
Fisk- och räkspett med sötpotatis
Betyg (1-5):
Marinerade grillspett i smakrik marinad med lime, dijon och kajenn.
Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 500 g fiskfilé t.ex. lax, torsk
- 300 g skalade räkor eller kräftstjärtar
- Marinad/dressing:
- 2 msk olja
- 1 stor lime, pressad saft
- 0.5 tsk dijonsenap
- 2 krm kajennpeppar
- 1 krm vitpeppar
- 1 msk färsk plockad koriander
- 1 tsk salt
- Sötpotatis:
- 750 g skivad sötpotatis
- 1 msk olja
- 0.5 tsk salt
- 150 g grönsallad
- 1 dl crème fraiche saffran & tomat
- 2 lime i klyftor
Gör så här
- Välj en eller två sorters fiskar. Skär dem i långa bitar, 3-4 cm breda. Lägg dem och skaldjuren i en skål. Vispa ihop dressingen och häll den över. Låt marinera ca 15 minuter i rumstemperatur eller ca 1 timme i kylen.Varva sedan fisk och skaldjur på blötlagda)grillpinnar. (Trä upp på dubbla spett så snurrar inte fisken runt.) Pensla potatisskivorna (behöver inte skalas) med olja och strö på lite salt.
- Lägg fiskspett och sötpotatis på grillen. Olja grillgallret så fastnar inte fisken. Grilla på båda sidor tills fisken är genomstekt och potatisen mjuk, 6-8 minuter.
Servering
Servera spett och potatis med grönsallad, en klick smaksatt crème fraiche och lime.
Tips

De färska korianderbladen går bra att byta ut till torkad, 1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad. Ett grönt tips är att ersätta fisk och skaldjur med quornfiléer delade på längden.
Liknande recept
Fisk- och räkspett med sötpotatis
Betyg (1-5):
Marinerade grillspett i smakrik marinad med lime, dijon och kajenn.
Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Välj en eller två sorters fiskar. Skär dem i långa bitar, 3-4 cm breda. Lägg dem och skaldjuren i en skål. Vispa ihop dressingen och häll den över. Låt marinera ca 15 minuter i rumstemperatur eller ca 1 timme i kylen.Varva sedan fisk och skaldjur på blötlagda)grillpinnar. (Trä upp på dubbla spett så snurrar inte fisken runt.) Pensla potatisskivorna (behöver inte skalas) med olja och strö på lite salt.
- Lägg fiskspett och sötpotatis på grillen. Olja grillgallret så fastnar inte fisken. Grilla på båda sidor tills fisken är genomstekt och potatisen mjuk, 6-8 minuter.
Servering
Servera spett och potatis med grönsallad, en klick smaksatt crème fraiche och lime.
Tips

De färska korianderbladen går bra att byta ut till torkad, 1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad. Ett grönt tips är att ersätta fisk och skaldjur med quornfiléer delade på längden.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!