För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Fisk i skaldjurssås

Betyg (1-5):
3.5 (8 betyg)

Rädda dina räkskal och låt dem bli en urgod sås.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • räkskal av 0,5 kg räkor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk sambal oelek eller några droppar tabasco
  • 1 msk smör
  • 2 dl vitt vin
  • 1.5 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 150 g sugar snaps
  • 5 cm strimlad purjolök
  • 500 g torsk
  • ljus redning
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 1 dl hackad dill
  • 20 g rom t ex stenbitsrom

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Stek räkskal, vitlök och sambal i en kastrull med smör.
  2. Häll i vin och vatten. Låt koka ca 5 min. Sila bort skalen och krama ur vätskan. Häll grädde i räkfonden och koka upp. Smaka av med salt och red ev av såsen.
  3. Lägg sugar snaps och purjolök i en ugnsform. Lägg på fisken. Salta.Häll över såsen och gratinera mitt i ugnen ca 20 min.
  4. Toppa med dill och rom. Servera med t ex pressad potatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Bo

2019-10-19

När man ändå har skalat räkorna och använt skalen till sås så använd räkor till garneringen. Verkar väl naturligt.

Liknande recept

Torskfilé i ugn med champinjoner och skaldjur

(12)

Fiskgryta med saffran och räkor

(53)

Peixe ao lumbo - lumbofisk

(3)

Fiskfilé à la Walewska

(32)

Bouillabaisse med örtaioli

(35)

Asiatisk laxsoppa

(7)

Torskrygg med musselsås och rotselleripuré

(29)

Festfiskgryta

(10)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • räkskal av 0,5 kg räkor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk sambal oelek eller några droppar tabasco
  • 1 msk smör
  • 2 dl vitt vin
  • 1.5 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 150 g sugar snaps
  • 5 cm strimlad purjolök
  • 500 g torsk
  • ljus redning
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 1 dl hackad dill
  • 20 g rom t ex stenbitsrom

Fisk i skaldjurssås

Betyg (1-5):
3.5 (8 betyg)

Rädda dina räkskal och låt dem bli en urgod sås.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Stek räkskal, vitlök och sambal i en kastrull med smör.
  2. Häll i vin och vatten. Låt koka ca 5 min. Sila bort skalen och krama ur vätskan. Häll grädde i räkfonden och koka upp. Smaka av med salt och red ev av såsen.
  3. Lägg sugar snaps och purjolök i en ugnsform. Lägg på fisken. Salta.Häll över såsen och gratinera mitt i ugnen ca 20 min.
  4. Toppa med dill och rom. Servera med t ex pressad potatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Bo

2019-10-19

När man ändå har skalat räkorna och använt skalen till sås så använd räkor till garneringen. Verkar väl naturligt.

Liknande recept

Torskfilé i ugn med champinjoner och skaldjur

(12)

Fiskgryta med saffran och räkor

(53)

Peixe ao lumbo - lumbofisk

(3)

Fiskfilé à la Walewska

(32)

Bouillabaisse med örtaioli

(35)

Asiatisk laxsoppa

(7)

Torskrygg med musselsås och rotselleripuré

(29)

Festfiskgryta

(10)