Fisk i ugn med rödbetor och chèvre

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.08 (12 betyg)

Saftig fisk i ugn med vitlökssmör och chèvre, serveras med ett gott rotsellerimos.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g torsk, kolja eller rödspätta
  • 0.5 tsk nymalen peppar
  • 500 g färdigkokta rödbetor
  • 100 g chèvre
  • 150 g sockerärter, till servering
  • 1 kruka basilika
  • 1 tsk salt
  • Rotsellerimos
  • 500 g potatis
  • 500 g rotselleri
  • 25 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • Vitlökssmör
  • 60 g smör
  • 0.5 kruka basilika (med stjälkar kvar)
  • 1 vitlöksklyfta, riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.

Rotsellerimos:

  1. Skala och skär potatis och rotselleri i jämnstora bitar. Koka i saltat vatten tills de är mjuka. Mosa med potatisstomp eller ballongvisp, tillsätt smör och mjölk och rör kraftigt till ett fluffigt mos. Smaka av med salt.

Vitlökssmör:

  1. Mosa smöret med en gaffel och rör ihop med basilika och vitlök. Lägg fisken i en ugnsform och krydda med salt och peppar. Skär rödbetorna i klyftor och fördela runt fisken. Klicka vitlökssmöret på fisken.
  2. Bryt osten i bitar och lägg ovanpå rödbetorna. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min. Strimla sockerärterna och plocka resterande blad av basilikan. Servera fisken med moset, sockerärterna och basilika.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marie

2018-03-02

Jättegott!! Vi tog couscous då vi inte hade potatis hemma.

Petter

2018-02-27

Supergott! I våran ugn behövdes dock nästan den dubbla tiden, trots att fisken var tinad.

Rebecca

2018-01-28

Fräscht, smakfullt och supergott! Vi skippade rotsellerin och körde potatisstomp direkt på tallriken. Vi hade också en lite mildare chevre-créme istället för ost. Det här blir ett sparat recept, både som snabb middag och bjudmat!

Liknande recept

Spara recept

Chèvre chaud

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Grönsallad med caesardressing

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Pizza med olika topping

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Rödbetsspaghetti med sötpotatis, fetaost och valnötter

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Risotto med rödbetor, chèvre och rostade hasselnötter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Resträddarpizza på rotfruktsbotten

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Pizza med blomkål

Betyg
Betyg
(12)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 600 g torsk, kolja eller rödspätta
  • 0.5 tsk nymalen peppar
  • 500 g färdigkokta rödbetor
  • 100 g chèvre
  • 150 g sockerärter, till servering
  • 1 kruka basilika
  • 1 tsk salt
  • Rotsellerimos
  • 500 g potatis
  • 500 g rotselleri
  • 25 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • Vitlökssmör
  • 60 g smör
  • 0.5 kruka basilika (med stjälkar kvar)
  • 1 vitlöksklyfta, riven

Fisk i ugn med rödbetor och chèvre

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.08 (12 betyg)

Saftig fisk i ugn med vitlökssmör och chèvre, serveras med ett gott rotsellerimos.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.

Rotsellerimos:

  1. Skala och skär potatis och rotselleri i jämnstora bitar. Koka i saltat vatten tills de är mjuka. Mosa med potatisstomp eller ballongvisp, tillsätt smör och mjölk och rör kraftigt till ett fluffigt mos. Smaka av med salt.

Vitlökssmör:

  1. Mosa smöret med en gaffel och rör ihop med basilika och vitlök. Lägg fisken i en ugnsform och krydda med salt och peppar. Skär rödbetorna i klyftor och fördela runt fisken. Klicka vitlökssmöret på fisken.
  2. Bryt osten i bitar och lägg ovanpå rödbetorna. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min. Strimla sockerärterna och plocka resterande blad av basilikan. Servera fisken med moset, sockerärterna och basilika.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marie

2018-03-02

Jättegott!! Vi tog couscous då vi inte hade potatis hemma.

Petter

2018-02-27

Supergott! I våran ugn behövdes dock nästan den dubbla tiden, trots att fisken var tinad.

Rebecca

2018-01-28

Fräscht, smakfullt och supergott! Vi skippade rotsellerin och körde potatisstomp direkt på tallriken. Vi hade också en lite mildare chevre-créme istället för ost. Det här blir ett sparat recept, både som snabb middag och bjudmat!

Liknande recept

Spara recept

Chèvre chaud

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Grönsallad med caesardressing

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Pizza med olika topping

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Rödbetsspaghetti med sötpotatis, fetaost och valnötter

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Risotto med rödbetor, chèvre och rostade hasselnötter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Resträddarpizza på rotfruktsbotten

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Pizza med blomkål

Betyg
Betyg
(12)