
Fläskfilé med curry, äpple och bacon
Betyg (1-5):
Tillfredsställ hela munnen med fläskfilé med smak av stark curry, syrligt äpple och sälta från en läcker baconlindning.
Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 500 g fläskfilé
- 1 msk curry
- svartpeppar
- 2 äpplen
- 8 lagerblad
- 1 pkt bacon
- 1 dl grädde
- salt
Gör så här
- Skär filén i 8 bitar. Krydda med curry, salt och peppar. Kärna ur äpplena och skär i klyftor.
- Fördela äpplen och lagerblad på filébitarna. Linda bacon runt köttet och lägg dem i en ugnssäker form.
- Stek i ugnen ca 20 minuter. Häll över grädden de sista 5 minuterna.
- Serveras med t ex ris.
Servering
Det här är en maträtt som smakmässigt domineras av curry och äpple, men där vi också har en del sälta från baconlindningen. Ett smakrikt vitt vin skulle passa alldeles utmärkt, men vi väljer ändå ett rött vin utan alltför mycket strävhet.
Liknande recept
Fläskfilé med curry, äpple och bacon
Betyg (1-5):
Tillfredsställ hela munnen med fläskfilé med smak av stark curry, syrligt äpple och sälta från en läcker baconlindning.
Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skär filén i 8 bitar. Krydda med curry, salt och peppar. Kärna ur äpplena och skär i klyftor.
- Fördela äpplen och lagerblad på filébitarna. Linda bacon runt köttet och lägg dem i en ugnssäker form.
- Stek i ugnen ca 20 minuter. Häll över grädden de sista 5 minuterna.
- Serveras med t ex ris.
Servering
Det här är en maträtt som smakmässigt domineras av curry och äpple, men där vi också har en del sälta från baconlindningen. Ett smakrikt vitt vin skulle passa alldeles utmärkt, men vi väljer ändå ett rött vin utan alltför mycket strävhet.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!