För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Fläder- och citronsnaps

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Låt fläder och citron ge smak åt midsommarnubben.

Tillagningstid: 5 min + ca 3 dygn
3,5 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 35 cl brännvin (okryddad sprit, t ex vodka)
  • 3 fläderblomsklase + 1 klase till garnering
  • 1 citron, endast skalet

Gör så här

  1. Häll upp brännvinet i en burk eller en flaska med bred hals. Tvätta citronen och skala av enbart det gula på skalet med en potatisskalare. Lägg citronskalen i spriten och ställ i kylen över natten.
  2. Lägg i blomklasar och låt flaskan/burken stå ytterligare 1–2 dygn i kylen. Sila spriten genom ett kaffefilter. Häll upp i en flaska och förvara mörkt och svalt.
  3. Vid servering lägg i 1 fläderblomma och ev citronskal som garnering. Servera snapsen väl kyld.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Salsa med lingon och äpple

(2)

Gino med glass

(11)

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

(11)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(30)

Mumsig hallonlemonad

(20)

Fläderlemonad med hallon

(1)

Lingonkokta päron med vaniljcreme

(17)

Hallondaiquiri

(50)
3 st
  • Ingredienser (3)
  • 35 cl brännvin (okryddad sprit, t ex vodka)
  • 3 fläderblomsklase + 1 klase till garnering
  • 1 citron, endast skalet

Fläder- och citronsnaps

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Låt fläder och citron ge smak åt midsommarnubben.

Tillagningstid: 5 min + ca 3 dygn
3,5 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Häll upp brännvinet i en burk eller en flaska med bred hals. Tvätta citronen och skala av enbart det gula på skalet med en potatisskalare. Lägg citronskalen i spriten och ställ i kylen över natten.
  2. Lägg i blomklasar och låt flaskan/burken stå ytterligare 1–2 dygn i kylen. Sila spriten genom ett kaffefilter. Häll upp i en flaska och förvara mörkt och svalt.
  3. Vid servering lägg i 1 fläderblomma och ev citronskal som garnering. Servera snapsen väl kyld.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Salsa med lingon och äpple

(2)

Gino med glass

(11)

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

(11)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(30)

Mumsig hallonlemonad

(20)

Fläderlemonad med hallon

(1)

Lingonkokta päron med vaniljcreme

(17)

Hallondaiquiri

(50)