Fiskspett med vietnamesisk sås med jordnötter

Betyg (1-5):
2.48 (21 betyg)

Tillagningstid: 30 min + 30 min att rimma
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 600 g fisk, t ex torskrygg och laxfilé
  • 1 msk flingsalt
  • 1 msk strösocker
  • 4 citrongräs som grillpinnar
  • 1 msk olja
  • Vietnamesisk sås med jordnötter:
  • 2 msk finhackat citrongräs
  • 2 finhackade röd chili
  • 3 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 0.5 dl rörsocker
  • 0.5 dl vatten
  • 1 msk fisksås
  • 0.5 dl hackade salta jordnötter

Gör så här

  1. Skär fisken i stora bitar, torsken lite tunnare än laxen, ca 50 g per bit. Lägg i en bunke och blanda runt med salt och socker. Låt vila 30 min i rumstemperatur.
  2. Trä igenom ett spett i fiskbitarna för att göra det möjligt att sedan trä fiskbitarna på citrongräset. Gör likadant med alla fiskbitar och sätt sedan 3 bitar på varje citrongräs.
  3. Pensla spetten med lite olja och grilla dem på het grill, gärna på ett fiskgrillgaller. Grilla fisken till en innertemperatur på 50°, ca 6 min.

Vietnamesisk sås med jordnötter:

  1. Blanda alla ingredienserna till såsen, utom jordnötterna, i en kastrull. Värm under omrörning tills sockret har löst sig, vänd ner jordnötterna. Ringla såsen över fisken vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Susanne

2016-04-19

Supergod! Funkar lika bra att steka i stekpanna och servera såsen till.

Liknande recept

Kall inkokt rosa lax

(4)

Skaldjurscheesecake

(33)

Senapssill och lingonsill

(17)

Lax med salsa verde

(0)

Lax- och spenatpaj

(90)

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

(4)

Gravad röding

(22)

Kokospanerade tonfiskbollar med doppsås

(8)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 600 g fisk, t ex torskrygg och laxfilé
  • 1 msk flingsalt
  • 1 msk strösocker
  • 4 citrongräs som grillpinnar
  • 1 msk olja
  • Vietnamesisk sås med jordnötter:
  • 2 msk finhackat citrongräs
  • 2 finhackade röd chili
  • 3 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 0.5 dl rörsocker
  • 0.5 dl vatten
  • 1 msk fisksås
  • 0.5 dl hackade salta jordnötter

Fiskspett med vietnamesisk sås med jordnötter

Betyg (1-5):
2.48 (21 betyg)

Tillagningstid: 30 min + 30 min att rimma
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär fisken i stora bitar, torsken lite tunnare än laxen, ca 50 g per bit. Lägg i en bunke och blanda runt med salt och socker. Låt vila 30 min i rumstemperatur.
  2. Trä igenom ett spett i fiskbitarna för att göra det möjligt att sedan trä fiskbitarna på citrongräset. Gör likadant med alla fiskbitar och sätt sedan 3 bitar på varje citrongräs.
  3. Pensla spetten med lite olja och grilla dem på het grill, gärna på ett fiskgrillgaller. Grilla fisken till en innertemperatur på 50°, ca 6 min.

Vietnamesisk sås med jordnötter:

  1. Blanda alla ingredienserna till såsen, utom jordnötterna, i en kastrull. Värm under omrörning tills sockret har löst sig, vänd ner jordnötterna. Ringla såsen över fisken vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Susanne

2016-04-19

Supergod! Funkar lika bra att steka i stekpanna och servera såsen till.

Liknande recept

Kall inkokt rosa lax

(4)

Skaldjurscheesecake

(33)

Senapssill och lingonsill

(17)

Lax med salsa verde

(0)

Lax- och spenatpaj

(90)

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

(4)

Gravad röding

(22)

Kokospanerade tonfiskbollar med doppsås

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies