För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Fläskfilé med äppelsås

Betyg (1-5):
3.11 (27 betyg)

Ungsstekt filé i gräddsås med vitlök, soja och äppeljuice serverad med kokta grönsaker och pasta.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g fläskfilé
  • 2 dl grädde
  • 1 dl koncentrerad äppeljuice
  • 0.5 dl soja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • Till servering:
  • 400 g pasta, gärna fullkorn
  • 150 g späda morötter i knippe
  • 3 strimlade salladslökar
  • 3 tomater
  • 1 dl hackad persilja
  • 0.5 dl hackad gräslök

Gör så här

  1. Lägg filén hel, ganska trångt, i en ugnssäker form, t ex en avlång brödform (ca 1,5 liter). Blanda grädde, juice, soja, vitlök och peppar och häll över köttet.
  2. Sätt in formen i mitten av ugnen och låt stå tills köttet är genomstekt, 30- 40 minuter beroende på tjocklek. Köttet ska ha en innertemperatur på 68°, använd en stektermometer. Koka under tiden pasta, morötter och lök.
  3. Ta upp köttet och skär det i skivor. Servera kött och sås med pasta, grönsaker och örter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Köttfärssås med hetta och sötma

(73)

Nasi goreng

(46)

Fläskkotletter med sallad på stekta päron och ost

(4)

Afrikansk gryta med högrev

(79)

Kassler med ananas och ost

(45)

Plommonspäckad fläskkarré

(1)

Fläskfilé med curry, äpple och bacon

(14)

Fläskfilé africana

(43)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 600 g fläskfilé
  • 2 dl grädde
  • 1 dl koncentrerad äppeljuice
  • 0.5 dl soja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • Till servering:
  • 400 g pasta, gärna fullkorn
  • 150 g späda morötter i knippe
  • 3 strimlade salladslökar
  • 3 tomater
  • 1 dl hackad persilja
  • 0.5 dl hackad gräslök

Fläskfilé med äppelsås

Betyg (1-5):
3.11 (27 betyg)

Ungsstekt filé i gräddsås med vitlök, soja och äppeljuice serverad med kokta grönsaker och pasta.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg filén hel, ganska trångt, i en ugnssäker form, t ex en avlång brödform (ca 1,5 liter). Blanda grädde, juice, soja, vitlök och peppar och häll över köttet.
  2. Sätt in formen i mitten av ugnen och låt stå tills köttet är genomstekt, 30- 40 minuter beroende på tjocklek. Köttet ska ha en innertemperatur på 68°, använd en stektermometer. Koka under tiden pasta, morötter och lök.
  3. Ta upp köttet och skär det i skivor. Servera kött och sås med pasta, grönsaker och örter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Köttfärssås med hetta och sötma

(73)

Nasi goreng

(46)

Fläskkotletter med sallad på stekta päron och ost

(4)

Afrikansk gryta med högrev

(79)

Kassler med ananas och ost

(45)

Plommonspäckad fläskkarré

(1)

Fläskfilé med curry, äpple och bacon

(14)

Fläskfilé africana

(43)