Fläskfilé med curry, äpple och bacon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Tillfredsställ hela munnen med fläskfilé med smak av stark curry, syrligt äpple och sälta från en läcker baconlindning.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g fläskfilé
  • 1 msk curry
  • svartpeppar
  • 2 äpplen
  • 8 lagerblad
  • 1 pkt bacon
  • 1 dl grädde
  • salt

Gör så här

  1. Skär filén i 8 bitar. Krydda med curry, salt och peppar. Kärna ur äpplena och skär i klyftor.
  2. Fördela äpplen och lagerblad på filébitarna. Linda bacon runt köttet och lägg dem i en ugnssäker form.
  3. Stek i ugnen ca 20 minuter. Häll över grädden de sista 5 minuterna.
  4. Serveras med t ex ris.

Servering

Det här är en maträtt som smakmässigt domineras av curry och äpple, men där vi också har en del sälta från baconlindningen. Ett smakrikt vitt vin skulle passa alldeles utmärkt, men vi väljer ändå ett rött vin utan alltför mycket strävhet.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Koljafilé i citronsås

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Köttgryta med ingefärssmak

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Kryddiga honungsribs

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Marinerade tofuspett med asiatisk melonsallad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Lax i ugn med ingefära, chili och lime

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Texmexsallad från grillmiddagen

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Citron- och persiljepanerad rödspättafilé

Betyg
Betyg
(16)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 500 g fläskfilé
  • 1 msk curry
  • svartpeppar
  • 2 äpplen
  • 8 lagerblad
  • 1 pkt bacon
  • 1 dl grädde
  • salt

Fläskfilé med curry, äpple och bacon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Tillfredsställ hela munnen med fläskfilé med smak av stark curry, syrligt äpple och sälta från en läcker baconlindning.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär filén i 8 bitar. Krydda med curry, salt och peppar. Kärna ur äpplena och skär i klyftor.
  2. Fördela äpplen och lagerblad på filébitarna. Linda bacon runt köttet och lägg dem i en ugnssäker form.
  3. Stek i ugnen ca 20 minuter. Häll över grädden de sista 5 minuterna.
  4. Serveras med t ex ris.

Servering

Det här är en maträtt som smakmässigt domineras av curry och äpple, men där vi också har en del sälta från baconlindningen. Ett smakrikt vitt vin skulle passa alldeles utmärkt, men vi väljer ändå ett rött vin utan alltför mycket strävhet.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Koljafilé i citronsås

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Köttgryta med ingefärssmak

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Kryddiga honungsribs

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Marinerade tofuspett med asiatisk melonsallad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Lax i ugn med ingefära, chili och lime

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Texmexsallad från grillmiddagen

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Citron- och persiljepanerad rödspättafilé

Betyg
Betyg
(16)