Fisk- och räkspett med sötpotatis

Betyg (1-5):
3.75 (8 betyg)

Marinerade grillspett i smakrik marinad med lime, dijon och kajenn.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 500 g fiskfilé t.ex. lax, torsk
  • 300 g skalade räkor eller kräftstjärtar
  • Marinad/dressing:
  • 2 msk olja
  • 1 stor lime, pressad saft
  • 0.5 tsk dijonsenap
  • 2 krm kajennpeppar
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk färsk plockad koriander
  • Sötpotatis:
  • 750 g skivad sötpotatis
  • 1 msk olja
  • 150 g grönsallad
  • 1 dl crème fraiche saffran & tomat
  • 2 lime i klyftor

Gör så här

  1. Välj en eller två sorters fiskar. Skär dem i långa bitar, 3-4 cm breda. Lägg dem och skaldjuren i en skål. Vispa ihop dressingen och häll den över. Låt marinera ca 15 minuter i rumstemperatur eller ca 1 timme i kylen.Varva sedan fisk och skaldjur på blötlagda)grillpinnar. (Trä upp på dubbla spett så snurrar inte fisken runt.) Pensla potatisskivorna (behöver inte skalas) med olja och strö på lite salt.
  2. Lägg fiskspett och sötpotatis på grillen. Olja grillgallret så fastnar inte fisken. Grilla på båda sidor tills fisken är genomstekt och potatisen mjuk, 6-8 minuter.

Servering

Servera spett och potatis med grönsallad, en klick smaksatt crème fraiche och lime.

Tips

De färska korianderbladen går bra att byta ut till torkad, 1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad. Ett grönt tips är att ersätta fisk och skaldjur med quornfiléer delade på längden.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Skaldjurspaella

(8)

Smörgåstårta med smak av hav

(45)

Fiskspett från Sydostasien

(8)

Skaldjurscheesecake

(33)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 500 g fiskfilé t.ex. lax, torsk
  • 300 g skalade räkor eller kräftstjärtar
  • Marinad/dressing:
  • 2 msk olja
  • 1 stor lime, pressad saft
  • 0.5 tsk dijonsenap
  • 2 krm kajennpeppar
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk färsk plockad koriander
  • Sötpotatis:
  • 750 g skivad sötpotatis
  • 1 msk olja
  • 150 g grönsallad
  • 1 dl crème fraiche saffran & tomat
  • 2 lime i klyftor

Fisk- och räkspett med sötpotatis

Betyg (1-5):
3.75 (8 betyg)

Marinerade grillspett i smakrik marinad med lime, dijon och kajenn.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Välj en eller två sorters fiskar. Skär dem i långa bitar, 3-4 cm breda. Lägg dem och skaldjuren i en skål. Vispa ihop dressingen och häll den över. Låt marinera ca 15 minuter i rumstemperatur eller ca 1 timme i kylen.Varva sedan fisk och skaldjur på blötlagda)grillpinnar. (Trä upp på dubbla spett så snurrar inte fisken runt.) Pensla potatisskivorna (behöver inte skalas) med olja och strö på lite salt.
  2. Lägg fiskspett och sötpotatis på grillen. Olja grillgallret så fastnar inte fisken. Grilla på båda sidor tills fisken är genomstekt och potatisen mjuk, 6-8 minuter.

Servering

Servera spett och potatis med grönsallad, en klick smaksatt crème fraiche och lime.

Tips

De färska korianderbladen går bra att byta ut till torkad, 1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad. Ett grönt tips är att ersätta fisk och skaldjur med quornfiléer delade på längden.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Skaldjurspaella

(8)

Smörgåstårta med smak av hav

(45)

Fiskspett från Sydostasien

(8)

Skaldjurscheesecake

(33)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies