Fisk i ugn med rödbetor och chèvre

Betyg (1-5):
4.22 (9 betyg)

Saftig fisk i ugn med vitlökssmör och chèvre, serveras med ett gott rotsellerimos.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 600 g torsk, kolja eller rödspätta
  • 0.5 tsk nymalen peppar
  • 500 g färdigkokta rödbetor
  • 100 g chèvre
  • 150 g sockerärter, till servering
  • 1 kruka basilika
  • 1 tsk salt
  • Rotsellerimos
  • 500 g potatis
  • 500 g rotselleri
  • 25 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • Vitlökssmör
  • 60 g smör
  • 0.5 kruka basilika (med stjälkar kvar)
  • 1 vitlöksklyfta, riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.

Rotsellerimos:

  1. Skala och skär potatis och rotselleri i jämnstora bitar. Koka i saltat vatten tills de är mjuka. Mosa med potatisstomp eller ballongvisp, tillsätt smör och mjölk och rör kraftigt till ett fluffigt mos. Smaka av med salt.

Vitlökssmör:

  1. Mosa smöret med en gaffel och rör ihop med basilika och vitlök. Lägg fisken i en ugnsform och krydda med salt och peppar. Skär rödbetorna i klyftor och fördela runt fisken. Klicka vitlökssmöret på fisken.
  2. Bryt osten i bitar och lägg ovanpå rödbetorna. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min. Strimla sockerärterna och plocka resterande blad av basilikan. Servera fisken med moset, sockerärterna och basilika.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marie

2018-03-02

Jättegott!! Vi tog couscous då vi inte hade potatis hemma.

Petter

2018-02-27

Supergott! I våran ugn behövdes dock nästan den dubbla tiden, trots att fisken var tinad.

Rebecca

2018-01-28

Fräscht, smakfullt och supergott! Vi skippade rotsellerin och körde potatisstomp direkt på tallriken. Vi hade också en lite mildare chevre-créme istället för ost. Det här blir ett sparat recept, både som snabb middag och bjudmat!

Liknande recept

Risotto med rödbetor, chèvre och rostade hasselnötter

(9)

Chèvre chaud

(3)

Pizza med blomkål

(12)

Grillade rotfrukter och halloumi med avokadosalsa

(4)

Potage med getost

(1)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(13)

Rödbetsspaghetti med sötpotatis, fetaost och valnötter

(1)

Barnens bästa nudelsoppa

(9)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 600 g torsk, kolja eller rödspätta
  • 0.5 tsk nymalen peppar
  • 500 g färdigkokta rödbetor
  • 100 g chèvre
  • 150 g sockerärter, till servering
  • 1 kruka basilika
  • 1 tsk salt
  • Rotsellerimos
  • 500 g potatis
  • 500 g rotselleri
  • 25 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • Vitlökssmör
  • 60 g smör
  • 0.5 kruka basilika (med stjälkar kvar)
  • 1 vitlöksklyfta, riven

Fisk i ugn med rödbetor och chèvre

Betyg (1-5):
4.22 (9 betyg)

Saftig fisk i ugn med vitlökssmör och chèvre, serveras med ett gott rotsellerimos.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.

Rotsellerimos:

  1. Skala och skär potatis och rotselleri i jämnstora bitar. Koka i saltat vatten tills de är mjuka. Mosa med potatisstomp eller ballongvisp, tillsätt smör och mjölk och rör kraftigt till ett fluffigt mos. Smaka av med salt.

Vitlökssmör:

  1. Mosa smöret med en gaffel och rör ihop med basilika och vitlök. Lägg fisken i en ugnsform och krydda med salt och peppar. Skär rödbetorna i klyftor och fördela runt fisken. Klicka vitlökssmöret på fisken.
  2. Bryt osten i bitar och lägg ovanpå rödbetorna. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min. Strimla sockerärterna och plocka resterande blad av basilikan. Servera fisken med moset, sockerärterna och basilika.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marie

2018-03-02

Jättegott!! Vi tog couscous då vi inte hade potatis hemma.

Petter

2018-02-27

Supergott! I våran ugn behövdes dock nästan den dubbla tiden, trots att fisken var tinad.

Rebecca

2018-01-28

Fräscht, smakfullt och supergott! Vi skippade rotsellerin och körde potatisstomp direkt på tallriken. Vi hade också en lite mildare chevre-créme istället för ost. Det här blir ett sparat recept, både som snabb middag och bjudmat!

Liknande recept

Risotto med rödbetor, chèvre och rostade hasselnötter

(9)

Chèvre chaud

(3)

Pizza med blomkål

(12)

Grillade rotfrukter och halloumi med avokadosalsa

(4)

Potage med getost

(1)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(13)

Rödbetsspaghetti med sötpotatis, fetaost och valnötter

(1)

Barnens bästa nudelsoppa

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies