Fiskpinnar med mumsigt mos och picklad sallad

Betyg (1-5):
3.78 (9 betyg)

Hemgjorda eller fiskade i frysdisken; oavsett vad du väljer är de här tillbehören supergoda till.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 600 g potatis
  • 300 g jordärtskocka
  • 1 dl mjölk
  • Fiskpinnar
  • 600 g fisk, t ex rödspetta
  • 0.5 dl vetemjöl eller mandelmjöl
  • 1 ägg
  • 2 dl ströbröd, gärna panko
  • 50 g smör
  • 1 msk olja
  • Picklad sallad
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl ljummet vatten
  • 3 tomater
  • 0.5 gurka
  • 0.5 rödlök

Gör så här

  1. Mos: Skala och koka potatis och jordärtskocka mjuka i saltat vatten. Krossa med en ballongvisp, tillsätt smör och mjölk. Rör om till en krämig puré och smaka av med salt.

Fiskpinnar:

  1. Skär fisken i avlånga bitar. Vänd runt i mjöl och doppa sedan i lättvispat ägg. Lyft över med en gaffel till en skål med ströbröd och salt.
  2. Vänd runt så fisken blir helt täckt. Stek fiskpinnarna i smör och olja på medelvärme till fin färg på båda sidor.

Sallad:

  1. Rör ut sockret i ättiksprit och vatten i en skål. Skär tomat och gurka i mindre bitar och finhacka löken. Rör ner grönsakerna i lagen och smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop webbredaktör

2018-05-21

Till Rolf: det ska vara 0,5 dl ättika. Lycka till! :)

Rolf

2018-05-12

Saknar mängden ättiksprit i den picklade salladen.

Cecilia

2017-03-28

Uppskattat av hela familjen!

Liknande recept

Laxpudding - enkelt recept

(42)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Enkel tomatsoppa med grädde

(41)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)

Gulasch med bönor

(22)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 600 g potatis
  • 300 g jordärtskocka
  • 1 dl mjölk
  • Fiskpinnar
  • 600 g fisk, t ex rödspetta
  • 0.5 dl vetemjöl eller mandelmjöl
  • 1 ägg
  • 2 dl ströbröd, gärna panko
  • 50 g smör
  • 1 msk olja
  • Picklad sallad
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl ljummet vatten
  • 3 tomater
  • 0.5 gurka
  • 0.5 rödlök

Fiskpinnar med mumsigt mos och picklad sallad

Betyg (1-5):
3.78 (9 betyg)

Hemgjorda eller fiskade i frysdisken; oavsett vad du väljer är de här tillbehören supergoda till.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mos: Skala och koka potatis och jordärtskocka mjuka i saltat vatten. Krossa med en ballongvisp, tillsätt smör och mjölk. Rör om till en krämig puré och smaka av med salt.

Fiskpinnar:

  1. Skär fisken i avlånga bitar. Vänd runt i mjöl och doppa sedan i lättvispat ägg. Lyft över med en gaffel till en skål med ströbröd och salt.
  2. Vänd runt så fisken blir helt täckt. Stek fiskpinnarna i smör och olja på medelvärme till fin färg på båda sidor.

Sallad:

  1. Rör ut sockret i ättiksprit och vatten i en skål. Skär tomat och gurka i mindre bitar och finhacka löken. Rör ner grönsakerna i lagen och smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop webbredaktör

2018-05-21

Till Rolf: det ska vara 0,5 dl ättika. Lycka till! :)

Rolf

2018-05-12

Saknar mängden ättiksprit i den picklade salladen.

Cecilia

2017-03-28

Uppskattat av hela familjen!

Liknande recept

Laxpudding - enkelt recept

(42)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Enkel tomatsoppa med grädde

(41)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)

Gulasch med bönor

(22)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies