Fiskspett med vietnamesisk sås med jordnötter

Betyg (1-5):
2.48 (21 betyg)

Tillagningstid: 30 min + 30 min att rimma
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 13 st
  • 600 g fisk, t ex torskrygg och laxfilé
  • 1 msk flingsalt
  • 1 msk strösocker
  • 4 citrongräs som grillpinnar
  • 1 msk olja
  • Vietnamesisk sås med jordnötter:
  • 2 msk finhackat citrongräs
  • 2 finhackade röd chili
  • 3 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 0.5 dl rörsocker
  • 0.5 dl vatten
  • 1 msk fisksås
  • 0.5 dl hackade salta jordnötter

Gör så här

  1. Skär fisken i stora bitar, torsken lite tunnare än laxen, ca 50 g per bit. Lägg i en bunke och blanda runt med salt och socker. Låt vila 30 min i rumstemperatur.
  2. Trä igenom ett spett i fiskbitarna för att göra det möjligt att sedan trä fiskbitarna på citrongräset. Gör likadant med alla fiskbitar och sätt sedan 3 bitar på varje citrongräs.
  3. Pensla spetten med lite olja och grilla dem på het grill, gärna på ett fiskgrillgaller. Grilla fisken till en innertemperatur på 50°, ca 6 min.

Vietnamesisk sås med jordnötter:

  1. Blanda alla ingredienserna till såsen, utom jordnötterna, i en kastrull. Värm under omrörning tills sockret har löst sig, vänd ner jordnötterna. Ringla såsen över fisken vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Susanne

2016-04-19

Supergod! Funkar lika bra att steka i stekpanna och servera såsen till.

Liknande recept

Krämig wasabisill - Coop

(6)

Inkokt lax med ingefära och krämig wasabisås - Coop

(0)

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax - Coop

(53)

Laxsida med picklad färskpotatissallad - Coop

(8)

Laxtaco - Coop

(6)

Fisktaco med mangosalsa - Coop

(21)
13 st
  • Ingredienser 13 st
  • 600 g fisk, t ex torskrygg och laxfilé
  • 1 msk flingsalt
  • 1 msk strösocker
  • 4 citrongräs som grillpinnar
  • 1 msk olja
  • Vietnamesisk sås med jordnötter:
  • 2 msk finhackat citrongräs
  • 2 finhackade röd chili
  • 3 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 0.5 dl rörsocker
  • 0.5 dl vatten
  • 1 msk fisksås
  • 0.5 dl hackade salta jordnötter

Fiskspett med vietnamesisk sås med jordnötter

Betyg (1-5):
2.48 (21 betyg)

Tillagningstid: 30 min + 30 min att rimma
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär fisken i stora bitar, torsken lite tunnare än laxen, ca 50 g per bit. Lägg i en bunke och blanda runt med salt och socker. Låt vila 30 min i rumstemperatur.
  2. Trä igenom ett spett i fiskbitarna för att göra det möjligt att sedan trä fiskbitarna på citrongräset. Gör likadant med alla fiskbitar och sätt sedan 3 bitar på varje citrongräs.
  3. Pensla spetten med lite olja och grilla dem på het grill, gärna på ett fiskgrillgaller. Grilla fisken till en innertemperatur på 50°, ca 6 min.

Vietnamesisk sås med jordnötter:

  1. Blanda alla ingredienserna till såsen, utom jordnötterna, i en kastrull. Värm under omrörning tills sockret har löst sig, vänd ner jordnötterna. Ringla såsen över fisken vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Susanne

2016-04-19

Supergod! Funkar lika bra att steka i stekpanna och servera såsen till.

Liknande recept

Krämig wasabisill - Coop

(6)

Inkokt lax med ingefära och krämig wasabisås - Coop

(0)

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax - Coop

(53)

Laxsida med picklad färskpotatissallad - Coop

(8)

Laxtaco - Coop

(6)

Fisktaco med mangosalsa - Coop

(21)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies