För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Fiskfilé à la Skagen

Betyg (1-5):
3.5 (4 betyg)

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g torskfilé eller hokifilé
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 msk kapris
  • 1 dl hackade inlagda rödbetor
  • 1 dl finhackad ättiksgurka
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 800 g kokt potatis
  • 1 citron, i klyftor
  • 300 g blandad sallad

Gör så här

  1. Dela filéerna i portionsbitar. Vänd dem i mjöl blandat med salt och lite peppar. Stek dem i fett i en stekpanna, 2-3 minuter per sida. Ta upp fisken och håll den varm.
  2. Lägg kapris, rödbeta och gurka i pannan och fräs ett par minuter. Häll blandningen över fisken.

Servering

Servera med pressad potatis, citronklyftor och en sallad med grönsaker, gärna ärtskott eller sockerärtor

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ljummen sallad med varmrökt lax

(9)

Fish and chips

(18)

Färskostgratinerad lax

(18)

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

(6)

Skrei i ugn med rotfrukter

(22)

Ugnsbakad lax med grönsaksstrimlor

(7)

Torskrygg med med rödbetor, kaprisbär och brynt smör

(20)

Fiskgryta med fänkål och rotselleri

(31)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 600 g torskfilé eller hokifilé
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 msk kapris
  • 1 dl hackade inlagda rödbetor
  • 1 dl finhackad ättiksgurka
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 800 g kokt potatis
  • 1 citron, i klyftor
  • 300 g blandad sallad

Fiskfilé à la Skagen

Betyg (1-5):
3.5 (4 betyg)

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela filéerna i portionsbitar. Vänd dem i mjöl blandat med salt och lite peppar. Stek dem i fett i en stekpanna, 2-3 minuter per sida. Ta upp fisken och håll den varm.
  2. Lägg kapris, rödbeta och gurka i pannan och fräs ett par minuter. Häll blandningen över fisken.

Servering

Servera med pressad potatis, citronklyftor och en sallad med grönsaker, gärna ärtskott eller sockerärtor

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ljummen sallad med varmrökt lax

(9)

Fish and chips

(18)

Färskostgratinerad lax

(18)

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

(6)

Skrei i ugn med rotfrukter

(22)

Ugnsbakad lax med grönsaksstrimlor

(7)

Torskrygg med med rödbetor, kaprisbär och brynt smör

(20)

Fiskgryta med fänkål och rotselleri

(31)