Fläskfilé med krispig örttopping

Betyg (1-5):
3.13 (15 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 600 g fläskfilé eller fläskytterfilé
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Krispig örttopping:
  • 4 dl gårdagens bröd i små tärningar
  • 1 dl plockade persiljeblad
  • 0.5 dl plockade basilikablad
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 citron, finrivet skal
  • 100 g riven parmesanost
  • 0.5 dl olivolja

Gör så här

  1. Putsa fläskfilén och krydda runtom med salt och peppar. Grilla på indirekt värme till en innertemperatur på 67°, 20-30 min. Låt köttet vila 5 min innan det skärs upp.
  2. Blanda alla ingredienserna till toppingen snabbt i en matberedare till ett smul.
  3. Skiva upp fläskfilén i 1 cm tjocka skivor och lägg på ett serveringsfat. Toppa med bröd- och örtkrispet.

Tips

Den här rätten passar bra på en buffé. Räkna då med att receptet räcker till 6-8 personer.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britta/webbredaktioenen

2013-10-30

@solveig Använd vitt bröd. Det går bra att steka i ugn på 175º.

solveig

2013-10-30

Vilket sorts bröd? Kan man steka i ugn istället?

Liknande recept

Örtfylld lammstek med feta

(9)

Ört- och citronöverbakad lammstek

(8)

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

(0)

Godaste köttbullarna

(0)

Julglaserade revbensspjäll

(12)

Kalvfärs- och myntaköttbullar

(9)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(3)

Persiljeskinka

(1)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 600 g fläskfilé eller fläskytterfilé
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Krispig örttopping:
  • 4 dl gårdagens bröd i små tärningar
  • 1 dl plockade persiljeblad
  • 0.5 dl plockade basilikablad
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 citron, finrivet skal
  • 100 g riven parmesanost
  • 0.5 dl olivolja

Fläskfilé med krispig örttopping

Betyg (1-5):
3.13 (15 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Putsa fläskfilén och krydda runtom med salt och peppar. Grilla på indirekt värme till en innertemperatur på 67°, 20-30 min. Låt köttet vila 5 min innan det skärs upp.
  2. Blanda alla ingredienserna till toppingen snabbt i en matberedare till ett smul.
  3. Skiva upp fläskfilén i 1 cm tjocka skivor och lägg på ett serveringsfat. Toppa med bröd- och örtkrispet.

Tips

Den här rätten passar bra på en buffé. Räkna då med att receptet räcker till 6-8 personer.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britta/webbredaktioenen

2013-10-30

@solveig Använd vitt bröd. Det går bra att steka i ugn på 175º.

solveig

2013-10-30

Vilket sorts bröd? Kan man steka i ugn istället?

Liknande recept

Örtfylld lammstek med feta

(9)

Ört- och citronöverbakad lammstek

(8)

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

(0)

Godaste köttbullarna

(0)

Julglaserade revbensspjäll

(12)

Kalvfärs- och myntaköttbullar

(9)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(3)

Persiljeskinka

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies