Fiskfilé à la Skagen

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.5 (4 betyg)

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g torskfilé eller hokifilé
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 msk kapris
  • 1 dl hackade inlagda rödbetor
  • 1 dl finhackad ättiksgurka
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 800 g kokt potatis
  • 1 citron, i klyftor
  • 300 g blandad sallad

Gör så här

  1. Dela filéerna i portionsbitar. Vänd dem i mjöl blandat med salt och lite peppar. Stek dem i fett i en stekpanna, 2-3 minuter per sida. Ta upp fisken och håll den varm.
  2. Lägg kapris, rödbeta och gurka i pannan och fräs ett par minuter. Häll blandningen över fisken.

Servering

Servera med pressad potatis, citronklyftor och en sallad med grönsaker, gärna ärtskott eller sockerärtor

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Fiskgryta med fänkål och rotselleri

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Gryta på fisk och rotisar

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Toscansk lax i ugn med råstekt rotselleri

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Ugnsbakad lax med grönsaksstrimlor

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Ljummen sallad med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Laxpudding med jordärtskocka

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Torskrygg med strimlad kålrot och pepparrotssås

Betyg
Betyg
(48)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 600 g torskfilé eller hokifilé
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 msk kapris
  • 1 dl hackade inlagda rödbetor
  • 1 dl finhackad ättiksgurka
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 800 g kokt potatis
  • 1 citron, i klyftor
  • 300 g blandad sallad

Fiskfilé à la Skagen

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.5 (4 betyg)

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela filéerna i portionsbitar. Vänd dem i mjöl blandat med salt och lite peppar. Stek dem i fett i en stekpanna, 2-3 minuter per sida. Ta upp fisken och håll den varm.
  2. Lägg kapris, rödbeta och gurka i pannan och fräs ett par minuter. Häll blandningen över fisken.

Servering

Servera med pressad potatis, citronklyftor och en sallad med grönsaker, gärna ärtskott eller sockerärtor

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Fiskgryta med fänkål och rotselleri

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Gryta på fisk och rotisar

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Toscansk lax i ugn med råstekt rotselleri

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Ugnsbakad lax med grönsaksstrimlor

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Ljummen sallad med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Laxpudding med jordärtskocka

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Torskrygg med strimlad kålrot och pepparrotssås

Betyg
Betyg
(48)