För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Fläskfilé africana

Betyg (1-5):
3.09 (43 betyg)

Gräddig gryta med banan, jordnötter och curry.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g fläskfilé i 2 cm skivor
  • 2 msk olja
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 msk curry
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 0.5 st pressad citron, eller efter smak
  • 150 g banan i skivor
  • 1 dl jordnötter
  • 700 g kokt couscous eller bulgur
  • 1 tärnad röd paprika, gärna snackpaprika
  • 0.5 dl hackad persilja

Gör så här

  1. Fräs filéskivorna i omgångar i hälften av fettet i en stor stekpanna. Salta, peppra och ta upp på fat. Fräs curryn i resten av fettet. Tillsätt vitlök, grädde och mosad banan och sjuda ett par minuter.
  2. Lägg i köttet och låt det bli genomvarmt, koka inte för länge. Smaka eventuellt av med lite salt och pressad citron. Lägg på bananskivor och nötter.
  3. Servera med couscous eller bulgur, blandad med paprika och persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marcus

2019-12-17

Mycket gott, snabbt och enkelt att tillaga. Tog mig inte mer än kanske 20-25 att slänga ihop tills jag hade det på tallriken!

Liknande recept

Fläskfilé med äppelsås

(27)

Baconlindad kycklinglårfilé med äppelsallad

(17)

Limemarinerad fläskfilé

(6)

Asiatisk färspanna med vitlök och lime

(63)

Helstekt oxfilé med salami och pecorinofikon

(43)

Köttfärssås med hetta och sötma

(73)

Ugnspannkaka med wokade äpplen

(9)

Entrecote med exotisk fruktsalsa

(4)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 600 g fläskfilé i 2 cm skivor
  • 2 msk olja
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 msk curry
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 0.5 st pressad citron, eller efter smak
  • 150 g banan i skivor
  • 1 dl jordnötter
  • 700 g kokt couscous eller bulgur
  • 1 tärnad röd paprika, gärna snackpaprika
  • 0.5 dl hackad persilja

Fläskfilé africana

Betyg (1-5):
3.09 (43 betyg)

Gräddig gryta med banan, jordnötter och curry.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs filéskivorna i omgångar i hälften av fettet i en stor stekpanna. Salta, peppra och ta upp på fat. Fräs curryn i resten av fettet. Tillsätt vitlök, grädde och mosad banan och sjuda ett par minuter.
  2. Lägg i köttet och låt det bli genomvarmt, koka inte för länge. Smaka eventuellt av med lite salt och pressad citron. Lägg på bananskivor och nötter.
  3. Servera med couscous eller bulgur, blandad med paprika och persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marcus

2019-12-17

Mycket gott, snabbt och enkelt att tillaga. Tog mig inte mer än kanske 20-25 att slänga ihop tills jag hade det på tallriken!

Liknande recept

Fläskfilé med äppelsås

(27)

Baconlindad kycklinglårfilé med äppelsallad

(17)

Limemarinerad fläskfilé

(6)

Asiatisk färspanna med vitlök och lime

(63)

Helstekt oxfilé med salami och pecorinofikon

(43)

Köttfärssås med hetta och sötma

(73)

Ugnspannkaka med wokade äpplen

(9)

Entrecote med exotisk fruktsalsa

(4)