Fläskfilé med chutneydressing

Betyg (1-5):
3.48 (120 betyg)

Helstekt och skivad. Passar bra kall på buffén eller med en bönsallad.

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 600 g fläskfilé
  • 2 msk smör till stekning
  • 1 tsk peppar
  • Dressing:
  • 1 dl mango chutney
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 dl grädde
  • 1 finhackad röd lök
  • 1 dl hackad persilja
  • peppar

Gör så här

Dressing

  1. Blanda chutney och vitvinsvinäger. Vispa i olivolja lite i taget med elvisp, vispa tills blandningen tjocknar en aning. Rör i grädde, rödlök, persilja och smaka av med salt och peppar.
  2. Smält smöret i en stekpanna. Bryn fläskfilén runt om, salta och peppra. Sänk värmen och efterstek ca 15 min. Skär filén i 0,5 -1 cm tjocka skivor och lägg på ett fat. Ringla över lite av dressingen.

Servering

Servera med en bönsallad, t ex stora vita bönor, kidneybönor och sockerärter som blandas med resten av dressingen, eller med råstekt potatis eller klyftpotatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kattis

2016-06-15

En kanongod dressing. Jag tyckte iofs att originalrecpetet blev lite för "surt" så jag sockrade upp den lite. Men alla stora som små gillade den. Har testat den till fläskfile, kyckling och lax. Passar hur bra som helst. Även till färskpostatis

Pontus

2015-04-30

Gör gött:)

Helene

2014-04-13

Jättegott och superenkelt att laga!!

Camilla

2013-03-08

Helt ljuvligt gott, gärna med som sagt med ugnsrostade potatis,morötter och palsternacka. varför inte en god vitlöksdressing på creme fraiche vid sidan om...

Robert Holmqvist

2013-01-25

Fick provsmaka på Konsum i Vingåker, supergott!!!!

Pezon

2012-06-14

Mums verkar väldigt gott, det blir middagsmaten imorgon fredag. Behövs det någon mer sås ?, om man ex serverar ungsbakad potatis till. Någon som har nått gott recept på en sås som passar till fläskfilén.

Fredrik

2012-05-08

SEr supergott ut! Det här ska jag minsann laga redan till helgen!

MP

2012-03-02

Ugnsbakade klyftor av sötpotatis, morötter och palsternacka blandade med färska spenatblad och fetaost till! Sonens kommentar om dressingen var: Supergod, knaprig och lite sur! :-)

Ninna/webbredaktionen

2012-02-23

Det passar alldeles utmärkt med en matig sallad till gärna med krispiga sockerärtor. Ugnsbakade rotfrukter är ett annat alternativ. http://www.coop.se/Recept--mat/Recept/u/ugnsrostade-rotfrukter/

Lelle

2012-02-23

hur skär man fil? ;)

Micke

2012-02-23

Vad rekommenderas till?

grace

2012-02-11

jätte gott!

Liknande recept

Älgköttbullar

(12)

Kyckling och sötpotatis på plåt

(21)

Chili sin carne

(39)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Laxburgare med olivmajonnäs

(61)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(179)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Bowl med sashimilax

(4)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 600 g fläskfilé
  • 2 msk smör till stekning
  • 1 tsk peppar
  • Dressing:
  • 1 dl mango chutney
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 dl grädde
  • 1 finhackad röd lök
  • 1 dl hackad persilja
  • peppar

Fläskfilé med chutneydressing

Betyg (1-5):
3.48 (120 betyg)

Helstekt och skivad. Passar bra kall på buffén eller med en bönsallad.

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Dressing

  1. Blanda chutney och vitvinsvinäger. Vispa i olivolja lite i taget med elvisp, vispa tills blandningen tjocknar en aning. Rör i grädde, rödlök, persilja och smaka av med salt och peppar.
  2. Smält smöret i en stekpanna. Bryn fläskfilén runt om, salta och peppra. Sänk värmen och efterstek ca 15 min. Skär filén i 0,5 -1 cm tjocka skivor och lägg på ett fat. Ringla över lite av dressingen.

Servering

Servera med en bönsallad, t ex stora vita bönor, kidneybönor och sockerärter som blandas med resten av dressingen, eller med råstekt potatis eller klyftpotatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kattis

2016-06-15

En kanongod dressing. Jag tyckte iofs att originalrecpetet blev lite för "surt" så jag sockrade upp den lite. Men alla stora som små gillade den. Har testat den till fläskfile, kyckling och lax. Passar hur bra som helst. Även till färskpostatis

Pontus

2015-04-30

Gör gött:)

Helene

2014-04-13

Jättegott och superenkelt att laga!!

Camilla

2013-03-08

Helt ljuvligt gott, gärna med som sagt med ugnsrostade potatis,morötter och palsternacka. varför inte en god vitlöksdressing på creme fraiche vid sidan om...

Robert Holmqvist

2013-01-25

Fick provsmaka på Konsum i Vingåker, supergott!!!!

Pezon

2012-06-14

Mums verkar väldigt gott, det blir middagsmaten imorgon fredag. Behövs det någon mer sås ?, om man ex serverar ungsbakad potatis till. Någon som har nått gott recept på en sås som passar till fläskfilén.

Fredrik

2012-05-08

SEr supergott ut! Det här ska jag minsann laga redan till helgen!

MP

2012-03-02

Ugnsbakade klyftor av sötpotatis, morötter och palsternacka blandade med färska spenatblad och fetaost till! Sonens kommentar om dressingen var: Supergod, knaprig och lite sur! :-)

Ninna/webbredaktionen

2012-02-23

Det passar alldeles utmärkt med en matig sallad till gärna med krispiga sockerärtor. Ugnsbakade rotfrukter är ett annat alternativ. http://www.coop.se/Recept--mat/Recept/u/ugnsrostade-rotfrukter/

Lelle

2012-02-23

hur skär man fil? ;)

Micke

2012-02-23

Vad rekommenderas till?

grace

2012-02-11

jätte gott!

Liknande recept

Älgköttbullar

(12)

Kyckling och sötpotatis på plåt

(21)

Chili sin carne

(39)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Laxburgare med olivmajonnäs

(61)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(179)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Bowl med sashimilax

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies