Fläder- och citronsnaps

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Låt fläder och citron ge smak åt midsommarnubben.

Tillagningstid: 5 min + ca 3 dygn
3,5 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (3)
  • 35 cl brännvin (okryddad sprit, t ex vodka)
  • 3 fläderblomsklase + 1 klase till garnering
  • 1 citron, endast skalet

Gör så här

  1. Häll upp brännvinet i en burk eller en flaska med bred hals. Tvätta citronen och skala av enbart det gula på skalet med en potatisskalare. Lägg citronskalen i spriten och ställ i kylen över natten.
  2. Lägg i blomklasar och låt flaskan/burken stå ytterligare 1–2 dygn i kylen. Sila spriten genom ett kaffefilter. Häll upp i en flaska och förvara mörkt och svalt.
  3. Vid servering lägg i 1 fläderblomma och ev citronskal som garnering. Servera snapsen väl kyld.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Mascarponekräm med nektariner och hallonsås

(1)

Tropisk marängsviss

(1)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(3)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Mangobowl med kokos

(7)

Jordgubbssmoothie

(96)

Sommarsallad med jordgubbar och ädelost

(0)

Tiramisù med hallon och lime

(14)
3 st
  • Ingredienser (3)
  • 35 cl brännvin (okryddad sprit, t ex vodka)
  • 3 fläderblomsklase + 1 klase till garnering
  • 1 citron, endast skalet

Fläder- och citronsnaps

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Låt fläder och citron ge smak åt midsommarnubben.

Tillagningstid: 5 min + ca 3 dygn
3,5 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Häll upp brännvinet i en burk eller en flaska med bred hals. Tvätta citronen och skala av enbart det gula på skalet med en potatisskalare. Lägg citronskalen i spriten och ställ i kylen över natten.
  2. Lägg i blomklasar och låt flaskan/burken stå ytterligare 1–2 dygn i kylen. Sila spriten genom ett kaffefilter. Häll upp i en flaska och förvara mörkt och svalt.
  3. Vid servering lägg i 1 fläderblomma och ev citronskal som garnering. Servera snapsen väl kyld.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Mascarponekräm med nektariner och hallonsås

(1)

Tropisk marängsviss

(1)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(3)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Mangobowl med kokos

(7)

Jordgubbssmoothie

(96)

Sommarsallad med jordgubbar och ädelost

(0)

Tiramisù med hallon och lime

(14)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies