
Fläskfilé med ingefärsdressing och jordnötter
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:100º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- (11)
- 1 fläskfilé (ca 600 g)
- 1 msk olja
- 2 dl grovhackade jordnötter
- 0.5 finhackad röd chili
- 0.5 kruka koriander
- salt och svartpeppar
- Dressing:
- 0.5 dl pressad limesaft
- 1 msk japansk soja
- 0.5 msk olja
- 1 msk finriven färsk ingefära
- 2 tsk strösocker
Gör så här
- Putsa fläskfilén. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn köttet runt om. Salta och peppra under stekningen. Stek klart mitt i ugnen till en innertemperatur på 63°. Låt köttet vila 5 min innan det skärs upp i tunna skivor.
- Blanda ihop ingredienserna till dressingen. Lägg upp köttet på ett serveringsfat och ringla över dressingen. Toppa med chili, jordnötter och koriander. Servera gärna med grön risnudelsallad.
Servering
Servera gärna med Grön risnudelsallad. För recept se coop.se
Liknande recept
Fläskfilé med ingefärsdressing och jordnötter
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:100º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Putsa fläskfilén. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn köttet runt om. Salta och peppra under stekningen. Stek klart mitt i ugnen till en innertemperatur på 63°. Låt köttet vila 5 min innan det skärs upp i tunna skivor.
- Blanda ihop ingredienserna till dressingen. Lägg upp köttet på ett serveringsfat och ringla över dressingen. Toppa med chili, jordnötter och koriander. Servera gärna med grön risnudelsallad.
Servering
Servera gärna med Grön risnudelsallad. För recept se coop.se
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!