Fiskburgare med kikärtsgryta

Betyg (1-5):
3.18 (17 betyg)

Havsbiffar med asiatisk touch i nyttigt och kryddigt sällskap.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (16)
  • 500 g vit fiskfilé t ex sej, torsk eller kolja
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör till stekning
  • 0.5 dl grädde
  • 1 msk potatismjöl
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 0.5 krm kajennpeppar
  • 1 dl hackad färsk koriander
  • Till kikärtsgrytan:
  • 2 gula lökar
  • 1 msk olja
  • 1 msk malen koriander
  • 1 msk mald spiskummin
  • 400 g sköljda, avrunna kikärter
  • 200 g bladspenat
  • 3 dl äppeljuice
  • 1 grönsaksbuljongtärning

Gör så här

Burgaren

  1. Skala och finhacka löken. Fräs den i matfettet utan att den tar färg. Låt svalna. Skär fiskfilén i bitar. Lägg ner i en matberedare tillsammans med lök, grädde och kryddor och kör snabbt till en färs.
  2. Forma fyra biffar, hetta upp matfett i en stekpanna och stek på svag värme, ca 2 minuter per sida.

Kikärtsgryta

  1. Skala lökarna och skör i klyftor. Hetta upp olja i en gryta, lägg i lök, curry och spiskummin och låt allt fräsa några minuter.
  2. Tillsätt kikärtorna, spenat, äppeljuice och buljong. Låt koka ca 5 minuter. Red av med lite majsena och smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera grytan med burgaren och ev lite kokt ris.

Tips

Byt ut hälften av de vita filéerna mot lax och få en snäppet rikare fiskfärs.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2011-12-26

A-Chs fiskfärs

Liknande recept

Tonfisksallad med vita bönor

(14)

Krämig fisksoppa med pepparrot och krutonger

(15)

Mungbönsallad med halstrad lax

(12)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 500 g vit fiskfilé t ex sej, torsk eller kolja
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör till stekning
  • 0.5 dl grädde
  • 1 msk potatismjöl
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 0.5 krm kajennpeppar
  • 1 dl hackad färsk koriander
  • Till kikärtsgrytan:
  • 2 gula lökar
  • 1 msk olja
  • 1 msk malen koriander
  • 1 msk mald spiskummin
  • 400 g sköljda, avrunna kikärter
  • 200 g bladspenat
  • 3 dl äppeljuice
  • 1 grönsaksbuljongtärning

Fiskburgare med kikärtsgryta

Betyg (1-5):
3.18 (17 betyg)

Havsbiffar med asiatisk touch i nyttigt och kryddigt sällskap.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Burgaren

  1. Skala och finhacka löken. Fräs den i matfettet utan att den tar färg. Låt svalna. Skär fiskfilén i bitar. Lägg ner i en matberedare tillsammans med lök, grädde och kryddor och kör snabbt till en färs.
  2. Forma fyra biffar, hetta upp matfett i en stekpanna och stek på svag värme, ca 2 minuter per sida.

Kikärtsgryta

  1. Skala lökarna och skör i klyftor. Hetta upp olja i en gryta, lägg i lök, curry och spiskummin och låt allt fräsa några minuter.
  2. Tillsätt kikärtorna, spenat, äppeljuice och buljong. Låt koka ca 5 minuter. Red av med lite majsena och smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera grytan med burgaren och ev lite kokt ris.

Tips

Byt ut hälften av de vita filéerna mot lax och få en snäppet rikare fiskfärs.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2011-12-26

A-Chs fiskfärs

Liknande recept

Tonfisksallad med vita bönor

(14)

Krämig fisksoppa med pepparrot och krutonger

(15)

Mungbönsallad med halstrad lax

(12)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies