Fiskfilé à la Skagen

Betyg (1-5):
3.67 (3 betyg)

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 600 g torskfilé eller hokifilé
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 msk kapris
  • 1 dl hackade inlagda rödbetor
  • 1 dl finhackad ättiksgurka
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 800 g kokt potatis
  • 1 citron, i klyftor
  • 300 g blandad sallad

Gör så här

  1. Dela filéerna i portionsbitar. Vänd dem i mjöl blandat med salt och lite peppar. Stek dem i fett i en stekpanna, 2-3 minuter per sida. Ta upp fisken och håll den varm.
  2. Lägg kapris, rödbeta och gurka i pannan och fräs ett par minuter. Häll blandningen över fisken.

Servering

Servera med pressad potatis, citronklyftor och en sallad med grönsaker, gärna ärtskott eller sockerärtor

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Torskrygg med med rödbetor, kaprisbär och brynt smör

(18)

Ugnsbakad lax med grönsaksstrimlor

(6)

Fiskgryta med fänkål och rotselleri

(21)

Lax med krämiga rotsaker

(7)

Torskrygg med strimlad kålrot och pepparrotssås

(37)

Lättrimmad skrei med rotfruktsstrimmel och ingefärsyoghurt

(21)

Toscansk lax i ugn med råstekt rotselleri

(5)

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

(3)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 600 g torskfilé eller hokifilé
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 msk kapris
  • 1 dl hackade inlagda rödbetor
  • 1 dl finhackad ättiksgurka
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 800 g kokt potatis
  • 1 citron, i klyftor
  • 300 g blandad sallad

Fiskfilé à la Skagen

Betyg (1-5):
3.67 (3 betyg)

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela filéerna i portionsbitar. Vänd dem i mjöl blandat med salt och lite peppar. Stek dem i fett i en stekpanna, 2-3 minuter per sida. Ta upp fisken och håll den varm.
  2. Lägg kapris, rödbeta och gurka i pannan och fräs ett par minuter. Häll blandningen över fisken.

Servering

Servera med pressad potatis, citronklyftor och en sallad med grönsaker, gärna ärtskott eller sockerärtor

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Torskrygg med med rödbetor, kaprisbär och brynt smör

(18)

Ugnsbakad lax med grönsaksstrimlor

(6)

Fiskgryta med fänkål och rotselleri

(21)

Lax med krämiga rotsaker

(7)

Torskrygg med strimlad kålrot och pepparrotssås

(37)

Lättrimmad skrei med rotfruktsstrimmel och ingefärsyoghurt

(21)

Toscansk lax i ugn med råstekt rotselleri

(5)

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies