen snabbt i en matberedare till ett smul.
  3. Skiva upp fläskfilén i 1 cm tjocka skivor och lägg på ett serveringsfat. Toppa med bröd- och örtkrispet.

Tips

Den här rätten passar bra på en buffé. Räkna då med att receptet räcker till 6-8 personer.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2013-10-30

@solveig Använd vitt bröd. Det går bra att steka i ugn på 175º.

solveig

2013-10-30

Vilket sorts bröd? Kan man steka i ugn istället?

Liknande recept

Spara recept

Örtfylld lammstek med feta

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Persiljeskinka

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Fläskkarré med ingefärsrubbing

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kabab koobideh

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Julglaserade revbensspjäll

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Kalvfärs- och myntaköttbullar

Betyg
Betyg
(9)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 600 g fläskfilé eller fläskytterfilé
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Krispig örttopping:
  • 4 dl gårdagens bröd i små tärningar
  • 1 dl plockade persiljeblad
  • 0.5 dl plockade basilikablad
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 citron, finrivet skal
  • 100 g riven parmesanost
  • 0.5 dl olivolja

Fläskfilé med krispig örttopping

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.13 (15 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Putsa fläskfilén och krydda runtom med salt och peppar. Grilla på indirekt värme till en innertemperatur på 67°, 20-30 min. Låt köttet vila 5 min innan det skärs upp.
  2. Blanda alla ingredienserna till toppingen snabbt i en matberedare till ett smul.
  3. Skiva upp fläskfilén i 1 cm tjocka skivor och lägg på ett serveringsfat. Toppa med bröd- och örtkrispet.

Tips

Den här rätten passar bra på en buffé. Räkna då med att receptet räcker till 6-8 personer.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2013-10-30

@solveig Använd vitt bröd. Det går bra att steka i ugn på 175º.

solveig

2013-10-30

Vilket sorts bröd? Kan man steka i ugn istället?

Liknande recept

Spara recept

Örtfylld lammstek med feta

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Persiljeskinka

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Fläskkarré med ingefärsrubbing

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kabab koobideh

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Julglaserade revbensspjäll

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Kalvfärs- och myntaköttbullar

Betyg
Betyg
(9)