Fläskfilé med äppelsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.1 (29 betyg)

Ungsstekt filé i gräddsås med vitlök, soja och äppeljuice serverad med kokta grönsaker och pasta.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g fläskfilé
  • 2 dl grädde
  • 1 dl koncentrerad äppeljuice
  • 0.5 dl soja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • Till servering:
  • 400 g pasta, gärna fullkorn
  • 150 g späda morötter i knippe
  • 3 strimlade salladslökar
  • 3 tomater
  • 1 dl hackad persilja
  • 0.5 dl hackad gräslök

Gör så här

  1. Lägg filén hel, ganska trångt, i en ugnssäker form, t ex en avlång brödform (ca 1,5 liter). Blanda grädde, juice, soja, vitlök och peppar och häll över köttet.
  2. Sätt in formen i mitten av ugnen och låt stå tills köttet är genomstekt, 30- 40 minuter beroende på tjocklek. Köttet ska ha en innertemperatur på 68°, använd en stektermometer. Koka under tiden pasta, morötter och lök.
  3. Ta upp köttet och skär det i skivor. Servera kött och sås med pasta, grönsaker och örter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Vildsvinsgryta

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Köttgryta med ingefärssmak

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Enkla köttbullar med sirapsstekt savoykål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Kryddiga honungsribs

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Fläskfilé med curry, äpple och bacon

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Köttfärssås med hetta och sötma

Betyg
Betyg
(87)
Spara recept

Fläskkotletter med sallad på stekta päron och ost

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Biffsallad med melon och fetaost

Betyg
Betyg
(21)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 600 g fläskfilé
  • 2 dl grädde
  • 1 dl koncentrerad äppeljuice
  • 0.5 dl soja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • Till servering:
  • 400 g pasta, gärna fullkorn
  • 150 g späda morötter i knippe
  • 3 strimlade salladslökar
  • 3 tomater
  • 1 dl hackad persilja
  • 0.5 dl hackad gräslök

Fläskfilé med äppelsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.1 (29 betyg)

Ungsstekt filé i gräddsås med vitlök, soja och äppeljuice serverad med kokta grönsaker och pasta.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg filén hel, ganska trångt, i en ugnssäker form, t ex en avlång brödform (ca 1,5 liter). Blanda grädde, juice, soja, vitlök och peppar och häll över köttet.
  2. Sätt in formen i mitten av ugnen och låt stå tills köttet är genomstekt, 30- 40 minuter beroende på tjocklek. Köttet ska ha en innertemperatur på 68°, använd en stektermometer. Koka under tiden pasta, morötter och lök.
  3. Ta upp köttet och skär det i skivor. Servera kött och sås med pasta, grönsaker och örter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Vildsvinsgryta

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Köttgryta med ingefärssmak

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Enkla köttbullar med sirapsstekt savoykål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Kryddiga honungsribs

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Fläskfilé med curry, äpple och bacon

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Köttfärssås med hetta och sötma

Betyg
Betyg
(87)
Spara recept

Fläskkotletter med sallad på stekta päron och ost

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Biffsallad med melon och fetaost

Betyg
Betyg
(21)