Fisknuggets

Betyg (1-5):
3.44 (16 betyg)

Goda små fisknuggets med smak av paprika och chili.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 11 st
  • 500 g torsk - eller sejfilé
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk chilipulver
  • 0.5 dl ljusa sesamfrön
  • 6 msk olja till stekning
  • Rostad klyftpotatis:
  • 2 klyftade bakpotatisar
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Lägg potatisklyftorna på bakplåtspapper i långpanna och ringla över hälften av olivoljan. Salta. Ställ in i ugnen 25-30 minuter tills de är mjuka och har fått färg.
  2. Torka av fisken med hushållspapper. Vänd fiskbitarna i mjöl. Vispa upp ägget lätt. Blanda ströbröd, paprikapulver, chilipulver, salt och sesamfrön. Doppa de mjölade fiskbitarna först i ägget och sedan i ströbrödsblandningen.
  3. Hetta upp hälften av oljan i en stekpanna. Stek hälften av fisken tills de fått färg, vänd dem och stek andra sidan, cirka 3 minuter per sida. Låt rinna av på hushållspapper. Gör likadant med resten av fisken.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Up

2012-01-24

Doppade i majjo, kanon med potatisen till.. Även en god soya funkar fint att doppa i.

Ninna/webbredaktionen

2012-01-04

En tomatsalsa, coleslaw eller tsatziki brukar smaka gott till stekt fisk. Ett annat alternativ är att doppa dem i sweet chilisås.

Emelie

2012-01-03

Finns det någon sås som ni kan rekommendera till fiskbitarna?

Ninna/webbredaktionen

2011-12-06

Självklart ska det vara salt på fisken och 1 tsk blir lagom. Vi lägger till det i receptet. Tack för att du var observant.

Suss

2011-12-05

Ska det inte vara något salt på fisken.

Liknande recept

Bruschetta med kyckling - Coop

(8)

Örtfrittata - Coop

(1)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(41)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(173)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(3)

Mangobiffsallad med nudlar - Coop

(13)

Köttfärssoppa tacostyle - Coop

(10)
11 st
  • Ingredienser 11 st
  • 500 g torsk - eller sejfilé
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk chilipulver
  • 0.5 dl ljusa sesamfrön
  • 6 msk olja till stekning
  • Rostad klyftpotatis:
  • 2 klyftade bakpotatisar
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt

Fisknuggets

Betyg (1-5):
3.44 (16 betyg)

Goda små fisknuggets med smak av paprika och chili.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg potatisklyftorna på bakplåtspapper i långpanna och ringla över hälften av olivoljan. Salta. Ställ in i ugnen 25-30 minuter tills de är mjuka och har fått färg.
  2. Torka av fisken med hushållspapper. Vänd fiskbitarna i mjöl. Vispa upp ägget lätt. Blanda ströbröd, paprikapulver, chilipulver, salt och sesamfrön. Doppa de mjölade fiskbitarna först i ägget och sedan i ströbrödsblandningen.
  3. Hetta upp hälften av oljan i en stekpanna. Stek hälften av fisken tills de fått färg, vänd dem och stek andra sidan, cirka 3 minuter per sida. Låt rinna av på hushållspapper. Gör likadant med resten av fisken.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Up

2012-01-24

Doppade i majjo, kanon med potatisen till.. Även en god soya funkar fint att doppa i.

Ninna/webbredaktionen

2012-01-04

En tomatsalsa, coleslaw eller tsatziki brukar smaka gott till stekt fisk. Ett annat alternativ är att doppa dem i sweet chilisås.

Emelie

2012-01-03

Finns det någon sås som ni kan rekommendera till fiskbitarna?

Ninna/webbredaktionen

2011-12-06

Självklart ska det vara salt på fisken och 1 tsk blir lagom. Vi lägger till det i receptet. Tack för att du var observant.

Suss

2011-12-05

Ska det inte vara något salt på fisken.

Liknande recept

Bruschetta med kyckling - Coop

(8)

Örtfrittata - Coop

(1)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(41)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(173)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(3)

Mangobiffsallad med nudlar - Coop

(13)

Köttfärssoppa tacostyle - Coop

(10)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies