
Fläskfilé med äppelsås
Betyg (1-5):
Ungsstekt filé i gräddsås med vitlök, soja och äppeljuice serverad med kokta grönsaker och pasta.
Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 600 g fläskfilé
- 2 dl grädde
- 1 dl koncentrerad äppeljuice
- 0.5 dl soja
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
- Till servering:
- 400 g pasta, gärna fullkorn
- 150 g späda morötter i knippe
- 3 strimlade salladslökar
- 3 tomater
- 1 dl hackad persilja
- 0.5 dl hackad gräslök
Gör så här
- Lägg filén hel, ganska trångt, i en ugnssäker form, t ex en avlång brödform (ca 1,5 liter). Blanda grädde, juice, soja, vitlök och peppar och häll över köttet.
- Sätt in formen i mitten av ugnen och låt stå tills köttet är genomstekt, 30- 40 minuter beroende på tjocklek. Köttet ska ha en innertemperatur på 68°, använd en stektermometer. Koka under tiden pasta, morötter och lök.
- Ta upp köttet och skär det i skivor. Servera kött och sås med pasta, grönsaker och örter.
Liknande recept
Fläskfilé med äppelsås
Betyg (1-5):
Ungsstekt filé i gräddsås med vitlök, soja och äppeljuice serverad med kokta grönsaker och pasta.
Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Lägg filén hel, ganska trångt, i en ugnssäker form, t ex en avlång brödform (ca 1,5 liter). Blanda grädde, juice, soja, vitlök och peppar och häll över köttet.
- Sätt in formen i mitten av ugnen och låt stå tills köttet är genomstekt, 30- 40 minuter beroende på tjocklek. Köttet ska ha en innertemperatur på 68°, använd en stektermometer. Koka under tiden pasta, morötter och lök.
- Ta upp köttet och skär det i skivor. Servera kött och sås med pasta, grönsaker och örter.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!