För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Fläskfilé fylld med kapris och persilja

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Fylld fläskfilé med kapris, persilja och lök. Passar utmärkt på grillen om du binder den noga.

Tillagningstid: 40 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 fläskfilé
  • 0.5 dl kapris
  • 1 dl finhackad färsk persilja
  • 0.5 dl syltlök, grovhackad
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 tsk smör
  • Yoghurt med rostad vitlök
  • 1 vitlök, delad
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 0.5 msk olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Putsa köttet fritt från fett och senor. För att få köttet så platt som möjligt kan man skära två långa skåror längs med filén med vinklad kniv, först åt vänster sedan åt höger.
  2. Vik ut köttet till en tunn platta. Rör ihop kapris, persilja och lök. Krydda köttet med hälften av saltet och pepparn. Fördela kaprisblandningen ovanpå.
  3. Rulla ihop till en rulle och bind med steksnöre. Krydda med resterande salt och peppar. Hetta upp en stekpanna och bryn köttet runt om i smör.
  4. Lägg rullen i en ugnsform och tillaga mitt i ugnen tills den är genomstekt, ca 30 min. Låt vitlöken rostas samtidigt. Låt köttet vila 10 min.
  5. Tryck ut några mjuka vitlöksklyftor ur skalet. Mosa med yoghurt och olivolja. Salta lätt. Skiva köttet och servera med potatis, sparris och vitlök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pastasallad med bacon

(13)

Lammytterfilé med bönragu

(0)

Kryddade revbensspjäll med rödkål

(4)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(10)

Slowcooked beef taco style

(13)

Pizza med biff och rucola

(33)

Köfte i tomatsås

(4)

Fänkålsglaserade revbensspjäll med myntasås

(56)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 fläskfilé
  • 0.5 dl kapris
  • 1 dl finhackad färsk persilja
  • 0.5 dl syltlök, grovhackad
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 tsk smör
  • Yoghurt med rostad vitlök
  • 1 vitlök, delad
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 0.5 msk olivolja

Fläskfilé fylld med kapris och persilja

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Fylld fläskfilé med kapris, persilja och lök. Passar utmärkt på grillen om du binder den noga.

Tillagningstid: 40 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Putsa köttet fritt från fett och senor. För att få köttet så platt som möjligt kan man skära två långa skåror längs med filén med vinklad kniv, först åt vänster sedan åt höger.
  2. Vik ut köttet till en tunn platta. Rör ihop kapris, persilja och lök. Krydda köttet med hälften av saltet och pepparn. Fördela kaprisblandningen ovanpå.
  3. Rulla ihop till en rulle och bind med steksnöre. Krydda med resterande salt och peppar. Hetta upp en stekpanna och bryn köttet runt om i smör.
  4. Lägg rullen i en ugnsform och tillaga mitt i ugnen tills den är genomstekt, ca 30 min. Låt vitlöken rostas samtidigt. Låt köttet vila 10 min.
  5. Tryck ut några mjuka vitlöksklyftor ur skalet. Mosa med yoghurt och olivolja. Salta lätt. Skiva köttet och servera med potatis, sparris och vitlök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pastasallad med bacon

(13)

Lammytterfilé med bönragu

(0)

Kryddade revbensspjäll med rödkål

(4)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(10)

Slowcooked beef taco style

(13)

Pizza med biff och rucola

(33)

Köfte i tomatsås

(4)

Fänkålsglaserade revbensspjäll med myntasås

(56)