Fiskbullar i citrongräddsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.72 (18 betyg)

Hemmagjorda fiskbollar i gräddig citronsås

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g potatis
  • 400 g fryst torskfilé eller sej (tinad)
  • 1 ägg
  • 0.5 dl finhackad dill
  • 0.5 dl riven gul lök
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • 1 tsk salt
  • Citrongräddsås
  • 3 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 3 dl grädde
  • 0.5 citron, pressad saft
  • Fänkålssallad
  • 1 fänkål, tunt hyvlad
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 50 g ärtskott
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Finhacka fisken till en färs eller mixa hastigt i en maskin med knivblad. Blanda med ägg, dill, lök, citronskal och salt.
  2. Häll av ev vätska som bildas. Forma små bollar med blöta händer.

Sås:

  1. Koka upp vattnet och smula ner buljongtärningen. Tillsätt grädde och citronsaft. Lägg försiktigt ner bollarna i såsen.
  2. Låt puttra på låg värme tills de är klara, 7–10 min. Krama runt fänkålen med citronsaft och salt. Vänd ner ärtskotten.
  3. Servera fiskbollarna med kokt potatis och fänkålssallad.

Tips

En vanlig blandad grönsallad från en mixpåse, med vinägrette till, funkar lika bra som tillbehör.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Erik

2020-09-03

Verkligen jättegott. Jag la till ungefär halv deciliter ströbröd till smeten och den höll ihop bra.

Dahyu

2017-12-25

Jag kokade fänkål i såsen. Det blev gott.

Maria

2017-12-20

Höll inte ihop... ska det stå..

Maria

2017-12-20

Mina bollar hälsinge ihop!

Petra

2017-08-29

Glömde ägget, gick lika bra ändå!

Fredrik

2017-04-17

Enkelt och mycket gott! Mina bullar föll inte sönder utan höll en bra konsistens. Jag finhackade löken först, sedan körde jag alla ingredienser i bullarna i matberedaren till det var en ganska finfördelad röra. Använde dock mer citronsaft i såsen för att få en tydligare citronkaraktär och kokade längre än angiven tid (men det kanske inte behövdes egentligen, gjorde inget test efter sju minuter).

förBjörn

2017-03-15

Och koktiden............

Magoo

2017-03-14

De faller sönder helt till en, visserligen god, men inte planerad röra! Saknas tex mjöl i receptet på bollarna?

Liknande recept

Spara recept

Laxpaj med potatis

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Strömmingslåda med anjovis och färska örter

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Fiskbullar i thaisås

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Laxsida med couscoussallad

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Tacogratäng - barnens bästa recept

Betyg
Betyg
(17)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 800 g potatis
  • 400 g fryst torskfilé eller sej (tinad)
  • 1 ägg
  • 0.5 dl finhackad dill
  • 0.5 dl riven gul lök
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • 1 tsk salt
  • Citrongräddsås
  • 3 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 3 dl grädde
  • 0.5 citron, pressad saft
  • Fänkålssallad
  • 1 fänkål, tunt hyvlad
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 50 g ärtskott
  • 1 krm salt

Fiskbullar i citrongräddsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.72 (18 betyg)

Hemmagjorda fiskbollar i gräddig citronsås

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Finhacka fisken till en färs eller mixa hastigt i en maskin med knivblad. Blanda med ägg, dill, lök, citronskal och salt.
  2. Häll av ev vätska som bildas. Forma små bollar med blöta händer.

Sås:

  1. Koka upp vattnet och smula ner buljongtärningen. Tillsätt grädde och citronsaft. Lägg försiktigt ner bollarna i såsen.
  2. Låt puttra på låg värme tills de är klara, 7–10 min. Krama runt fänkålen med citronsaft och salt. Vänd ner ärtskotten.
  3. Servera fiskbollarna med kokt potatis och fänkålssallad.

Tips

En vanlig blandad grönsallad från en mixpåse, med vinägrette till, funkar lika bra som tillbehör.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Erik

2020-09-03

Verkligen jättegott. Jag la till ungefär halv deciliter ströbröd till smeten och den höll ihop bra.

Dahyu

2017-12-25

Jag kokade fänkål i såsen. Det blev gott.

Maria

2017-12-20

Höll inte ihop... ska det stå..

Maria

2017-12-20

Mina bollar hälsinge ihop!

Petra

2017-08-29

Glömde ägget, gick lika bra ändå!

Fredrik

2017-04-17

Enkelt och mycket gott! Mina bullar föll inte sönder utan höll en bra konsistens. Jag finhackade löken först, sedan körde jag alla ingredienser i bullarna i matberedaren till det var en ganska finfördelad röra. Använde dock mer citronsaft i såsen för att få en tydligare citronkaraktär och kokade längre än angiven tid (men det kanske inte behövdes egentligen, gjorde inget test efter sju minuter).

förBjörn

2017-03-15

Och koktiden............

Magoo

2017-03-14

De faller sönder helt till en, visserligen god, men inte planerad röra! Saknas tex mjöl i receptet på bollarna?

Liknande recept

Spara recept

Laxpaj med potatis

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Strömmingslåda med anjovis och färska örter

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Fiskbullar i thaisås

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Laxsida med couscoussallad

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Tacogratäng - barnens bästa recept

Betyg
Betyg
(17)