Fisk i skaldjurssås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Rädda dina räkskal och låt dem bli en urgod sås.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • räkskal av 0,5 kg räkor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk sambal oelek eller några droppar tabasco
  • 1 msk smör
  • 2 dl vitt vin
  • 1.5 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 150 g sugar snaps
  • 5 cm strimlad purjolök
  • 500 g torsk
  • ljus redning
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 1 dl hackad dill
  • 20 g rom t ex stenbitsrom

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Stek räkskal, vitlök och sambal i en kastrull med smör.
  2. Häll i vin och vatten. Låt koka ca 5 min. Sila bort skalen och krama ur vätskan. Häll grädde i räkfonden och koka upp. Smaka av med salt och red ev av såsen.
  3. Lägg sugar snaps och purjolök i en ugnsform. Lägg på fisken. Salta.Häll över såsen och gratinera mitt i ugnen ca 20 min.
  4. Toppa med dill och rom. Servera med t ex pressad potatis.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Bo

2019-10-19

När man ändå har skalat räkorna och använt skalen till sås så använd räkor till garneringen. Verkar väl naturligt.

Liknande recept

Spara recept

Fisksoppa med saffransaioli

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Fiskgryta med saffran och räkor

Betyg
Betyg
(74)
Spara recept

Fiskfilé med räkor och primörer

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Moules-gryta torsk och räkor

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Torskrygg med musselsås och rotselleripuré

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Peixe ao lumbo - lumbofisk

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Torsk på grönsaksbädd med rosa sås

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Fiskfilé à la Walewska

Betyg
Betyg
(34)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • räkskal av 0,5 kg räkor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk sambal oelek eller några droppar tabasco
  • 1 msk smör
  • 2 dl vitt vin
  • 1.5 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 150 g sugar snaps
  • 5 cm strimlad purjolök
  • 500 g torsk
  • ljus redning
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 1 dl hackad dill
  • 20 g rom t ex stenbitsrom

Fisk i skaldjurssås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Rädda dina räkskal och låt dem bli en urgod sås.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Stek räkskal, vitlök och sambal i en kastrull med smör.
  2. Häll i vin och vatten. Låt koka ca 5 min. Sila bort skalen och krama ur vätskan. Häll grädde i räkfonden och koka upp. Smaka av med salt och red ev av såsen.
  3. Lägg sugar snaps och purjolök i en ugnsform. Lägg på fisken. Salta.Häll över såsen och gratinera mitt i ugnen ca 20 min.
  4. Toppa med dill och rom. Servera med t ex pressad potatis.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Bo

2019-10-19

När man ändå har skalat räkorna och använt skalen till sås så använd räkor till garneringen. Verkar väl naturligt.

Liknande recept

Spara recept

Fisksoppa med saffransaioli

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Fiskgryta med saffran och räkor

Betyg
Betyg
(74)
Spara recept

Fiskfilé med räkor och primörer

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Moules-gryta torsk och räkor

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Torskrygg med musselsås och rotselleripuré

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Peixe ao lumbo - lumbofisk

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Torsk på grönsaksbädd med rosa sås

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Fiskfilé à la Walewska

Betyg
Betyg
(34)