Fiskbullar i citrongräddsås

Betyg (1-5):
3.88 (17 betyg)

Hemmagjorda fiskbollar i gräddig citronsås

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 13 st
  • 800 g potatis
  • 400 g fryst torskfilé eller sej (tinad)
  • 1 ägg
  • 0.5 dl finhackad dill
  • 0.5 dl riven gul lök
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • Citrongräddsås
  • 3 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 3 dl grädde
  • 0.5 citron, pressad saft
  • Fänkålssallad
  • 1 fänkål, tunt hyvlad
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 50 g ärtskott

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Finhacka fisken till en färs eller mixa hastigt i en maskin med knivblad. Blanda med ägg, dill, lök, citronskal och salt.
  2. Häll av ev vätska som bildas. Forma små bollar med blöta händer.

Sås:

  1. Koka upp vattnet och smula ner buljongtärningen. Tillsätt grädde och citronsaft. Lägg försiktigt ner bollarna i såsen.
  2. Låt puttra på låg värme tills de är klara, 7–10 min. Krama runt fänkålen med citronsaft och salt. Vänd ner ärtskotten.
  3. Servera fiskbollarna med kokt potatis och fänkålssallad.

Tips

En vanlig blandad grönsallad från en mixpåse, med vinägrette till, funkar lika bra som tillbehör.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Dahyu

2017-12-25

Jag kokade fänkål i såsen. Det blev gott.

Maria

2017-12-20

Höll inte ihop... ska det stå..

Maria

2017-12-20

Mina bollar hälsinge ihop!

Petra

2017-08-29

Glömde ägget, gick lika bra ändå!

Fredrik

2017-04-17

Enkelt och mycket gott! Mina bullar föll inte sönder utan höll en bra konsistens. Jag finhackade löken först, sedan körde jag alla ingredienser i bullarna i matberedaren till det var en ganska finfördelad röra. Använde dock mer citronsaft i såsen för att få en tydligare citronkaraktär och kokade längre än angiven tid (men det kanske inte behövdes egentligen, gjorde inget test efter sju minuter).

förBjörn

2017-03-15

Och koktiden............

Magoo

2017-03-14

De faller sönder helt till en, visserligen god, men inte planerad röra! Saknas tex mjöl i receptet på bollarna?

Liknande recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)

Gazpacho med pizzabullar - Coop

(9)

Matkassens caesarsallad - Coop

(30)

Pasta med tomatsås och gratinerad fetaost - Coop

(3)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(10)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(3)

Bruschetta med kyckling - Coop

(8)
13 st
  • Ingredienser 13 st
  • 800 g potatis
  • 400 g fryst torskfilé eller sej (tinad)
  • 1 ägg
  • 0.5 dl finhackad dill
  • 0.5 dl riven gul lök
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • Citrongräddsås
  • 3 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 3 dl grädde
  • 0.5 citron, pressad saft
  • Fänkålssallad
  • 1 fänkål, tunt hyvlad
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 50 g ärtskott

Fiskbullar i citrongräddsås

Betyg (1-5):
3.88 (17 betyg)

Hemmagjorda fiskbollar i gräddig citronsås

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Finhacka fisken till en färs eller mixa hastigt i en maskin med knivblad. Blanda med ägg, dill, lök, citronskal och salt.
  2. Häll av ev vätska som bildas. Forma små bollar med blöta händer.

Sås:

  1. Koka upp vattnet och smula ner buljongtärningen. Tillsätt grädde och citronsaft. Lägg försiktigt ner bollarna i såsen.
  2. Låt puttra på låg värme tills de är klara, 7–10 min. Krama runt fänkålen med citronsaft och salt. Vänd ner ärtskotten.
  3. Servera fiskbollarna med kokt potatis och fänkålssallad.

Tips

En vanlig blandad grönsallad från en mixpåse, med vinägrette till, funkar lika bra som tillbehör.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Dahyu

2017-12-25

Jag kokade fänkål i såsen. Det blev gott.

Maria

2017-12-20

Höll inte ihop... ska det stå..

Maria

2017-12-20

Mina bollar hälsinge ihop!

Petra

2017-08-29

Glömde ägget, gick lika bra ändå!

Fredrik

2017-04-17

Enkelt och mycket gott! Mina bullar föll inte sönder utan höll en bra konsistens. Jag finhackade löken först, sedan körde jag alla ingredienser i bullarna i matberedaren till det var en ganska finfördelad röra. Använde dock mer citronsaft i såsen för att få en tydligare citronkaraktär och kokade längre än angiven tid (men det kanske inte behövdes egentligen, gjorde inget test efter sju minuter).

förBjörn

2017-03-15

Och koktiden............

Magoo

2017-03-14

De faller sönder helt till en, visserligen god, men inte planerad röra! Saknas tex mjöl i receptet på bollarna?

Liknande recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)

Gazpacho med pizzabullar - Coop

(9)

Matkassens caesarsallad - Coop

(30)

Pasta med tomatsås och gratinerad fetaost - Coop

(3)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(10)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(3)

Bruschetta med kyckling - Coop

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies