Fläskfilé med curry, äpple och bacon

Betyg (1-5):
3.08 (12 betyg)

Tillfredsställ hela munnen med fläskfilé med smak av stark curry, syrligt äpple och sälta från en läcker baconlindning.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 500 g fläskfilé
  • 1 msk curry
  • svartpeppar
  • 2 äpplen
  • 8 lagerblad
  • 1 pkt bacon
  • 1 dl grädde

Gör så här

  1. Skär filén i 8 bitar. Krydda med curry, salt och peppar. Kärna ur äpplena och skär i klyftor.
  2. Fördela äpplen och lagerblad på filébitarna. Linda bacon runt köttet och lägg dem i en ugnssäker form.
  3. Stek i ugnen ca 20 minuter. Häll över grädden de sista 5 minuterna.
  4. Serveras med t ex ris.

Servering

Det här är en maträtt som smakmässigt domineras av curry och äpple, men där vi också har en del sälta från baconlindningen. Ett smakrikt vitt vin skulle passa alldeles utmärkt, men vi väljer ändå ett rött vin utan alltför mycket strävhet.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Köttgryta med ingefärssmak

(20)

Marinerade tofuspett med asiatisk melonsallad

(2)

Kryddiga honungsribs

(17)

Texmexsallad från grillmiddagen

(1)

Kycklingfilé i basilikasås med granatäpple

(35)

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

(2)

Koljafilé i citronsås

(30)

Citron- och persiljepanerad rödspättafilé

(14)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 500 g fläskfilé
  • 1 msk curry
  • svartpeppar
  • 2 äpplen
  • 8 lagerblad
  • 1 pkt bacon
  • 1 dl grädde

Fläskfilé med curry, äpple och bacon

Betyg (1-5):
3.08 (12 betyg)

Tillfredsställ hela munnen med fläskfilé med smak av stark curry, syrligt äpple och sälta från en läcker baconlindning.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär filén i 8 bitar. Krydda med curry, salt och peppar. Kärna ur äpplena och skär i klyftor.
  2. Fördela äpplen och lagerblad på filébitarna. Linda bacon runt köttet och lägg dem i en ugnssäker form.
  3. Stek i ugnen ca 20 minuter. Häll över grädden de sista 5 minuterna.
  4. Serveras med t ex ris.

Servering

Det här är en maträtt som smakmässigt domineras av curry och äpple, men där vi också har en del sälta från baconlindningen. Ett smakrikt vitt vin skulle passa alldeles utmärkt, men vi väljer ändå ett rött vin utan alltför mycket strävhet.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Köttgryta med ingefärssmak

(20)

Marinerade tofuspett med asiatisk melonsallad

(2)

Kryddiga honungsribs

(17)

Texmexsallad från grillmiddagen

(1)

Kycklingfilé i basilikasås med granatäpple

(35)

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

(2)

Koljafilé i citronsås

(30)

Citron- och persiljepanerad rödspättafilé

(14)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies