Fläskfärsbiffar med sirapsslungad kål och ingefärsrotmos

Betyg (1-5):
4.67 (9 betyg)

Saftiga biffar av fläskfärs, serveras med ett rotmos med smak av ingefära.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (17)
  • 300 g vitkål
  • 2 msk smör
  • 1 msk ljus sirap
  • salt
  • Rotmos
  • 1 kg kålrot
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 2 msk smör
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • Färsbiffar
  • 1 ägg
  • 1 dl vatten
  • 1 dl ströbröd
  • 500 g fläskfärs
  • 1 gul lök, grovt riven
  • 0.5 dl finhackad timjan
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Rotmos: Skala och skär kålroten i mindre bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten. Mixa slätt med en mixerstav. Tillsätt ingefära, smör och mjölk och smaka av med salt.

Färsbiffar:

  1. Vispa upp ägg och vatten lätt i en bunke. Tillsätt ströbrödet och låt svälla någon minut. Lägg i resten av ingredienserna och rör om till en jämn smet.
  2. Forma till 12 små biffar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna tills de är genomstekta med fin färg på båda sidor, ca 5 min.
  3. Skär kålen i bitar och stek i smör under omrörning ca 3 min. Tillsätt sirap och salt och stek ytterligare någon minut.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Birthe

2018-05-15

Saftiga biffar med nyttigt och välsmakande tillbehör. En riktig högpoäng middag.

Jonas

2018-04-03

Gott men var är såsen?

Liknande recept

Julglaserade revbensspjäll

(12)

Dillkött

(18)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(3)

Köttgryta med ingefärssmak

(20)

Köttfärs och ris med gurkmeja och saffran

(20)

Karibisk köttgryta

(12)

Pulled pork i hamburgerbröd

(9)

Rostbiff med currypotatissallad

(7)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 300 g vitkål
  • 2 msk smör
  • 1 msk ljus sirap
  • salt
  • Rotmos
  • 1 kg kålrot
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 2 msk smör
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • Färsbiffar
  • 1 ägg
  • 1 dl vatten
  • 1 dl ströbröd
  • 500 g fläskfärs
  • 1 gul lök, grovt riven
  • 0.5 dl finhackad timjan
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt

Fläskfärsbiffar med sirapsslungad kål och ingefärsrotmos

Betyg (1-5):
4.67 (9 betyg)

Saftiga biffar av fläskfärs, serveras med ett rotmos med smak av ingefära.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rotmos: Skala och skär kålroten i mindre bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten. Mixa slätt med en mixerstav. Tillsätt ingefära, smör och mjölk och smaka av med salt.

Färsbiffar:

  1. Vispa upp ägg och vatten lätt i en bunke. Tillsätt ströbrödet och låt svälla någon minut. Lägg i resten av ingredienserna och rör om till en jämn smet.
  2. Forma till 12 små biffar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna tills de är genomstekta med fin färg på båda sidor, ca 5 min.
  3. Skär kålen i bitar och stek i smör under omrörning ca 3 min. Tillsätt sirap och salt och stek ytterligare någon minut.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Birthe

2018-05-15

Saftiga biffar med nyttigt och välsmakande tillbehör. En riktig högpoäng middag.

Jonas

2018-04-03

Gott men var är såsen?

Liknande recept

Julglaserade revbensspjäll

(12)

Dillkött

(18)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(3)

Köttgryta med ingefärssmak

(20)

Köttfärs och ris med gurkmeja och saffran

(20)

Karibisk köttgryta

(12)

Pulled pork i hamburgerbröd

(9)

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies