Fläskfärsbiffar med sirapsslungad kål och ingefärsrotmos

Betyg (1-5):
5 (8 betyg)

Saftiga biffar av fläskfärs, serveras med ett rotmos med smak av ingefära.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 14 st
  • 300 g vitkål
  • 2 msk smör
  • 1 msk ljus sirap
  • Rotmos
  • 1 kg kålrot
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 2 msk smör
  • 1 dl mjölk
  • Färsbiffar
  • 1 ägg
  • 1 dl vatten
  • 1 dl ströbröd
  • 500 g fläskfärs
  • 1 gul lök, grovt riven
  • 0.5 dl finhackad timjan
  • 0.5 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Rotmos: Skala och skär kålroten i mindre bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten. Mixa slätt med en mixerstav. Tillsätt ingefära, smör och mjölk och smaka av med salt.

Färsbiffar:

  1. Vispa upp ägg och vatten lätt i en bunke. Tillsätt ströbrödet och låt svälla någon minut. Lägg i resten av ingredienserna och rör om till en jämn smet.
  2. Forma till 12 små biffar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna tills de är genomstekta med fin färg på båda sidor, ca 5 min.
  3. Skär kålen i bitar och stek i smör under omrörning ca 3 min. Tillsätt sirap och salt och stek ytterligare någon minut.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Birthe

2018-05-15

Saftiga biffar med nyttigt och välsmakande tillbehör. En riktig högpoäng middag.

Jonas

2018-04-03

Gott men var är såsen?

Liknande recept

Pulled pork i hamburgerbröd

(7)

Slowcooked lammstek med ingefära och vitlök

(17)

Lasagne med nötfärs, grönkål, kanel och parmesan

(25)

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

(0)

Grekiskt långkok i ugn

(23)

Frikadeller i currysås

(9)

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Grillad flankstek med tomat- och olivsalsa

(0)
14 st
  • Ingredienser 14 st
  • 300 g vitkål
  • 2 msk smör
  • 1 msk ljus sirap
  • Rotmos
  • 1 kg kålrot
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 2 msk smör
  • 1 dl mjölk
  • Färsbiffar
  • 1 ägg
  • 1 dl vatten
  • 1 dl ströbröd
  • 500 g fläskfärs
  • 1 gul lök, grovt riven
  • 0.5 dl finhackad timjan
  • 0.5 tsk svartpeppar

Fläskfärsbiffar med sirapsslungad kål och ingefärsrotmos

Betyg (1-5):
5 (8 betyg)

Saftiga biffar av fläskfärs, serveras med ett rotmos med smak av ingefära.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rotmos: Skala och skär kålroten i mindre bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten. Mixa slätt med en mixerstav. Tillsätt ingefära, smör och mjölk och smaka av med salt.

Färsbiffar:

  1. Vispa upp ägg och vatten lätt i en bunke. Tillsätt ströbrödet och låt svälla någon minut. Lägg i resten av ingredienserna och rör om till en jämn smet.
  2. Forma till 12 små biffar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna tills de är genomstekta med fin färg på båda sidor, ca 5 min.
  3. Skär kålen i bitar och stek i smör under omrörning ca 3 min. Tillsätt sirap och salt och stek ytterligare någon minut.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Birthe

2018-05-15

Saftiga biffar med nyttigt och välsmakande tillbehör. En riktig högpoäng middag.

Jonas

2018-04-03

Gott men var är såsen?

Liknande recept

Pulled pork i hamburgerbröd

(7)

Slowcooked lammstek med ingefära och vitlök

(17)

Lasagne med nötfärs, grönkål, kanel och parmesan

(25)

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

(0)

Grekiskt långkok i ugn

(23)

Frikadeller i currysås

(9)

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Grillad flankstek med tomat- och olivsalsa

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies