Fisk i skaldjurssås

Betyg (1-5):
3.5 (8 betyg)

Rädda dina räkskal och låt dem bli en urgod sås.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • räkskal av 0,5 kg räkor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk sambal oelek eller några droppar tabasco
  • 1 msk smör
  • 2 dl vitt vin
  • 1.5 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 150 g sugar snaps
  • 5 cm strimlad purjolök
  • 500 g torsk
  • ljus redning
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 1 dl hackad dill
  • 20 g rom t ex stenbitsrom

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Stek räkskal, vitlök och sambal i en kastrull med smör.
  2. Häll i vin och vatten. Låt koka ca 5 min. Sila bort skalen och krama ur vätskan. Häll grädde i räkfonden och koka upp. Smaka av med salt och red ev av såsen.
  3. Lägg sugar snaps och purjolök i en ugnsform. Lägg på fisken. Salta.Häll över såsen och gratinera mitt i ugnen ca 20 min.
  4. Toppa med dill och rom. Servera med t ex pressad potatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Bo

2019-10-19

När man ändå har skalat räkorna och använt skalen till sås så använd räkor till garneringen. Verkar väl naturligt.

Liknande recept

Torsk på grönsaksbädd med rosa sås

(2)

Festfiskgryta

(10)

Fiskfilé med räkor och primörer

(4)

Camillas bouillabaisse

(14)

Torskfilé i ugn med champinjoner och skaldjur

(12)

Torskrygg med musselsås och rotselleripuré

(29)

Caldeirada

(11)

Peixe ao lumbo - lumbofisk

(3)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • räkskal av 0,5 kg räkor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk sambal oelek eller några droppar tabasco
  • 1 msk smör
  • 2 dl vitt vin
  • 1.5 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 150 g sugar snaps
  • 5 cm strimlad purjolök
  • 500 g torsk
  • ljus redning
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 1 dl hackad dill
  • 20 g rom t ex stenbitsrom

Fisk i skaldjurssås

Betyg (1-5):
3.5 (8 betyg)

Rädda dina räkskal och låt dem bli en urgod sås.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Stek räkskal, vitlök och sambal i en kastrull med smör.
  2. Häll i vin och vatten. Låt koka ca 5 min. Sila bort skalen och krama ur vätskan. Häll grädde i räkfonden och koka upp. Smaka av med salt och red ev av såsen.
  3. Lägg sugar snaps och purjolök i en ugnsform. Lägg på fisken. Salta.Häll över såsen och gratinera mitt i ugnen ca 20 min.
  4. Toppa med dill och rom. Servera med t ex pressad potatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Bo

2019-10-19

När man ändå har skalat räkorna och använt skalen till sås så använd räkor till garneringen. Verkar väl naturligt.

Liknande recept

Torsk på grönsaksbädd med rosa sås

(2)

Festfiskgryta

(10)

Fiskfilé med räkor och primörer

(4)

Camillas bouillabaisse

(14)

Torskfilé i ugn med champinjoner och skaldjur

(12)

Torskrygg med musselsås och rotselleripuré

(29)

Caldeirada

(11)

Peixe ao lumbo - lumbofisk

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies